polibusze
Moderator: Kosiarz
-
- jestem tu nowy...
Re: polibusze
Ja mam komplet miesiąc temu zakłady. Wszystko pasuje bez problemu, materiał faktyczne o wiele wytrzymalszy od gumy. Narazie same plusy, zero minusów. Jak bedziesz kupowac to najlepiej jedź do nich i odbierz sobie sam, bo na miejscu możliwosć dużej negocjacji ceny
.

GR 2.8 krótki
lift 4" IRON MAN and OME
lift 4" IRON MAN and OME
Na jakiej podstawie tak wnioskujeszBandzior666 pisze:Ja mam komplet miesiąc temu zakłady .......... materiał faktyczne o wiele wytrzymalszy od gumy. ......

ja mam i z radości napewno nie skacze
każdy elemęt jest z innej parafii 

ZMOTA SCORPION Y60
Polecam z tej firmy mimośrody
masakra jakość wykonanie i pomysł.
Od 7 lat używam tylko produktów DRM
Rozbieraliśmy teraz auto na polibuszach DRM po 4 latach i 100tyś bez śladu zużycia.
Tylko tę firmę polecam i zakładam.Są droższe ale wiadomo-jakość kosztuje.
http://drm4x4.neostrada.pl/
I mam w dupie czy to jest reklama czy nie

Od 7 lat używam tylko produktów DRM
Rozbieraliśmy teraz auto na polibuszach DRM po 4 latach i 100tyś bez śladu zużycia.

Tylko tę firmę polecam i zakładam.Są droższe ale wiadomo-jakość kosztuje.
http://drm4x4.neostrada.pl/
I mam w dupie czy to jest reklama czy nie

Lubię zapierdalać.
Ropa do traktorów.
Ropa do traktorów.
- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
Proponuje zalozyc okulary. Ja rowniez czestokroc mam mozliwosc wyciagania starych po podobnych przebiegach, wyciagalem tez swoje i wiem ze nigdy podobnego gowna nikomu z czystym sumieniem nie zaloze.mopar pisze:po 4 latach i 100tyś bez śladu zużycia.![]()
![]()
Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71
- w trakcie motania

Tez mam i jestem zadowolony
rok jezdze i nie ma luzow, stukow.
Aczkolwiek ,mam z 2 firm, zolte byly 2 z roznej bajki, ale chodza i daja rade, potem kupilem z 2 firmy pomaranczowe i byly wszystkie jednakowe i tez daja rade , poprostu zapomnialem ze mam tuleje.
Aczkolwiek ,mam z 2 firm, zolte byly 2 z roznej bajki, ale chodza i daja rade, potem kupilem z 2 firmy pomaranczowe i byly wszystkie jednakowe i tez daja rade , poprostu zapomnialem ze mam tuleje.
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
rok temu tez myslalem nad polibuszami firmy z Olkusza, ale jednak wiele osob odradzalo mi je i zdecydowalem sie na SuperPro. Jestem bardzo zadowolony i ciesze sie, ze koledzy odradzili mi kupno tych z Olkusza...
no
no

Jest Navara D40 lekko dłubnięta...
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
-
- jestem tu nowy...
Może ktoś źle trafił albo ja dobrze trafiłem bo u mnie wszystko weszło od kopa, wszystko pasuje i mimośrody tez montowałem i jestem zadowolony puki co. Jak zrobie jakiś wiekszy przebieg to bede wiedział co i jak. Narazie katuje Patrola tylko w terenie i jest OK.
GR 2.8 krótki
lift 4" IRON MAN and OME
lift 4" IRON MAN and OME
Sam sobie załóż okulary albo naucz się czytaćMarcin-Kraków pisze:Proponuje zalozyc okulary. Ja rowniez czestokroc mam mozliwosc wyciagania starych po podobnych przebiegach, wyciagalem tez swoje i wiem ze nigdy podobnego gowna nikomu z czystym sumieniem nie zaloze.mopar pisze:po 4 latach i 100tyś bez śladu zużycia.![]()
![]()

Skoro napisałem ,ze nie ma zuzycia to nie ma

Polibusze z olkusza po 3 miesiącach się wyrobiły (jak znajde stare to wrzucę foto)
DRM bez zarzutu 4 lata i 100tyś

Lubię zapierdalać.
Ropa do traktorów.
Ropa do traktorów.
mopar pisze: P.S producent daje wieczną gwarancje-to chyba o czymś świadczy prawda?

