polibusze

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

pisart
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

polibusze

Post autor: pisart » pt kwie 03, 2009 8:40 pm

Witam!
Czy ktoś z Was zakładał polibusze z elastomeru pochodzące z zakładu produkcyjnego w olkuszu. Ogłaszają się na allegro. Poproszę o opinie.

Bandzior666
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: polibusze

Post autor: Bandzior666 » pt kwie 03, 2009 9:15 pm

Ja mam komplet miesiąc temu zakłady. Wszystko pasuje bez problemu, materiał faktyczne o wiele wytrzymalszy od gumy. Narazie same plusy, zero minusów. Jak bedziesz kupowac to najlepiej jedź do nich i odbierz sobie sam, bo na miejscu możliwosć dużej negocjacji ceny :D .
GR 2.8 krótki
lift 4" IRON MAN and OME

Awatar użytkownika
mik

Post autor: mik » sob kwie 04, 2009 10:16 am

Bandzior666 pisze:Ja mam komplet miesiąc temu zakłady .......... materiał faktyczne o wiele wytrzymalszy od gumy. ......
Na jakiej podstawie tak wnioskujesz ??

Awatar użytkownika
daniel b

Post autor: daniel b » sob kwie 04, 2009 10:32 am

ja mam i z radości napewno nie skacze :D każdy elemęt jest z innej parafii :)3
ZMOTA SCORPION Y60

Awatar użytkownika
mopar

Post autor: mopar » sob kwie 04, 2009 10:51 am

Polecam z tej firmy mimośrody :)21 masakra jakość wykonanie i pomysł.
Od 7 lat używam tylko produktów DRM
Rozbieraliśmy teraz auto na polibuszach DRM po 4 latach i 100tyś bez śladu zużycia. !! :)2
Tylko tę firmę polecam i zakładam.Są droższe ale wiadomo-jakość kosztuje.
http://drm4x4.neostrada.pl/
I mam w dupie czy to jest reklama czy nie :)21
Lubię zapierdalać.
Ropa do traktorów.

Awatar użytkownika
Marcin-Kraków

Kontaktowanie:

Post autor: Marcin-Kraków » sob kwie 04, 2009 8:44 pm

mopar pisze:po 4 latach i 100tyś bez śladu zużycia. !! :)2
Proponuje zalozyc okulary. Ja rowniez czestokroc mam mozliwosc wyciagania starych po podobnych przebiegach, wyciagalem tez swoje i wiem ze nigdy podobnego gowna nikomu z czystym sumieniem nie zaloze.
Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71 :)21 - w trakcie motania

JKD

Post autor: JKD » sob kwie 04, 2009 8:50 pm

Tez mam i jestem zadowolony

redzik

Post autor: redzik » sob kwie 04, 2009 8:58 pm

rok jezdze i nie ma luzow, stukow.

Aczkolwiek ,mam z 2 firm, zolte byly 2 z roznej bajki, ale chodza i daja rade, potem kupilem z 2 firmy pomaranczowe i byly wszystkie jednakowe i tez daja rade , poprostu zapomnialem ze mam tuleje.

Awatar użytkownika
czarny bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: czarny bielsko » sob kwie 04, 2009 9:14 pm

rok temu tez myslalem nad polibuszami firmy z Olkusza, ale jednak wiele osob odradzalo mi je i zdecydowalem sie na SuperPro. Jestem bardzo zadowolony i ciesze sie, ze koledzy odradzili mi kupno tych z Olkusza...

no :)21
Jest Navara D40 lekko dłubnięta...

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było

Bandzior666
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Bandzior666 » sob kwie 04, 2009 10:46 pm

Może ktoś źle trafił albo ja dobrze trafiłem bo u mnie wszystko weszło od kopa, wszystko pasuje i mimośrody tez montowałem i jestem zadowolony puki co. Jak zrobie jakiś wiekszy przebieg to bede wiedział co i jak. Narazie katuje Patrola tylko w terenie i jest OK.
GR 2.8 krótki
lift 4" IRON MAN and OME

Awatar użytkownika
mopar

Post autor: mopar » sob kwie 04, 2009 11:34 pm

Marcin-Kraków pisze:
mopar pisze:po 4 latach i 100tyś bez śladu zużycia. !! :)2
Proponuje zalozyc okulary. Ja rowniez czestokroc mam mozliwosc wyciagania starych po podobnych przebiegach, wyciagalem tez swoje i wiem ze nigdy podobnego gowna nikomu z czystym sumieniem nie zaloze.
Sam sobie załóż okulary albo naucz się czytać :)21
Skoro napisałem ,ze nie ma zuzycia to nie ma !! i mi tu nie pitol bo były pomiary robione.
Polibusze z olkusza po 3 miesiącach się wyrobiły (jak znajde stare to wrzucę foto)
DRM bez zarzutu 4 lata i 100tyś :o P.S producent daje wieczną gwarancje-to chyba o czymś świadczy prawda?
Lubię zapierdalać.
Ropa do traktorów.

