Swiece ?
Moderator: Kosiarz
Swiece ?
Witam, postanowiłem wymienc swiece poniewaz były przebicia pomiedzy swieca a kablem, zakupiłem nowe swiece Beru i .... przy zmianie beigów strzela w wydech a takze przy hamowaniu silnikiem, sprawdziłem zapłon i doregulowałem (wczesniej było ok ) nadal strzela,zapłon lekko przyspieszony w innych pozycjach nie jedzie tak jak trzeba jest słabszy o wiele, na swiecy mam przerwe 0.6 mm,(fabryczna przerwa swiecy 0.8 mm) na aparacie w granicach 0.4 mm, na starych swiecach chodził normalnie gdzie szukac przyczyny,? (kopułka kable i platynki wymienioine w styczniu ). Aha wydech lekko przelotowy konczy sie pod siedzeniami ... czekam na wasze opinie i rady ...
był patrol - był kojot ... teraz juz tylko emerytura...
Dobrze dobrana ciepłota świec?
Ustaw odpowiednią przerwę...
Wyreguluj zapłon - jeśli strzela w rurę, to ma za późny.
A spróbuj jeszcze raz na starych świecach, czy się coś nie zmieniło...
Przecież wymiana świec na inne o takich samych parametrach nie może pogorszyć sprawy, chyba że ... się mylę
A czy wydech też był skrócony przed wymianą świec? bo przy krótkim słychać dopalanie w rurze, a ponadto w wielu przypadkach przy braku dobrego i szczelnego wydechu samochód traci moc...
Ustaw odpowiednią przerwę...
Wyreguluj zapłon - jeśli strzela w rurę, to ma za późny.
A spróbuj jeszcze raz na starych świecach, czy się coś nie zmieniło...
Przecież wymiana świec na inne o takich samych parametrach nie może pogorszyć sprawy, chyba że ... się mylę

A czy wydech też był skrócony przed wymianą świec? bo przy krótkim słychać dopalanie w rurze, a ponadto w wielu przypadkach przy braku dobrego i szczelnego wydechu samochód traci moc...
K 260 Long Y 60 GR Long
Dawniej Aro 243D
Dawniej Aro 243D
dzis wymienione na denso... nadal strzela równo chodzi , wymienione na zuzyte ngk strzela mniej równo chodzi, rece mi opadaja... nasuwa mi sie mysl o zawieszonym zaworze? nie domyka go ?... zadnego dymu i tp ...
strzelka przy zmianie biegow powyzej 2.5 tys i jak hamuje sie silnikiem np z górki ... moze ktos ma jakies sugestie ....
??
strzelka przy zmianie biegow powyzej 2.5 tys i jak hamuje sie silnikiem np z górki ... moze ktos ma jakies sugestie ....

był patrol - był kojot ... teraz juz tylko emerytura...
A może zatankowałeś kiepskie paliwo?
Poza tym, zdaje mi się, że przy skróconym wydechu bardziej słyszysz to, czego nie słyszałeś wcześniej, a mianowicie strzelanie w wydech przy hamowaniu silnikiem, a to się dzieje mniej lub więcej , ale właściwie zawsze. Paliwo dopala się poza cylindrem, tym bardziej, jeśli jest gorszej jakości.
Ale jeśli wcześniej tego nie słyszałeś, mimo skróconego wydechu, a... to juz ciekawa sprawa.
Za bogata mieszanka? No kurcze, coś musi być...
Poza tym, zdaje mi się, że przy skróconym wydechu bardziej słyszysz to, czego nie słyszałeś wcześniej, a mianowicie strzelanie w wydech przy hamowaniu silnikiem, a to się dzieje mniej lub więcej , ale właściwie zawsze. Paliwo dopala się poza cylindrem, tym bardziej, jeśli jest gorszej jakości.
Ale jeśli wcześniej tego nie słyszałeś, mimo skróconego wydechu, a... to juz ciekawa sprawa.
Za bogata mieszanka? No kurcze, coś musi być...
K 260 Long Y 60 GR Long
Dawniej Aro 243D
Dawniej Aro 243D
jeżdzisz na gazie ? ilo elektrodowe świece ?
Jankes GR krótki zaw trail master opony 35 cali MT tel 501 140 885 alarmgaraz@vp.pl