Tjuuuuning Parchola
Moderator: Kosiarz
- LSD
-
- Kontaktowanie:
Tjuuuuning Parchola
Czy ktoś wie, gdzie można kupić takie fajne "clear" reflektory i kieruinki?

Safari "Gucio" 4,2D
Patrol "Żuber" 4,2TDI SGX
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Niedawno kupiłem takie lampy do hiszpana u tego usera na allegro
-> http://aukcje.idg.pl/show_user.php?uid=3645771 Swiecą lepiej jak te z fakturowanym szkłaem , jednak nie ma w nich świateł postojowych. Zapytaj może ma też do GR-a. (hiszpan ma identyczne "garki" co 200 sx)
-> http://aukcje.idg.pl/show_user.php?uid=3645771 Swiecą lepiej jak te z fakturowanym szkłaem , jednak nie ma w nich świateł postojowych. Zapytaj może ma też do GR-a. (hiszpan ma identyczne "garki" co 200 sx)
Były dwa 260, jedno D22,, chwilowo jest Pickup D40 ,i Parchol Y61
- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
Podobna, ale nie taka sama. Dwa, ze jest inny system montazu i w oruginalne mocowania nie spasuja. Testowane.LSD pisze:Mnie bardziej chodzi o te kierunkowskazy, bo reflektory można zaadoptować od golfa II. Średnica jest bardzo podobna i robią clary.
Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71
- w trakcie motania

od żuka lepiej pasował
ale podobno ciężko znaleźć clary do żuka

ale podobno ciężko znaleźć clary do żuka

cialo nie przyspiesza umyslu,umysł nie ponagla ciała...
www.szachy.org/~maciek/net/pvekstory301.gif
www.szachy.org/~maciek/net/pvekstory301.gif
- LSD
-
- Kontaktowanie:
Próbowałeś montować?Marcin-Kraków pisze:Podobna, ale nie taka sama. Dwa, ze jest inny system montazu i w oruginalne mocowania nie spasuja. Testowane.LSD pisze:Mnie bardziej chodzi o te kierunkowskazy, bo reflektory można zaadoptować od golfa II. Średnica jest bardzo podobna i robią clary.
Jeżeli chodzi o mocowanie to nie problem, takie rzeczy da się przerobić. Pytanie tylko, czy lampa wejdzie w atrapę - jest o parę milimetrów wieksza.
Safari "Gucio" 4,2D
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
Poniewaz mam Wesem za plotem, podjechalem z lampa i poprzymierzalem na magazynie wszystko co mieli. Najblizej oryginalu byl Ikarus 
Zuk odpada bo paskudny, wyoblony. Wycieraczki nie beda robic. Poza tym naprawde paskuda.
VW jest plaski i niby tylko kilka mm na srednicy roznicy, ale mocowania symetrycznie na planie trojkata rownobocznego, i nie podpasuja do oryginalnych mocowan. Oryginalnej ramki mocujacej tez nie zalozysz. Ale pomijajac to i montujac po swojemu, tracac regulacje wysokosci swiatel, mozna zaadoptowac. Najblizsze beda od VW LT
Wg. mnie zeźby sa nieoplacalne , w sytuacji kiedy mozna dostac zamienniki Autopala, i to nawet za mniejsza kase. A te zamienniki swieca nadzwyczaj przyzwoicie.

Zuk odpada bo paskudny, wyoblony. Wycieraczki nie beda robic. Poza tym naprawde paskuda.
VW jest plaski i niby tylko kilka mm na srednicy roznicy, ale mocowania symetrycznie na planie trojkata rownobocznego, i nie podpasuja do oryginalnych mocowan. Oryginalnej ramki mocujacej tez nie zalozysz. Ale pomijajac to i montujac po swojemu, tracac regulacje wysokosci swiatel, mozna zaadoptowac. Najblizsze beda od VW LT
Wg. mnie zeźby sa nieoplacalne , w sytuacji kiedy mozna dostac zamienniki Autopala, i to nawet za mniejsza kase. A te zamienniki swieca nadzwyczaj przyzwoicie.
- w trakcie motania

- LSD
-
- Kontaktowanie:
Wszystko się zgadza. Zamienniki są OK. I takie bym kupił do mojego "terenowego" Parcha. Teraz jednak szukam klarów, bo robie z innego Patrola lanserską bulwarówkęMarcin-Kraków pisze:Poniewaz mam Wesem za plotem, podjechalem z lampa i poprzymierzalem na magazynie wszystko co mieli. Najblizej oryginalu byl Ikarus

Do Ikarusów raczej clarów nie będzie, więc pozostaje przerobienie VW.
Co do regulacji wysokości, to jeszczec nigdy w żadnym Parchu nie miałem tego ustrojstwa (nawet roczknik `97 nie posiada), wiec to nie problem.
Safari "Gucio" 4,2D
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
To bierz takie, typu tuning
Najszybciej zmotasz.

- w trakcie motania

- LSD
-
- Kontaktowanie:
Czytajcie tematy od początku.gebels pisze:tez ześ się uparłLSD pisze:Ale te nie są klary!!!
jak masz padnięte odbłyśniki to tyrknij do wesemu pogadaj to ci zregenerują, jak ojciec tam jeszcze robił pare lat temu to robili takie usługi
Jakbym miał padnięte lampy, to bym sobie kupił zamienniki za 30zł.
Ja szukam Klarów, bo robię "nowy projekt" czyli bulwarowego, tjumingowanego GRa 4,2E. Jedengo do jazdy w terenie już mam, więc teraz czas na bulwara.
Safari "Gucio" 4,2D
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
chlopie zrobisz mu krzywdeLSD pisze:Czytajcie tematy od początku.gebels pisze:tez ześ się uparłLSD pisze:Ale te nie są klary!!!
jak masz padnięte odbłyśniki to tyrknij do wesemu pogadaj to ci zregenerują, jak ojciec tam jeszcze robił pare lat temu to robili takie usługi
Ja szukam Klarów, bo robię "nowy projekt" czyli bulwarowego, tjumingowanego GRa 4,2E. Jedengo do jazdy w terenie już mam, więc teraz czas na bulwara.

na dupeczki to se zrob replike lotusa super seven
a jak niechce cie sie robic to ci sprzedam

albo zrobie a potem sprzedam hehehe
- LSD
-
- Kontaktowanie:
Nie! Ja mu krzywdy nie zrobię.
On od nowości nigdy terenu nie widział i tak musi zostać.
Uwież mi, że długi czarny GR na 24" felgach z chromami wygląda
No i jeszcze silnik 4,2E z automatem też do błota nie psauje.
Poza tym do błota już jednego mam
On od nowości nigdy terenu nie widział i tak musi zostać.
Uwież mi, że długi czarny GR na 24" felgach z chromami wygląda

No i jeszcze silnik 4,2E z automatem też do błota nie psauje.
Poza tym do błota już jednego mam

Safari "Gucio" 4,2D
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
LSD pisze:Czytajcie tematy od początku.gebels pisze:tez ześ się uparłLSD pisze:Ale te nie są klary!!!
tez zadzwoń do wesemu i pogadaj, nie wiem czy odbłyśnik oryginalny na to pozwoli ale zawsze mozne szklo wymienic na gładkie, takie rzeczy tez tam robili
Czwarte serce