Podłączenie radia w Patrolu GRrze
Moderator: Kosiarz
Podłączenie radia w Patrolu GRrze
Witam,kupilem Patrola z orginalnym radiem,,chce zmienic radio na inne na kostke iso,czy wie ktoś moze w których kablach jest prąd i masa,albo jak podpiąć,wiem gdzie jest prad i masa,ale jak podłaczyłem do wywala mi bezpiecznik. Prosze o wskazówki !
ZJ 5.9 Ltd. LX 98' lift 3",ZJ 5.2 LTD 96' lift 4,5, kopia simex 32", XJ 4.0 90',WJ 4.7 H.O
http://www.allegro.pl/search.php?from_f ... interval=7
w wyszukiwarkę:
iso allegro patrol
szukaj w opisach i tytułach aukcji...
w wyszukiwarkę:
iso allegro patrol
szukaj w opisach i tytułach aukcji...
cialo nie przyspiesza umyslu,umysł nie ponagla ciała...
www.szachy.org/~maciek/net/pvekstory301.gif
www.szachy.org/~maciek/net/pvekstory301.gif
- rabarbar_pn
orginalne radiow patrolu ma dwie białe kostki w jednej mniejszej są głosniki a drugiej większej zasilanie kable do głośników mają zawsze dwa kolory w zdłuz i powinny być do pary .Z większej kostki zostawiasz tylko plus kolor czerwony i czrny mase a do 2giej glosniki i po sprawie.No chyba ,że masz jakiś super wypasiony sprzet to wtedy ciągniesz nowe zasilanie 

ZMOTA SCORPION Y60
czarny bankowo masa, czerwony prąd po zapłonie, żółty prąd stały.niebieski zasilanie anteny,z głośnikami pokombinujesz bo idą parami najlepiej waz baterie 4,5v i przykładaj do danej pary usłyszysz który głośnik pracuje a na kablach od radia bedziesz miał opisane 

PATROL lift 10" + simex 35" SWAP JEEP 5,2 V8 

Słuchajcie a gdzie są poprowadzone kable do głosników ? Są cztery głośniki teoretycznie ... mam krótkiego patrola .. dwa w przednich drzwiach .. i w tych tylnich jednych jest kosteczka mała .. a gzdie 4 głośnik ? tz chce podpiąć czwart i nie wiem gdzie szukac tych kabli ...
Patrol GR 2.8 93'
Suzuki Samurai 88'
Suzuki Samurai 88'
jak dobrze pamietam na tylnich burtach sa miejsca na glosniki, ale kabli to chyba w swoim nie widzialem, tylko ciagnelem nowe pod listwa progowa
z tylu w glosniki dobrze robia w srodkowych slupkach pomiedzy mocowaniem pasa kierowcy a kanapa tylnia, mozna wyciac otwor i 13cm wejdzie bezproblemu, dla 16cm trzeba juz albo podginac blache lub troche podciac
glosniki nie rzucaja sie w oczy a bas przyjemny bo ma dosc duza komore rezonansowa, tylko to opcja dla tych co nie wjezdzaja parchem do wanny zeby jajka podtopic
z tylu w glosniki dobrze robia w srodkowych slupkach pomiedzy mocowaniem pasa kierowcy a kanapa tylnia, mozna wyciac otwor i 13cm wejdzie bezproblemu, dla 16cm trzeba juz albo podginac blache lub troche podciac
glosniki nie rzucaja sie w oczy a bas przyjemny bo ma dosc duza komore rezonansowa, tylko to opcja dla tych co nie wjezdzaja parchem do wanny zeby jajka podtopic

ja mam 89, wiec centrala dokladalem i kable pchalem w ori peszlach
ale powiem tak mniej zabawy zajmie Ci polozenie nowych kabli, od radia lecisz pod dywanikiem progami masz 8 srubek wykrecasz plastikowy prog i masz z lewej wiazke EL, plus linke do klapki wlewu, z prawej czysto tylko spryski na tyl
kupujesz z metra kable 2x2,5mm ewentualnie 5-8mm na zasilanie wzmaka, do tego kable sygnalowe, od srodkowego slupka schodzisz w nadkole i wychodzisz przy tylniej furcie
jutro moge zrobic foty jak u mnie wyglada, bo w sumie tez moj parch to bardziej rodzinny wozek niz OR blotniak, a ze robie nim 2-3tys miesiecznie to tez lubie czegos posluchac no i teraz jeszcze obejzec
ale powiem tak mniej zabawy zajmie Ci polozenie nowych kabli, od radia lecisz pod dywanikiem progami masz 8 srubek wykrecasz plastikowy prog i masz z lewej wiazke EL, plus linke do klapki wlewu, z prawej czysto tylko spryski na tyl
kupujesz z metra kable 2x2,5mm ewentualnie 5-8mm na zasilanie wzmaka, do tego kable sygnalowe, od srodkowego slupka schodzisz w nadkole i wychodzisz przy tylniej furcie
jutro moge zrobic foty jak u mnie wyglada, bo w sumie tez moj parch to bardziej rodzinny wozek niz OR blotniak, a ze robie nim 2-3tys miesiecznie to tez lubie czegos posluchac no i teraz jeszcze obejzec

radio
W kostce do radia nie ma masy
Oryginalne radia masują się po przykręceniu do stalowej konstrukcji pod deską rozdzielczą.
W większej kostce są zasilania i przednie głośniki, w mniejszej kostce tylne głośniki.

W większej kostce są zasilania i przednie głośniki, w mniejszej kostce tylne głośniki.
była Vitara JLX 1.6 16V 97r.
tez nie do konca, bo masa tez idzie z anteny
poprzedni fikolek mojego parcha jak podlaczal radio podpial kabel masowy do rozowego kabelka w kostce zasilania (czyli luminacji), co owocowalo dyskoteka bezpiecznika od prawych postoi i podswietlenia, a radia nie podejzewal...bo najspokojniej sobie gralo
rano strzele fote bo po ciemku i tak nic nie widac
poprzedni fikolek mojego parcha jak podlaczal radio podpial kabel masowy do rozowego kabelka w kostce zasilania (czyli luminacji), co owocowalo dyskoteka bezpiecznika od prawych postoi i podswietlenia, a radia nie podejzewal...bo najspokojniej sobie gralo
rano strzele fote bo po ciemku i tak nic nie widac

- janusz k160
-
- janusz k160
-