Podgrzewane lusterka w Patrolu Y61 GU4 ?
Moderator: Kosiarz
Podgrzewane lusterka w Patrolu Y61 GU4 ?
Witajcie
Wczoraj mnie naszły wątpliwości czy nie mam skopanego coś przy lusterkach w miom parchu. Kupiłem go stosunkowo niedawno i w zasadzie niewiele się zorętowałem co do pewnych niuansów.
Czy Patrol ma podgrzewane lusterka czy nie. Wczoraj kiedy wieczorem musiałem jechać lusterka były zaroszone i długo nie mogły odtajeć. Dopiero po dłuższej jeździe jako tako było coś widać. Dziwi mnie to bo są składane i sterowane elektrycznie.
Na Pomorzu często są mgły i duża wilgotność powietrza. W zasadzie przydało by się to aby szybciej lusterka dochodziły do siebie. Może ktoś coś kombinował w tym zakresie.
Wczoraj mnie naszły wątpliwości czy nie mam skopanego coś przy lusterkach w miom parchu. Kupiłem go stosunkowo niedawno i w zasadzie niewiele się zorętowałem co do pewnych niuansów.
Czy Patrol ma podgrzewane lusterka czy nie. Wczoraj kiedy wieczorem musiałem jechać lusterka były zaroszone i długo nie mogły odtajeć. Dopiero po dłuższej jeździe jako tako było coś widać. Dziwi mnie to bo są składane i sterowane elektrycznie.
Na Pomorzu często są mgły i duża wilgotność powietrza. W zasadzie przydało by się to aby szybciej lusterka dochodziły do siebie. Może ktoś coś kombinował w tym zakresie.
Re: Podgrzewane lusterka w Patrolu Y61 GU4 ?
a nie podgrzewają się czasem razem z tylną szybą ?
- Igor V8
-
Grzeją z tylną szybą 

Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... 

Ulga.....Dzięki w takim razie sprawdzę przy okazji 

- LSD
-
- Kontaktowanie:
A ty myślałeś, że mają czujniki mgły
Są grzane tak jak w większości aut łącznie z Y60.

Są grzane tak jak w większości aut łącznie z Y60.
Safari "Gucio" 4,2D
Patrol "Żuber" 4,2TDI SGX
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Patrol "Żuber" 4,2TDI SGX
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Range Rover z racji pochodzenia z kraju deszczu i mgły ma lusterka grzane cały czas 

i jeszcze przednią szybę 

Nissan Safari 4.2d
Nissan Laurel 2.8d
Nissan Laurel 2.8d
przednią i tylna na pstryczek 

Grzanie przodu to wygodna sprawa, ale podobno szyba taka jest dużo wrażliwsza mechanicznie - łatwo pęka, odpryskuje, itp. Może to tylko Pilkington jest taki, ale to opinia szybiarzy. Do autka pracującego w nieco mniej grzecznym środowisku, gdzie można łatwo dostać w buzię gałęzią, bryłą a i nawet kamulcem - nie stosowałbym jej.
AdaM GR61 krótki
U mnie w RR szyba wiele razy dostawała gałęziami i kamieniami i nic jest nie jest