Hamulce K260
Moderator: Kosiarz
- thecook
- jestem tu nowy...
Hamulce K260
Witam,
Nie mogę uruchomić hamulców do K260, 2.8t
Z przodu nowe tłoczki, uszczelniacze, tarcze przetoczone,
z tyłu bębny przetoczone, nowe tłoczki.
Pompka hamulcowa nowa i przewody częściowo powymieniane, reszta przedmuchana.
Świeci mi się kontrolka, która gaśnie powyżej 1000obr/min co wskazuje na vacum pompę i teraz mam pytanie;
Czy nie mam za cienkich bębnów z tyłu? Mogą sprężynować. Gdzie znajdę wymiary nominalne, może ktoś byłby taki miły i podał mi te wymiary? Chodzi o średnicę i grubość. Jakby była grubość tarcz to też byłbym wdzieczny.
Czy dobrze podejrzewam vacum pompę? Jak to robić? Kupić nową czy są jakieś reperaturki?
Wdzięczny jestem za każde sygestie
Nie mogę uruchomić hamulców do K260, 2.8t
Z przodu nowe tłoczki, uszczelniacze, tarcze przetoczone,
z tyłu bębny przetoczone, nowe tłoczki.
Pompka hamulcowa nowa i przewody częściowo powymieniane, reszta przedmuchana.
Świeci mi się kontrolka, która gaśnie powyżej 1000obr/min co wskazuje na vacum pompę i teraz mam pytanie;
Czy nie mam za cienkich bębnów z tyłu? Mogą sprężynować. Gdzie znajdę wymiary nominalne, może ktoś byłby taki miły i podał mi te wymiary? Chodzi o średnicę i grubość. Jakby była grubość tarcz to też byłbym wdzieczny.
Czy dobrze podejrzewam vacum pompę? Jak to robić? Kupić nową czy są jakieś reperaturki?
Wdzięczny jestem za każde sygestie
240G, K260, MT35', jeszcze cała głowica....
- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
Re: Hamulce K260
Znalazlem taki opis:thecook pisze:Gdzie znajdę wymiary nominalne, może ktoś byłby taki miły i podał mi te wymiary? Chodzi o średnicę i grubość. Jakby była grubość tarcz to też byłbym wdzieczny.
Bebny:
Nenndurchmesser 270 mm
Hochstzulassiger innenndurchmesser 271,5 mm
Tarcza:
Nenndicke 20 mm
Verschleisgrenze 18 mm
To z oryginalnego opisu po niemiecku. Tarcza w K160/K260 i Y60 jest taka sama wiec minimalna grubosc napewno jest 18 mm, bo tak zeznaja rozne serwisowki.
Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71
- w trakcie motania

- Marcin 260R
-