witam
przesszukałem tematy i nic konkretnego ,dotyczacego tego auta nie znalazłem,
auto jak wszystkim wiadomo ma resory z tyłu ,jest niemiłosiernie sztywne ,twarde co mozna zrobic? czy załozenie sprezyn cos pomoze zaznaczam ze bedzie uzywany prawie wylacznie poza drogami asfaltowymi-las
jednoczesnie nie chciałbym utracic jego zdolnosci do przewozu wiekszego ciezaru niekiedy zdarz sie to szczegolnie zima,karma dla zwierzat
aha jeszcze jedna sprawa
przód mam załozony stalowy zderzak -waga ok.35 kg jak pomóc zawieszeniu?podkrecenie drazków chyba jeszcze bardziej go usztywni..
nissan pickup'99-sprezyny
Moderator: Kosiarz
nissan pickup'99-sprezyny
l-200 lodówa
)
nissan pickup(dziecko wojny)

nissan pickup(dziecko wojny)
chcesz zamontować sprężynę zamiast resorów celem poprawieni komfortu czy zmotac resor plus sprężyna
Tak czy owak to pick up i musisz wybrać albo komfort prowadzenia albo walory użytkowe. Montaż sprężyn zamiast resorów ( pomijam sens i czas i koszt tej operacji ) czy demontaż pióra resora może poprawić komfort ale walory użytkowe ( ładowność ) zdecydowanie się pogorszy .
Jeśli chodzi o przód to jednym słusznym rozwiązaniem jest montaż wzmocnionego zawieszenia przedniego

Jeśli chodzi o przód to jednym słusznym rozwiązaniem jest montaż wzmocnionego zawieszenia przedniego
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33