Ze strony: Na wszystkie tuleje udzielam dwu letniej gwarancji bez względu na sposób eksploatacji auta
Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi
W kwesti jasności nie piszę o tej kiepskiej podróbie z olkusza.Dżek pisze:mopar pisze: P.S producent daje wieczną gwarancje-to chyba o czymś świadczy prawda?![]()
Ze strony: Na wszystkie tuleje udzielam dwu letniej gwarancji bez względu na sposób eksploatacji auta
Z drm współpracujemy juz 7 lat i przez ten czas nie mieliśmy żadnej reklamacji-a gdyby się tak stało to uszkodzony element wymieniany jest gratis

Lubię zapierdalać.
Ropa do traktorów.
Ropa do traktorów.
Także optuję za DRM, przekonał mnie jeden znany kolega ze strony kilometr.com.pl .
On robi "kilka" kilometrów w roku i jak na razie nie słyszłąme złęgo zdania. Swoją drogą , nie zanm się na chemii, ale coś w tym musi być ,że jedni robią coś za 3 stówy a inni za 9 i jakoś zbyt jest.
Aha i jeszcze jedno, kolor polibusza nie ma nic wspólnego z niczym. Po prostu można sobie barwić jak się chce i dlatego nie można się sugerować ,że jak są jakiegośtam koloru to są jakieśtam wytrzymałe.
Tylko producent wie co tam wsadza i jak sobie sam podzieli na kolory to jego sprawa.
On robi "kilka" kilometrów w roku i jak na razie nie słyszłąme złęgo zdania. Swoją drogą , nie zanm się na chemii, ale coś w tym musi być ,że jedni robią coś za 3 stówy a inni za 9 i jakoś zbyt jest.
Aha i jeszcze jedno, kolor polibusza nie ma nic wspólnego z niczym. Po prostu można sobie barwić jak się chce i dlatego nie można się sugerować ,że jak są jakiegośtam koloru to są jakieśtam wytrzymałe.
Tylko producent wie co tam wsadza i jak sobie sam podzieli na kolory to jego sprawa.
Patrol Long Safari 4,2 D
Patrol Short BRU(td)US 4,2
Patrol Comfort TB42
Patrol y61 3,0TD mercedes
Patrol Comfort TB42
Nie znasz sie - przeciez wiadomo, ze te zielone sa najlepsze 
Ja tez sie nie znam i nie katuje auta - zakupilem wiec z DRMu komplet lacznie z ichniejszymi lacznikami stabilizatorow, zalozylem i jest ok. Poza tym nie uwazam by placenie 2 razy tyle za SuperPro bylo moralnie uzasadnione

Ja tez sie nie znam i nie katuje auta - zakupilem wiec z DRMu komplet lacznie z ichniejszymi lacznikami stabilizatorow, zalozylem i jest ok. Poza tym nie uwazam by placenie 2 razy tyle za SuperPro bylo moralnie uzasadnione

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
W kwestii jasności II: to był cytat ze strony DRM, której adres sam podałeśmopar pisze:W kwesti jasności nie piszę o tej kiepskiej podróbie z olkusza.Dżek pisze:mopar pisze: P.S producent daje wieczną gwarancje-to chyba o czymś świadczy prawda?![]()
Z drm współpracujemy juz 7 lat i przez ten czas nie mieliśmy żadnej reklamacji-a gdyby się tak stało to uszkodzony element wymieniany jest gratisto można nazwać wieczną gwarancją.

Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi
Nie wiem jak jest z tą wieczysta gwarancją i na ile ma ona w czymkolwiek sens. W końcu każdy producent wg prawa unijnego musi zapewnić 2 letni okres rękojmi i to jest chyba najważniejsze.
Patrol Long Safari 4,2 D
Patrol Comfort TB42
Patrol Comfort TB42
podstawową wadą polibusza jest pewnie to że nie jest gumą więc ogranicza pracę zawieszenia [mniejszy wykrzyż] i mniejsze tłumienie
PS a niektóre superpro mi się zrobiły jajowate po h6 więc z tą gwarancją to też różnie może być,
PS a niektóre superpro mi się zrobiły jajowate po h6 więc z tą gwarancją to też różnie może być,
Długi LC90 do jazdy, krótki GRat do zabawy
Z tym ograniczaniem wykrzyzy to bym nie szalal, bo w DRMie sa dostepne np do Y60 tuleje przedniego mostu o konstrukcji, ktora pozwala na lepsiejszy wykrzyz niz zwykly polibusz (o ile w ogole tam jakis wykrzyz wystepuje
). Mozliwe, ze inne firmy tez maja takie w ofercie, tego nie wiem. Przy rozbieraniu zawieszenia w moim aucie oryginalne gumy byly w calkiem dobrym stanie i na przyklad tylne maja ciekawa konstrukcje (nie sa pelne). Ciekaw jestem jak to jest w innych autach o takim zawieszeniu.

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
no własnie o tym piszę polibusze są pełne i twarde, oryginalne gumy miękki i mają podcięcie , wklęśnięcie czy jak to nazwać które poprawia pracę gumy
Długi LC90 do jazdy, krótki GRat do zabawy
Cos za cos... 
Ja wlasnie jestem ciekaw jakie beda odczucia z jazdy moim (krotki) jak przymocuje wreszcie bude do ramy
Bo narazie zyje ona wlasnym zyciem i ciezko powiedziec czy lekki dyskomfort na drobnych, poprzecznych nierownosciach wynika wlasnie z twardosci zestawu polibusze plus zawias czy tez z "luźnej" budy. Niemniej prowadzenie sie auta na kompletnym Dobinsonsie +2" i DRMowych elastomerach jest rewelacyjne (nie demontowalem stabilizatorow a laczniki sa DRMowe - sztywne).

Ja wlasnie jestem ciekaw jakie beda odczucia z jazdy moim (krotki) jak przymocuje wreszcie bude do ramy

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
ernil pisze:Cos za cos...
Ja wlasnie jestem ciekaw jakie beda odczucia z jazdy moim (krotki) jak przymocuje wreszcie bude do ramyBo narazie zyje ona wlasnym zyciem i ciezko powiedziec czy lekki dyskomfort na drobnych, poprzecznych nierownosciach wynika wlasnie z twardosci zestawu polibusze plus zawias czy tez z "luźnej" budy. Niemniej prowadzenie sie auta na kompletnym Dobinsonsie +2" i DRMowych elastomerach jest rewelacyjne (nie demontowalem stabilizatorow a laczniki sa DRMowe - sztywne).
a montowałeś w długim czy krótkim

Ja mam cały ten sam zestaw na długiego ale na razie czeka na ramę po renowacji.
Co do stabilizatorów to mam tylko tylny ale zastanawiam się czy na wyprawówkę nie założyć przedniego, co prawda nie mam go wcale , bo juz wcześniej musiał kogoś wk....wiać
Patrol Long Safari 4,2 D
Patrol Comfort TB42
Patrol Comfort TB42
mam olkuszowe od roku i przelatalem na nich juz 15kkm, narazie zadnych negatywnych zmian nie ma, nic sie nie wyrobilo nic nie stuka nic nie puka
- LSD
-
- Kontaktowanie:
Ja mam te z olkusza.
- przedni wahacz/rama - jeden mi już pękł
- przedni panhard - jeden pękł
- tylne wahacze - jedne pękł, jedne wyskoczył z mocowania.
Z olkusza polecić mogę tylko przednie mimośrody, jak dotąd robią bez problemu.
- przedni wahacz/rama - jeden mi już pękł
- przedni panhard - jeden pękł
- tylne wahacze - jedne pękł, jedne wyskoczył z mocowania.
Z olkusza polecić mogę tylko przednie mimośrody, jak dotąd robią bez problemu.
Safari "Gucio" 4,2D
Patrol "Żuber" 4,2TDI SGX
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Patrol "Żuber" 4,2TDI SGX
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Tył żeby było prawidłowo powinien być na sinentblokach bo jak z połówek jest to ogranicza pracę i urywa wachacze
Lubię zapierdalać.
Ropa do traktorów.
Ropa do traktorów.