Kamper na Y60
Moderator: Kosiarz
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Kamper na Y60
Witam. Czy ktos moze wie gdzie w Polsce mozna zrobic bude kampera na parcha. Moze juz ktos takie cos robil i moze udzielic pare rad lub pomoc.
Dzieki i pozdrawiam
Sledziu
Dzieki i pozdrawiam
Sledziu
-
- jestem tu nowy...
Z camperami na Patrolach to u nas ciężko bo i bazy pod to nie ma.
Temat jest ćwiczony przed Australijczyków.
Jako baze używają Patroli GQ UTE - czyli pickup z rozstawem osi jak LWB.
Poniżej przykładowa fotka:

Co ciekawe Patrole te występowały zarówno w wersjach na resorach (jak ten na fotce) oraz w wersjach na spręzynach.
Temat jest ćwiczony przed Australijczyków.
Jako baze używają Patroli GQ UTE - czyli pickup z rozstawem osi jak LWB.
Poniżej przykładowa fotka:

Co ciekawe Patrole te występowały zarówno w wersjach na resorach (jak ten na fotce) oraz w wersjach na spręzynach.
- wojtek_kom
-
Czy to był fochSledziu pisze:dzieki za powazne potrakrtowaniu tematu Uwazajcie zeby was nie przewialo bo jak padnie i zdrowie to juz koniec

Dużo przeróbek... najtaniej to chyba:
- zdjąć górę z Patrola - sprzedać w całości, demontując znaczek PatrolGR

- w kolorze Patrola, znaleźć kabinę Pickup-a Kingcab, zamontować na ramie/mostach/silniku z Patrola,
- znaleźć zabudowę kampera, przerzucić w całości,
- zamontować znaczek PatrolGR

Nissan-y
Daj sobie spokój z parchem. Na takiej osobówce kamper jest półśrodkiem. Ani auto dzielne bo jest na swe pierwotne wymiary jak kolumbryna ani w środku komfortowe bo przecież ta buda jest mała a przy okazji droga jak sk....syn. Lepiej kupić Iveco Daily 4x4 albo Gazelę 4x4 i ją zabudować na kampera. To sa auta ze sztywnymi mostami i reduktorami. Iveco podobno jak na włoski produkt całkiem solidne- nawet w tym roku w czarnogórze widziałem takowe z francji chyba z 1991 roku całkiem zgrabnie zrobione. A gazelę trafisz nowszą z silnikiem z andorii, a reszta niestety rosyjska. Takie życie.
nie żartujcornetto pisze:a co Miku, sa jakieś opinie o niezawodnosci lub zawodności gazeli? Bo ja się nie spotkałem z nimi
to badziewie to przeklenstwo placów budów
syf dramatyczny - lublin to przy nim wzór cnót wszelakich
ciekawostka - w gazeli zabezpieczenie antykorozyjne nie obejmuje elementów metalowych

pier... kotka za pomocą młotka. Gdyby każdy użytkownik wybuchniętej głowicy zadbał wcześniej o termostat, czystą chłodnicę, sprawne wisko przypadków wybuchu głowicy było by XXL raz mniejcornetto pisze: chyba że po Europie gdzie dostępne aso może wspomóc nową glowicą

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Miałem w Parchu:Eskapada pisze:pier... kotka za pomocą młotka. Gdyby każdy użytkownik wybuchniętej głowicy zadbał wcześniej o termostat, czystą chłodnicę, sprawne wisko przypadków wybuchu głowicy było by XXL raz mniejcornetto pisze: chyba że po Europie gdzie dostępne aso może wspomóc nową glowicą
-nową chłodnicę
-nowy termostat
-nowe wisko.....
, a i tak pier... głowica wybuchła

Widocznie przyczyna leżała po innej stronie.Adamo pisze:Miałem w Parchu:Eskapada pisze:pier... kotka za pomocą młotka. Gdyby każdy użytkownik wybuchniętej głowicy zadbał wcześniej o termostat, czystą chłodnicę, sprawne wisko przypadków wybuchu głowicy było by XXL raz mniejcornetto pisze: chyba że po Europie gdzie dostępne aso może wspomóc nową glowicą
-nową chłodnicę
-nowy termostat
-nowe wisko.....
Może kierownik ma za duże ciśnienie

najtaniej to odciąć tył parcha zostawiając samą ramę, pojechać na plac z przyczepami, wybrać taką która nam się podoba , ustawić się do niej tyłem, wziąć słuszny rozpęd i wbić się pod nią parchem
przepraszam - już można kasztanami rzucać?
no dobra - może po prostu wybrać jakiś solidniejszy model przyczepy i ją uterenowić przez dodanie większył kół i wzmocnienie spodu?

przepraszam - już można kasztanami rzucać?
no dobra - może po prostu wybrać jakiś solidniejszy model przyczepy i ją uterenowić przez dodanie większył kół i wzmocnienie spodu?
Długi LC90 do jazdy, krótki GRat do zabawy
bo to q... zły parch byłAdamo pisze:Miałem w Parchu:Eskapada pisze:pier... kotka za pomocą młotka. Gdyby każdy użytkownik wybuchniętej głowicy zadbał wcześniej o termostat, czystą chłodnicę, sprawne wisko przypadków wybuchu głowicy było by XXL raz mniejcornetto pisze: chyba że po Europie gdzie dostępne aso może wspomóc nową glowicą
-nową chłodnicę
-nowy termostat
-nowe wisko.....

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
- wojtek_kom
-
Użyj opcji szukaj - znajdziesz pożądaną informację...cornetto pisze:a co Miku, sa jakieś opinie o niezawodnosci lub zawodności gazeli? Bo ja się nie spotkałem z nimi
Przyczepa na 275/70/16, opony BFG AT i zestaw daje radęgkozi pisze: no dobra - może po prostu wybrać jakiś solidniejszy model przyczepy i ją uterenowić przez dodanie większył kół i wzmocnienie spodu?

Nissan-y
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
jeśli chodzi o patrola długiego to niestety ale nie ma gotowych rozwiązań
można powalczyć z nadwoziem ale to straszna rzeźba i średnio to będzie wyglądać
chyba najprościej w tym wypadku zrobić patrola z podnoszonym dachem - z jednej strony
a w ile osób chcecie podróżować?
i w jakim kierunku? - bo jak bardziej lajtowo to można coś pokombinować?
można powalczyć z nadwoziem ale to straszna rzeźba i średnio to będzie wyglądać
chyba najprościej w tym wypadku zrobić patrola z podnoszonym dachem - z jednej strony
a w ile osób chcecie podróżować?
i w jakim kierunku? - bo jak bardziej lajtowo to można coś pokombinować?
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!