Uwarzajcie na warsztat OffRoad w Nowym Targu
Moderator: Kosiarz
Uwarzajcie na warsztat OffRoad w Nowym Targu
Witam.
Długo sie zastanawiałem czy na pisać o moim przypadku czy nie? Ale po zmaganiach z moim Patrolem i rozmowach z mechanikami, własnymi spostrzeżeniami, muszę przestrzec innych użytkowników z okolic Małopolski, przed oddaniem auta do tego warsztatu Auto-Gumi na ul. Szaflarskiej w Nowym Targu.
W zeszłym roku oddałem do nich Patrola Y61 2,8 GR z objawami, cieżko palił i nie równo chodził. Po kilku dniach poinformowali mnie, że do wymiany jest głowica na pompie paliwowej, co będzie kosztowało 2800,- z wymianą owej głowiczki. Oczywiście sie zgodziłem chcąc mieć sprawne auto. Po odebraniu Patrol faktycznie lepiej palił, ale głośniej chodził ( jak stary Mercedes 123 kle kle kle)na co mi powiedzieli że to tak na początku. Jadąc do domu zagotowała mi sie woda i ją wywaliło, oddałem znowu do nich. Powiedzieli mi że to sprzęgło wiskotyczne i że to będzie kosztowało 400,- oczywiście zapewnili mnie że wszystko bedzie ok. Po prawie roku z powodu braku czasu i finansów, doszedłem że pompa jest do wymiany gdyż ma wżery, wymieniłem ją, pali teraz na dotyk. A sprzęgło nie było wymieniane, czyli za frajer dałem im 400 PLN. Domyślam sie że uprawiali sobie moim samochodem rajdy i go przegrzali. Okazało sie że powodem wywalania wody jest uszkodzenie głowicy co będzie mnie słono kosztowało. A tylko z tego powodu że nie miałem czasu i zaufałem tym ludziom.
W razie pytań proszę pisać na e-maila basztale@o2.pl
Długo sie zastanawiałem czy na pisać o moim przypadku czy nie? Ale po zmaganiach z moim Patrolem i rozmowach z mechanikami, własnymi spostrzeżeniami, muszę przestrzec innych użytkowników z okolic Małopolski, przed oddaniem auta do tego warsztatu Auto-Gumi na ul. Szaflarskiej w Nowym Targu.
W zeszłym roku oddałem do nich Patrola Y61 2,8 GR z objawami, cieżko palił i nie równo chodził. Po kilku dniach poinformowali mnie, że do wymiany jest głowica na pompie paliwowej, co będzie kosztowało 2800,- z wymianą owej głowiczki. Oczywiście sie zgodziłem chcąc mieć sprawne auto. Po odebraniu Patrol faktycznie lepiej palił, ale głośniej chodził ( jak stary Mercedes 123 kle kle kle)na co mi powiedzieli że to tak na początku. Jadąc do domu zagotowała mi sie woda i ją wywaliło, oddałem znowu do nich. Powiedzieli mi że to sprzęgło wiskotyczne i że to będzie kosztowało 400,- oczywiście zapewnili mnie że wszystko bedzie ok. Po prawie roku z powodu braku czasu i finansów, doszedłem że pompa jest do wymiany gdyż ma wżery, wymieniłem ją, pali teraz na dotyk. A sprzęgło nie było wymieniane, czyli za frajer dałem im 400 PLN. Domyślam sie że uprawiali sobie moim samochodem rajdy i go przegrzali. Okazało sie że powodem wywalania wody jest uszkodzenie głowicy co będzie mnie słono kosztowało. A tylko z tego powodu że nie miałem czasu i zaufałem tym ludziom.
Ostatnio zmieniony pt paź 31, 2008 12:42 pm przez Dolo, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli dzięki Bogu pana Boga nie ma, to chwała Bogu,
ale jeśli nie daj boże pan Bóg jest, to niech nas ręka boska broni.
Re: Uwarzajcie na warsztat w OffRoad Nowym Targu
tak na marginesie: nie sądzisz, że domysły to trochę mało, żeby komuś publicznie zarzucać nieuczciwość?Dolo pisze:Domyślam sie że ............
Domyślam sie na jakiejś podstawie. A nie wymienienie sprzęgła wiskotycznego to nie kłamstwo? Ja tylko ostrzegam a nie zarzucam. Opisałem moje zdarzenie, a każdy ma swój rozum i niech sobie to przemyśli.
Jeśli dzięki Bogu pana Boga nie ma, to chwała Bogu,
- mazurkas007
-
Ja ostrzegam przed kolegą "Dolo", domyślam się, że nie wszystko co mówi jest prawdą, resztę niech każdy sobie przemyśli. OSTRZEGAM.Dolo pisze:Domyślam sie na jakiejś podstawie. A nie wymienienie sprzęgła wiskotycznego to nie kłamstwo? Ja tylko ostrzegam a nie zarzucam. Opisałem moje zdarzenie, a każdy ma swój rozum i niech sobie to przemyśli.
Jest 4x4 - rusza wyścig zbrojeń
im większa zmota - tym dalej trzeba iść po traktor
im większa zmota - tym dalej trzeba iść po traktor
- mazurkas007
-
- rabarbar_pn
kolego Dolo , a może miałeś tylko gigantycznego pecha i w jednym momencie w twoim sprzecie zawiodło kilka rzeczy? a nie pomyślałeś, że wisko - które jak twierdzisz było do wymiany, mogło narobić dużo wcześniej szkód, które niefortunnie wyszły po wizycie na warsztacie? samochód przegrzewał ci sie od długiego czasu, a teraz dopiero coś padło, takie przypadki są częste.
bo Patrol wysoki i szeroki musi być 

- mazurkas007
-
- rabarbar_pn
zapewne diagnozę postawili umyślnie nietrafną i teraz tylko czekają na wbuch, wtedy na rachunku doliczą sobie tą "złotówkę"Igor909 pisze:To ja Was chciałem ostrzec przed warsztatem Rajdy4x4![]()
- zdiagnozowali poważny problem telepawki
- udzielili nieocenianej porady
... i nie skasowali nawet złotówki

a tak poważnie to się chyba przejadę kiedyś na diagnostykę i osłuch nawet jakby chcieli na piwo

a tak poza tym Kolego Dolo brykę to się ogląda po odbiorze od mecha, chyba, że znacie się bardzo dobrze i jesteś stałym klientem.
wisko stare od nowego łatwo zauważyć
a jak wspominali poprzednicy zagotowanie auta wymaga dużych chęci
ps
swoim pałowałem z kolegami po piasku na poligonie (toya i suza) z padniętym wisko i dymek poszedł na moje własne życzenie - musiałem zaliczyć kolejną górkę
ale to jest disco 200 a nie patrola

wisko stare od nowego łatwo zauważyć
a jak wspominali poprzednicy zagotowanie auta wymaga dużych chęci
ps
swoim pałowałem z kolegami po piasku na poligonie (toya i suza) z padniętym wisko i dymek poszedł na moje własne życzenie - musiałem zaliczyć kolejną górkę

jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
dzejpi, ale wiesz, nie wszyscy musza sie znac na podstawach mechaniki, wlasnie po to sa warsztaty. A jak masz auto na wymianie oleju w mostach, to tez korki odkrecasz i palucha oblizujesz czy olej swiezy ?
bez przesady. Widac warsztat niesolidny albo brak komuniacji nastapil.
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
ale ja się na mechanice nijak nie znamAlbert_N pisze:dzejpi, ale wiesz, nie wszyscy musza sie znac na podstawach mechaniki, wlasnie po to sa warsztaty. A jak masz auto na wymianie oleju w mostach, to tez korki odkrecasz i palucha oblizujesz czy olej swiezy ?
chociaż oleum sam wymieniam w mostach od początku
komunikacja - zero
a testing powinien być zawsze - oczywiście spraw oczywistych dla laika
przeca nie bedę skrzyni demontował co by oglądnąć czy tarcza sprzęgła nowa

ps
umówmy sie - jeżeli nie jest to typowy warsztat 4x4 to serwisowanie ponad 10cio letnich sztrucli 4x4 to zło konieczne dla każdego warsztatu klient chciałby wsjo po kosztach a mech nie powie, że to co widzi wymaga nakładu w wysokości 50% wartości pojazdu

jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
- janusz k160
-
Panowie "warsztatowcy"-jak do mnie ludzie przychodzą to g.... ich obchodzi -mają mieć diagnozę( na NFZ) na podstawie wywiadu, bad. fizykalnego i bad. dodatkowych ( i mają). Szkoda czasu mojego i ich. Róbcie tak samo-każdy będzie zadowolony. Co to za twierdzenie po wizycie w warsztacie, że wisko czy takie tam dodatkowo padło- to się diagnozuje na wstępie i już-wymiana albo klient chce jeździć z padniętym-ale o tym post nie informuje. Gwarancja na naprawę czy takie tam to zbyt wiele?? Koszt naprawy głowicy nie jest taki mały-szanujcie swoich klientów a będą Wam wierni, tym bardziej że nie znają się na wszystkim ( i dlatego jadą do Was a nie naprawiają aut pod dachem ). Pozdrawiam
Re: Uwarzajcie na warsztat OffRoad w Nowym Targu
Eeee.... nie wierzęDolo pisze:Witam.

W tak religijnym kraju, w tak religijnym regionie... takie numery

To na pewno jakieś nieporozumienie.....

VW T4 syncro, 2.4D, long