Awatar użytkownika
Dżek

Post autor: Dżek » ndz kwie 05, 2009 12:02 am

mopar pisze: P.S producent daje wieczną gwarancje-to chyba o czymś świadczy prawda?
??
Ze strony: Na wszystkie tuleje udzielam dwu letniej gwarancji bez względu na sposób eksploatacji auta
Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi

Awatar użytkownika
mopar

Post autor: mopar » ndz kwie 05, 2009 10:19 am

Dżek pisze:
mopar pisze: P.S producent daje wieczną gwarancje-to chyba o czymś świadczy prawda?
??
Ze strony: Na wszystkie tuleje udzielam dwu letniej gwarancji bez względu na sposób eksploatacji auta
W kwesti jasności nie piszę o tej kiepskiej podróbie z olkusza.
Z drm współpracujemy juz 7 lat i przez ten czas nie mieliśmy żadnej reklamacji-a gdyby się tak stało to uszkodzony element wymieniany jest gratis :)2 to można nazwać wieczną gwarancją.
Lubię zapierdalać.
Ropa do traktorów.

Awatar użytkownika
Harley

Post autor: Harley » ndz kwie 05, 2009 12:02 pm

Także optuję za DRM, przekonał mnie jeden znany kolega ze strony kilometr.com.pl .
On robi "kilka" kilometrów w roku i jak na razie nie słyszłąme złęgo zdania. Swoją drogą , nie zanm się na chemii, ale coś w tym musi być ,że jedni robią coś za 3 stówy a inni za 9 i jakoś zbyt jest.
Aha i jeszcze jedno, kolor polibusza nie ma nic wspólnego z niczym. Po prostu można sobie barwić jak się chce i dlatego nie można się sugerować ,że jak są jakiegośtam koloru to są jakieśtam wytrzymałe.
Tylko producent wie co tam wsadza i jak sobie sam podzieli na kolory to jego sprawa.
Patrol Long Safari 4,2 D
Patrol Short BRU(td)US 4,2
Patrol Comfort TB42
Patrol y61 3,0TD mercedes

Awatar użytkownika
ernil

Post autor: ernil » ndz kwie 05, 2009 3:17 pm

Nie znasz sie - przeciez wiadomo, ze te zielone sa najlepsze :)21
Ja tez sie nie znam i nie katuje auta - zakupilem wiec z DRMu komplet lacznie z ichniejszymi lacznikami stabilizatorow, zalozylem i jest ok. Poza tym nie uwazam by placenie 2 razy tyle za SuperPro bylo moralnie uzasadnione :)21
XTZ 750
Outback EJ25 MT

Awatar użytkownika
Dżek

Post autor: Dżek » ndz kwie 05, 2009 4:20 pm

mopar pisze:
Dżek pisze:
??
W kwesti jasności nie piszę o tej kiepskiej podróbie z olkusza.
Z drm współpracujemy juz 7 lat i przez ten czas nie mieliśmy żadnej reklamacji-a gdyby się tak stało to uszkodzony element wymieniany jest gratis :)2 to można nazwać wieczną gwarancją.
W kwestii jasności II: to był cytat ze strony DRM, której adres sam podałeś :)21 Wymiana gratis, ale prawdopodobnie w okresie tych 2 lat. Jeśli ktoś faktycznie udziela wieczystej gwarancji, to sie tym głośno chwali, zaś na stronie DRM jest tylko zapis o 2 latach. Tak czy inaczej te 2 lata bez względu na sposób eksploatacji auta to i tak :)2
Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi

Awatar użytkownika
Harley

Post autor: Harley » ndz kwie 05, 2009 6:16 pm

Nie wiem jak jest z tą wieczysta gwarancją i na ile ma ona w czymkolwiek sens. W końcu każdy producent wg prawa unijnego musi zapewnić 2 letni okres rękojmi i to jest chyba najważniejsze.
Patrol Long Safari 4,2 D
Patrol Comfort TB42

Awatar użytkownika
gkozi

Post autor: gkozi » pn kwie 06, 2009 10:38 am

podstawową wadą polibusza jest pewnie to że nie jest gumą więc ogranicza pracę zawieszenia [mniejszy wykrzyż] i mniejsze tłumienie

