Czy ktoś z kolegów używa czegoś takiego?
http://moto.allegro.pl/item536331535_sn ... l_y60.html
Poproszę o opinie - warto kupić, czy dać sobie spokój?
Pozdrawiam
Moderator: Kosiarz
Dlatego właśnie pytam. Cena jest atrakcyjna, a nazwa obiła mi się już o uszy (oczywiście nie w kontekście Gwiezdnych Wojengkozi pisze:najlepiej by było organoleptycznie sprawdzić - pieprznąć młotkiem a potem się na nim uwiesić całym ciężarem ciała - jak wytrzyma to można wysunąć tezę, że ktoś zaczął robić porządne podróbki w połowie ceny
iskra69 pisze:Będę go kupować , za 600zł jak będzie ok to go opiszę , a jeśli będzie do dupy to będę siedział po cichu.
O, to spoko. Trzymam za słowo, że podzielisz się doświadczeniami. Kiedy zamierzasz montować?iskra69 pisze:Tak będę kupować za 600zł z tego żródła , ale przez swojego mechanika , powiem ci jedno sprzedawca z Wadowic jest elastyczny.
Snorkel zamierzam zamontować wtedy jak wynegocjuje u Niego równie dobrą cenę za sprzęgiełka , wiesz sprzedaż wiązanadecc pisze:O, to spoko. Trzymam za słowo, że podzielisz się doświadczeniami. Kiedy zamierzasz montować?iskra69 pisze:Tak będę kupować za 600zł z tego żródła , ale przez swojego mechanika , powiem ci jedno sprzedawca z Wadowic jest elastyczny.
WitamHarley pisze:No to jak kopie to kopie. Może ktoś wie coś o tym ?
http://www.allegro.pl/item537898988_sno ... scape.html
[ciach]
Wracając do snorkela , to czy może już ktoś nabył i sprawdził ?
No i jak ta jakość "prawie jak..." orginał ?Harley pisze:zakupiłem ESCAPE , teraz czeka na montaż
No to git !, ważne informacje.Harley pisze:na razie nie jest zamontowany, ale dziury w aucie już są.
Muszę powiedzieć ,że wykonanie naprawdę solidne i skłamałbym , jakbym dziś powiedział,że żałuję zakupu.
P.S. Dodam tylko ,że szablon , który jest dołączony do nawiercenia dziurek pod śruby sprawdza się dla śrub w 100%, jednak brakuje w nim obrysu dziury na wejście samego układu powietrznego, no i niestety , ale musiałem pierwotnie zrobioną dziurę naprawiać Na szczęście auto mam w kompletnym remoncie blacharskim i lakierniczym, więc mnie to nie przeraziło, ale ktoś kto chce zamontować na jeżdżącym samochodzie to cudo , musi albo 53 razy się zastanowić jak wyciąć , albo podjechać do kogoś kto ma to już założone. Chyba ,że sprzedawca (nota bene czytający to forum) poprawi chiński wyrób i dorobi własną część szablonu.
Prawda, nie widziałem żadnego otworu do cyrkla. Problem chyba jednak jest jeszcze w tym,że otwór pod wlot nie jest de facto okrągły. Wychodzi taka łezka, bo wypada na załamaniu blachy, więc tak w sumie to nie wiem jakim cudem można to zrobić przy pomocy cyrkla, ale kłócić się nie będę. Co mogłem z doświadczenia to napisałem.Zibi pisze:szablon jest w porządku, nie zauważyłes widocznie miejsca na wbicie cyrkla. Przez szablon znaczy się miejsce na cyrkiel a pózniej cyrklem juz bezpośrednio znaczy się otwór na błotniku. Wierz mi tak jest tez w orginale safari. Ale powiem Ci, że gość, krtóry montował też do mojej hdj-ty tez tego nie zauwazył i sam sprawdzałem na stronie jak to zrobić.
http://safarisnorkel.com/snorkel/ss15hf/ss15hf.htm
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości