Blokada tył działa jak chce.
Moderator: Kosiarz
-
- jestem tu nowy...
Blokada tył działa jak chce.
Witam. Mam taki mały problem z blokadą, a mianowicie włącza sie raz od razu drugi raz po 30sek a nieraz w ogóle sie nie włącza. I tak samo z wyłączeniem, dziś to nie chciała sie wyłączyć z 10 min. Dopiero po przejechaniu troche po czarmym wyłączyła sie. Od czego najlepiej zacząć?? Na celowniku mam wszystkie podciśnieniówki wymienić na nowe i wymienić olej w moście. A wy co radzicie??
GR 2.8 krótki
lift 4" IRON MAN and OME
lift 4" IRON MAN and OME
Re: Blokada tył działa jak chce.
Zobacz czy jest lepiej jak skręcasz przy włączaniu / wyłączaniu , może poprostu nie może sobie trafić ząbkami
pozdrawiam
Denior
GR Y60 1,9 TDI
Denior
GR Y60 1,9 TDI
U mnie działa tylko jeden elektrozawór.
Jak już włączę difflocka to później muszę pod maską przełożyć rurki, aby się wyłączył, po czym z powrotem przełożyć, aby dał się włączyć
Może to powoduje podobne objawy u Ciebie?
Jak już włączę difflocka to później muszę pod maską przełożyć rurki, aby się wyłączył, po czym z powrotem przełożyć, aby dał się włączyć

Może to powoduje podobne objawy u Ciebie?
Jakiś wirus opanował te blokady blopkady
.
JA wczoraj miałem problemy rozłączyć, dopiero po jakimś dłuższym czasie sięrozłanczała...nie pomagało kręcenie ósemek itd...dmuchanie w wezyki nic totalnie.

JA wczoraj miałem problemy rozłączyć, dopiero po jakimś dłuższym czasie sięrozłanczała...nie pomagało kręcenie ósemek itd...dmuchanie w wezyki nic totalnie.
nie dmuchaj w wężyki bo blokada załączana i rozłączana jest podciśnieniowo !
musisz raczej ciągnąć
musisz raczej ciągnąć

Długi LC90 do jazdy, krótki GRat do zabawy
metalowe wężyki lubią ugnić i się podciśnienie "traci"
robok rzępoli w harapuciu
-
- jestem tu nowy...
no właśnie ciągnac
wężyki pokolei, jeden mi sie zasysał a drugi nie

GR 2.8 krótki
lift 4" IRON MAN and OME
lift 4" IRON MAN and OME
Nie jestem pewien, ale przy wyłączonym przełączniku difflock powinno ciągnąć w jednym, a przy włączonym w tym drugim.
Tyle, że nie bierz tego jako 100% pewniak
dopóki ktoś mądrzejszy nie potwierdzi 
Tyle, że nie bierz tego jako 100% pewniak

-
- jestem tu nowy...
Chyba mi siada jeden z zaworków bo jak obruce przewody to blokada włącza sie bez problemu ale przy wyłączaniu chyba niewydala i ledwo co przesuwa przesówke. A jak jest normalnie to niechce sie włączyć albo włączy sie ledwo ledwo a wyłącza sie od kopa.
GR 2.8 krótki
lift 4" IRON MAN and OME
lift 4" IRON MAN and OME