Czemu wał trze o miskę?
Moderator: Kosiarz
- daciej
- jestem tu nowy...
Czemu wał trze o miskę?
Witam dziś zauważyłem , że mój wał (dokładnie to mocowanie wału przy przednim dyfrze)trze o moskę olejową w moim nissanie. Dostrzegłem dość świeże ślady tarcia.- miska jest dość mocno porysowana. Do głowy przychodzi mi tylko jedna przyczyna - przedni most przesunął się na resorach po prawej stronie.Czy to może być przyczyną rozwalenia się napędu przedniego? jak to naprawić żeby ten most już się nie przesuwał i jak sprawdzić czy to faktycznie jest przesunięcie - to co podejrzewam
NISSAN PATROL K-160 3,3 TD
Re: Czemu wał trze o miskę?
masz fabryczne 3 odbojniki ?
- daciej
- jestem tu nowy...
chodzi ci o dwa na wieszakach z przodu na resorach i jeden na dyfer przedni - jeśli tak to mam
NISSAN PATROL K-160 3,3 TD
może poduszki pod zespołem napędowym 

Land Cruel J73 V8, HJ61 intercooler, HDJ100, FZJ80 superchargered, Corsa 1.2i 

zrób spoa lub lifta na wieszakach i problem zniknie
tez tak mialem i wlasnie w ten sposob to obeszlem

tez tak mialem i wlasnie w ten sposob to obeszlem

off road jest jak chodzenie po bagnach, WCIĄGA.
miska była juz obcierana przez kilka lat...a jezeli masz nowe obtarcia sprawdz czy nie masz wygiętego resory..pióra głównego...przedniego od strony mocowania rama resor....masz z przodu przyspawane zabezpieczenia...ale przy naprawdę duzym obciążeniu zawsze sie wyginało.....
czytałem tez że tylne łozyska się rozpadły...przed sprzedazą wymieniłem wszystkie cztery komplety łozysk na made in japan a z przodu dałem też nowe sworznie......autko w sumie zawsze wracało o własnych siłach do domu...a się nim napyrkałem...przez sześć lat...z 6 expedycji kaszubii.i kilkanaście pomniejszych rajdów..oraz kilka imprez przeze mnie robionych.....super bryczka w teren
wyciagarka miała pół roku jak go sprzedałem.
PS...już od ponad roku nie jestem włascicielem tego patrola...wiec nie wieszaj na mnie psów za jego usterki...
czytałem tez że tylne łozyska się rozpadły...przed sprzedazą wymieniłem wszystkie cztery komplety łozysk na made in japan a z przodu dałem też nowe sworznie......autko w sumie zawsze wracało o własnych siłach do domu...a się nim napyrkałem...przez sześć lat...z 6 expedycji kaszubii.i kilkanaście pomniejszych rajdów..oraz kilka imprez przeze mnie robionych.....super bryczka w teren
wyciagarka miała pół roku jak go sprzedałem.
PS...już od ponad roku nie jestem włascicielem tego patrola...wiec nie wieszaj na mnie psów za jego usterki...

bądz twardy ........ i odpuść sobie!!!!!
jego pierwsze kaszubie.....w sumie tego samego dnia przy wyciąganiu pomagał mnie Albert Griszczuk...a ja mu nastepnie dałem resztki oleju do jego padającego silnika w LR..to było w..2004r.

bądz twardy ........ i odpuść sobie!!!!!