konserwacja w tyranie II
Moderator: Kosiarz
konserwacja w tyranie II
moje pytanko to ile mniej wiecej moze kosztowac konserwacja w tyranku. dodam ze jest dość mocno skorodowany, i jest pare miejsc skorodowanych na wylot. Następne moje pytanie czy konserwacje opłaca sie robic teraz czy wystarczy dopiero przed zimą? Kolejne moje pytanko to czy lepiej jest tradycyjnie czyscic szczotka druciana i jedziesz czy moze lepiej wypiaskowac. Jesli wypiaskowac to czy piaskarka nie poprzebija przewodów hamulcowych. Pzdr
szczerze mówiac to mój pierwszy terenowy samochód i nie wiem jak sie do tego zabrac. do tej pory miałem cinquecento wiec sprawa była jasna. Podchodziłem z kolega i cc lezało na boku, myjka cisnieniowa w ruch szczota myjka i bitumex baranek i ok. A tyrana raczej nie obale. a z mojego kanału to dosc trudno bedzie go myc myjka.
Na początek zaspawaj miejsca przerdzewiałe na wylot , odpowiednio zabezpiecz przed korozja a nastepnie konserwacja.
Piaskowanie zedrze wszystko do gołego metalu i nadaje sie raczej jako przygotowanie do naprawy głównej nadwozia i ramy a nie do przygotowania pod konserwacje.
Koszt dobrzewykonanej konserwacji to wg mnie od 1500 pln, jesli bedziesz robił sam to wyjdzie taniej.
Piaskowanie zedrze wszystko do gołego metalu i nadaje sie raczej jako przygotowanie do naprawy głównej nadwozia i ramy a nie do przygotowania pod konserwacje.
Koszt dobrzewykonanej konserwacji to wg mnie od 1500 pln, jesli bedziesz robił sam to wyjdzie taniej.

- Stefanopulus
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Wolf87: Też szukam dobrych konserwatorów, na razie zasięgnąłem języka w Qservic w Krakowie i choć nie byli mi w stanie podać dokładnej ceny mówili że za osobówkę biorą ok. 600PLN. Czyszczenie szczotkami + konserwacja jakimś gumopodobnym ulepkiem.
Znajomy robi to trochę inaczej bo czyści potem maluje czymś ala minia tylko jakimś nowym środkiem antykorozyjnym i dopiero konserwuje "ulepkiem" nie wiem czy to nie jest poprawne podejście, może ktoś z forumowiczów coś podpowie.
ave
PS . Po napisaniu odpowiedz zorientowałem się jak satry jest wątek, ale co tam niech zostanie
może sie komuś przyda
Znajomy robi to trochę inaczej bo czyści potem maluje czymś ala minia tylko jakimś nowym środkiem antykorozyjnym i dopiero konserwuje "ulepkiem" nie wiem czy to nie jest poprawne podejście, może ktoś z forumowiczów coś podpowie.
ave
PS . Po napisaniu odpowiedz zorientowałem się jak satry jest wątek, ale co tam niech zostanie

http://auto-maton.com/- coś dla samochodowców 

Polecam:
http://www.forum4x4.pl/forum/viewforum.php?f=76
Tam jest wszystko na ten temat. Naprawdę wszystko.
http://www.forum4x4.pl/forum/viewforum.php?f=76
Tam jest wszystko na ten temat. Naprawdę wszystko.
,pozdrawiam,
Tomasz_SB
ex.Terrano I 3.0V6 PartsFinder
Tomasz_SB
ex.Terrano I 3.0V6 PartsFinder
- Stefanopulus
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie: