Uwarzajcie na warsztat OffRoad w Nowym Targu

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
Dolo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Uwarzajcie na warsztat OffRoad w Nowym Targu

Post autor: Dolo » pt paź 31, 2008 12:03 pm

Witam.
Długo sie zastanawiałem czy na pisać o moim przypadku czy nie? Ale po zmaganiach z moim Patrolem i rozmowach z mechanikami, własnymi spostrzeżeniami, muszę przestrzec innych użytkowników z okolic Małopolski, przed oddaniem auta do tego warsztatu Auto-Gumi na ul. Szaflarskiej w Nowym Targu.
W zeszłym roku oddałem do nich Patrola Y61 2,8 GR z objawami, cieżko palił i nie równo chodził. Po kilku dniach poinformowali mnie, że do wymiany jest głowica na pompie paliwowej, co będzie kosztowało 2800,- z wymianą owej głowiczki. Oczywiście sie zgodziłem chcąc mieć sprawne auto. Po odebraniu Patrol faktycznie lepiej palił, ale głośniej chodził ( jak stary Mercedes 123 kle kle kle)na co mi powiedzieli że to tak na początku. Jadąc do domu zagotowała mi sie woda i ją wywaliło, oddałem znowu do nich. Powiedzieli mi że to sprzęgło wiskotyczne i że to będzie kosztowało 400,- oczywiście zapewnili mnie że wszystko bedzie ok. Po prawie roku z powodu braku czasu i finansów, doszedłem że pompa jest do wymiany gdyż ma wżery, wymieniłem ją, pali teraz na dotyk. A sprzęgło nie było wymieniane, czyli za frajer dałem im 400 PLN. Domyślam sie że uprawiali sobie moim samochodem rajdy i go przegrzali. Okazało sie że powodem wywalania wody jest uszkodzenie głowicy co będzie mnie słono kosztowało. A tylko z tego powodu że nie miałem czasu i zaufałem tym ludziom.
W razie pytań proszę pisać na e-maila basztale@o2.pl
Ostatnio zmieniony pt paź 31, 2008 12:42 pm przez Dolo, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli dzięki Bogu pana Boga nie ma, to chwała Bogu,
ale jeśli nie daj boże pan Bóg jest, to niech nas ręka boska broni.

Awatar użytkownika
JarekK
Kontaktowanie:

Re: Uwarzajcie na warsztat w OffRoad Nowym Targu

Post autor: JarekK » pt paź 31, 2008 12:29 pm

Dolo pisze:Domyślam sie że ............
tak na marginesie: nie sądzisz, że domysły to trochę mało, żeby komuś publicznie zarzucać nieuczciwość?

Awatar użytkownika
gebels

Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej

Post autor: gebels » pt paź 31, 2008 12:29 pm

ciekawe czy @Kames się wypowie w tym temacie
Czwarte serce :cry:

Awatar użytkownika
Dolo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Dolo » pt paź 31, 2008 12:40 pm

Domyślam sie na jakiejś podstawie. A nie wymienienie sprzęgła wiskotycznego to nie kłamstwo? Ja tylko ostrzegam a nie zarzucam. Opisałem moje zdarzenie, a każdy ma swój rozum i niech sobie to przemyśli.

Awatar użytkownika
mazurkas007

Post autor: mazurkas007 » pt paź 31, 2008 1:49 pm

Dolo pisze:Domyślam sie na jakiejś podstawie. A nie wymienienie sprzęgła wiskotycznego to nie kłamstwo? Ja tylko ostrzegam a nie zarzucam. Opisałem moje zdarzenie, a każdy ma swój rozum i niech sobie to przemyśli.
Ja ostrzegam przed kolegą "Dolo", domyślam się, że nie wszystko co mówi jest prawdą, resztę niech każdy sobie przemyśli. OSTRZEGAM.
Jest 4x4 - rusza wyścig zbrojeń
im większa zmota - tym dalej trzeba iść po traktor

Awatar użytkownika
Dolo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Dolo » pt paź 31, 2008 2:16 pm

A znasz mnie że ostrzegasz? Miałeś jakieś złe doświadczenie z moją osobą?

pixel

Post autor: pixel » pt paź 31, 2008 2:16 pm

Ja tam sie nigdy nei wypowiadam na temat inych warsztatów...różne przypadki, różni klienci.
U mnie w warsztacie ZAWSZE klient dostaje zwrot zużytych cześci, a na życzenie dokumentacja foto

Awatar użytkownika
mazurkas007

Post autor: mazurkas007 » pt paź 31, 2008 3:15 pm

Dolo pisze:A znasz mnie że ostrzegasz? Miałeś jakieś złe doświadczenie z moją osobą?

Chodziło mi tylko i wyłącznie o pokazanie tej samej sytuacji z drugiej strony, jak widać zadziałało,

Awatar użytkownika
rabarbar_pn

Post autor: rabarbar_pn » pt paź 31, 2008 3:26 pm

kolego Dolo , a może miałeś tylko gigantycznego pecha i w jednym momencie w twoim sprzecie zawiodło kilka rzeczy? a nie pomyślałeś, że wisko - które jak twierdzisz było do wymiany, mogło narobić dużo wcześniej szkód, które niefortunnie wyszły po wizycie na warsztacie? samochód przegrzewał ci sie od długiego czasu, a teraz dopiero coś padło, takie przypadki są częste.
bo Patrol wysoki i szeroki musi być :)

Awatar użytkownika
mazurkas007

Post autor: mazurkas007 » pt paź 31, 2008 3:30 pm

Tym bardziej, że jak twierdzisz - wodę ci wywaliło z chłodnicy.

Awatar użytkownika
trawers

Post autor: trawers » pt paź 31, 2008 4:29 pm

A żeby wywaliło wodę z chłodnicy, to trzeba chyba być niedowidzącym albo na wskaźniku temperatury mieć dużo kurzu :-)
To nie takie proste zagotować wodę :-)
Uaz and GR Y61

Awatar użytkownika
anatol

Post autor: anatol » pt paź 31, 2008 6:26 pm

wody nie musiało zagotować żeby ja wywalić , jak dmuchneło uszczelke to cisnienie ja wywali .

Awatar użytkownika
trawers

Post autor: trawers » pt paź 31, 2008 6:29 pm

A to fakt, nie pomyślałem.
Uaz and GR Y61

Awatar użytkownika
JarekK
Kontaktowanie:

Post autor: JarekK » pt paź 31, 2008 6:29 pm

a tak przy okazji proponuję poprawić ortografię w temacie tej dyskusji

Awatar użytkownika
Aśka&Kuba

Post autor: Aśka&Kuba » pt paź 31, 2008 6:32 pm

chyba że sie pasek urwie i sie go robi z gumki z czołówki która zaraz pęka ale jest sie tak podniecony swoim pomysłem bo niczego innego nie było że sie nie patrzy na wskaźnik i za chwile yeb

:lol: :roll:

Awatar użytkownika
trawers

Post autor: trawers » pt paź 31, 2008 6:35 pm

No i fajnie się zrobiło :-)
Temat jest o warsztacie a tradycyjnie zeszło na wybuchające 2,8 :-)
Uaz and GR Y61

Awatar użytkownika
rabarbar_pn

Post autor: rabarbar_pn » pt paź 31, 2008 7:04 pm

JarekK pisze:a tak przy okazji proponuję poprawić ortografię w temacie tej dyskusji
o tak, jestem za :)2
bo Patrol wysoki i szeroki musi być :)

Awatar użytkownika
kokos

Post autor: kokos » pt paź 31, 2008 7:32 pm

narzekania na Extrem w Bielsku nie są rzadkością (choć ja nie narzekam:D) ale na Auto-Gumi to pierwszy raz widzę.
Nissan Patrol Gr EvoObrazek

Awatar użytkownika
Igor V8

Post autor: Igor V8 » pt paź 31, 2008 8:38 pm

To ja Was chciałem ostrzec przed warsztatem Rajdy4x4 :)21

- zdiagnozowali poważny problem telepawki
- udzielili nieocenianej porady
... i nie skasowali nawet złotówki 8)
Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... :)21

Awatar użytkownika
Pokemon

Post autor: Pokemon » pt paź 31, 2008 9:05 pm

Igor909 pisze:To ja Was chciałem ostrzec przed warsztatem Rajdy4x4 :)21

- zdiagnozowali poważny problem telepawki
- udzielili nieocenianej porady
... i nie skasowali nawet złotówki 8)
zapewne diagnozę postawili umyślnie nietrafną i teraz tylko czekają na wbuch, wtedy na rachunku doliczą sobie tą "złotówkę" :)

a tak poważnie to się chyba przejadę kiedyś na diagnostykę i osłuch nawet jakby chcieli na piwo :) tylko trochę daleko mam... :-?

Awatar użytkownika
jpi

Kontaktowanie:

Post autor: jpi » pt paź 31, 2008 9:14 pm

a tak poza tym Kolego Dolo brykę to się ogląda po odbiorze od mecha, chyba, że znacie się bardzo dobrze i jesteś stałym klientem.

wisko stare od nowego łatwo zauważyć

a jak wspominali poprzednicy zagotowanie auta wymaga dużych chęci

ps

swoim pałowałem z kolegami po piasku na poligonie (toya i suza) z padniętym wisko i dymek poszedł na moje własne życzenie - musiałem zaliczyć kolejną górkę :D ale to jest disco 200 a nie patrola :D :D :D :D
jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team

Awatar użytkownika
Albert_N

Post autor: Albert_N » pt paź 31, 2008 9:25 pm

dzejpi, ale wiesz, nie wszyscy musza sie znac na podstawach mechaniki, wlasnie po to sa warsztaty. A jak masz auto na wymianie oleju w mostach, to tez korki odkrecasz i palucha oblizujesz czy olej swiezy ?
bez przesady. Widac warsztat niesolidny albo brak komuniacji nastapil.
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9

Awatar użytkownika
jpi

Kontaktowanie:

Post autor: jpi » pt paź 31, 2008 9:33 pm

Albert_N pisze:dzejpi, ale wiesz, nie wszyscy musza sie znac na podstawach mechaniki, wlasnie po to sa warsztaty. A jak masz auto na wymianie oleju w mostach, to tez korki odkrecasz i palucha oblizujesz czy olej swiezy ?
bez przesady. Widac warsztat niesolidny albo brak komuniacji nastapil.
ale ja się na mechanice nijak nie znam
chociaż oleum sam wymieniam w mostach od początku

komunikacja - zero

a testing powinien być zawsze - oczywiście spraw oczywistych dla laika

przeca nie bedę skrzyni demontował co by oglądnąć czy tarcza sprzęgła nowa :wink:

ps

umówmy sie - jeżeli nie jest to typowy warsztat 4x4 to serwisowanie ponad 10cio letnich sztrucli 4x4 to zło konieczne dla każdego warsztatu klient chciałby wsjo po kosztach a mech nie powie, że to co widzi wymaga nakładu w wysokości 50% wartości pojazdu :D
jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team

Awatar użytkownika
janusz k160

Post autor: janusz k160 » pt paź 31, 2008 9:44 pm

Panowie "warsztatowcy"-jak do mnie ludzie przychodzą to g.... ich obchodzi -mają mieć diagnozę( na NFZ) na podstawie wywiadu, bad. fizykalnego i bad. dodatkowych ( i mają). Szkoda czasu mojego i ich. Róbcie tak samo-każdy będzie zadowolony. Co to za twierdzenie po wizycie w warsztacie, że wisko czy takie tam dodatkowo padło- to się diagnozuje na wstępie i już-wymiana albo klient chce jeździć z padniętym-ale o tym post nie informuje. Gwarancja na naprawę czy takie tam to zbyt wiele?? Koszt naprawy głowicy nie jest taki mały-szanujcie swoich klientów a będą Wam wierni, tym bardziej że nie znają się na wszystkim ( i dlatego jadą do Was a nie naprawiają aut pod dachem ). Pozdrawiam

Awatar użytkownika
A.F.

Re: Uwarzajcie na warsztat OffRoad w Nowym Targu

Post autor: A.F. » pt paź 31, 2008 9:59 pm

Dolo pisze:Witam.
Długo sie zastanawiałem czy na pisać o moim przypadku czy nie? Ale po zmaganiach z moim Patrolem i rozmowach z mechanikami, własnymi spostrzeżeniami, muszę przestrzec innych użytkowników z okolic Małopolski, przed oddaniem auta do tego warsztatu Auto-Gumi na ul. Szaflarskiej w Nowym Targu.
W zeszłym roku oddałem do nich Patrola Y61 2,8 GR z objawami, cieżko palił i nie równo chodził. Po kilku dniach poinformowali mnie, że do wymiany jest głowica na pompie paliwowej, co będzie kosztowało 2800,- z wymianą owej głowiczki. Oczywiście sie zgodziłem chcąc mieć sprawne auto. Po odebraniu Patrol faktycznie lepiej palił, ale głośniej chodził ( jak stary Mercedes 123 kle kle kle)na co mi powiedzieli że to tak na początku. Jadąc do domu zagotowała mi sie woda i ją wywaliło, oddałem znowu do nich. Powiedzieli mi że to sprzęgło wiskotyczne i że to będzie kosztowało 400,- oczywiście zapewnili mnie że wszystko bedzie ok. Po prawie roku z powodu braku czasu i finansów, doszedłem że pompa jest do wymiany gdyż ma wżery, wymieniłem ją, pali teraz na dotyk. A sprzęgło nie było wymieniane, czyli za frajer dałem im 400 PLN. Domyślam sie że uprawiali sobie moim samochodem rajdy i go przegrzali. Okazało sie że powodem wywalania wody jest uszkodzenie głowicy co będzie mnie słono kosztowało. A tylko z tego powodu że nie miałem czasu i zaufałem tym ludziom.
W razie pytań proszę pisać na e-maila basztale@o2.pl
Eeee.... nie wierzę :o
W tak religijnym kraju, w tak religijnym regionie... takie numery ??
To na pewno jakieś nieporozumienie..... :roll:
:)20
VW T4 syncro, 2.4D, long :)13

Zablokowany

Wróć do „Nissan”