PS a niektóre superpro mi się zrobiły jajowate po h6 więc z tą gwarancją to też różnie może być,
Długi LC90 do jazdy, krótki GRat do zabawy

Awatar użytkownika
ernil

Post autor: ernil » pn kwie 06, 2009 11:03 am

Z tym ograniczaniem wykrzyzy to bym nie szalal, bo w DRMie sa dostepne np do Y60 tuleje przedniego mostu o konstrukcji, ktora pozwala na lepsiejszy wykrzyz niz zwykly polibusz (o ile w ogole tam jakis wykrzyz wystepuje :)21). Mozliwe, ze inne firmy tez maja takie w ofercie, tego nie wiem. Przy rozbieraniu zawieszenia w moim aucie oryginalne gumy byly w calkiem dobrym stanie i na przyklad tylne maja ciekawa konstrukcje (nie sa pelne). Ciekaw jestem jak to jest w innych autach o takim zawieszeniu.
XTZ 750
Outback EJ25 MT

Awatar użytkownika
gkozi

Post autor: gkozi » pn kwie 06, 2009 11:12 am

no własnie o tym piszę polibusze są pełne i twarde, oryginalne gumy miękki i mają podcięcie , wklęśnięcie czy jak to nazwać które poprawia pracę gumy
Długi LC90 do jazdy, krótki GRat do zabawy

Awatar użytkownika
ernil

Post autor: ernil » pn kwie 06, 2009 12:05 pm

Cos za cos... :)
Ja wlasnie jestem ciekaw jakie beda odczucia z jazdy moim (krotki) jak przymocuje wreszcie bude do ramy :)21 Bo narazie zyje ona wlasnym zyciem i ciezko powiedziec czy lekki dyskomfort na drobnych, poprzecznych nierownosciach wynika wlasnie z twardosci zestawu polibusze plus zawias czy tez z "luźnej" budy. Niemniej prowadzenie sie auta na kompletnym Dobinsonsie +2" i DRMowych elastomerach jest rewelacyjne (nie demontowalem stabilizatorow a laczniki sa DRMowe - sztywne).
XTZ 750
Outback EJ25 MT

Awatar użytkownika
Harley

Post autor: Harley » pn kwie 06, 2009 3:02 pm

ernil pisze:Cos za cos... :)
Ja wlasnie jestem ciekaw jakie beda odczucia z jazdy moim (krotki) jak przymocuje wreszcie bude do ramy :)21 Bo narazie zyje ona wlasnym zyciem i ciezko powiedziec czy lekki dyskomfort na drobnych, poprzecznych nierownosciach wynika wlasnie z twardosci zestawu polibusze plus zawias czy tez z "luźnej" budy. Niemniej prowadzenie sie auta na kompletnym Dobinsonsie +2" i DRMowych elastomerach jest rewelacyjne (nie demontowalem stabilizatorow a laczniki sa DRMowe - sztywne).

a montowałeś w długim czy krótkim ??

Ja mam cały ten sam zestaw na długiego ale na razie czeka na ramę po renowacji.
Co do stabilizatorów to mam tylko tylny ale zastanawiam się czy na wyprawówkę nie założyć przedniego, co prawda nie mam go wcale , bo juz wcześniej musiał kogoś wk....wiać
Patrol Long Safari 4,2 D
Patrol Comfort TB42

Awatar użytkownika
martii
Kontaktowanie:

Post autor: martii » pn kwie 06, 2009 6:16 pm

mam olkuszowe od roku i przelatalem na nich juz 15kkm, narazie zadnych negatywnych zmian nie ma, nic sie nie wyrobilo nic nie stuka nic nie puka
GR Y60 RD28T+I
GR Y60 Long RD28T
CRX Del Sol
VW Derby 78 2,016VT
http://www.4x4.szczecin.pl/

Awatar użytkownika
LSD

Kontaktowanie:

Post autor: LSD » pn kwie 06, 2009 6:36 pm

Ja mam te z olkusza.
- przedni wahacz/rama - jeden mi już pękł
- przedni panhard - jeden pękł
- tylne wahacze - jedne pękł, jedne wyskoczył z mocowania.

Z olkusza polecić mogę tylko przednie mimośrody, jak dotąd robią bez problemu.
Safari "Gucio" 4,2D
Patrol "Żuber" 4,2TDI SGX
Patrol L60 "Dziadek" 4,0

Awatar użytkownika
mopar

Post autor: mopar » pn kwie 06, 2009 8:02 pm

Tył żeby było prawidłowo powinien być na sinentblokach bo jak z połówek jest to ogranicza pracę i urywa wachacze
Lubię zapierdalać.
Ropa do traktorów.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nissan”