Wyciek z Kuli
Moderator: Kosiarz
Wyciek z Kuli
Witam wszystkich .leci mi z kuli , to olej ,jaki uszczelniecz trzeba wymienic ,wiem ze sa dwa maly i duzy. to olej z mostu bo mi ubywa .Duzo z tym roboty.Pozdrawiam.
Sławek Patrol GR -Sierakowice
Re: Wyciek z Kuli
a ja mam pytanie po co było robić biblię i przyklejać ją na 1 stronie jak żaden zaintereswany pytacz nawet nie ma zamiaru do niej najpierw zaglądnąć
http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?p=1230369

http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?p=1230369
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Masz rację. Sporo. Ale uszczelnień kuli nie ruszajszymek68 pisze:Duzo z tym roboty.Pozdrawiam.

Pozdr
Rocky--->T II --->Samurai--->Jeep XJ 4.0--->Monterey/Galloper 

Jeśli jeszcze nie było nić robione przy przednim moście to najlepiej wymienić uszczelniacze półosi, uszczelniacze kul(droga sprawa), smar w przegubach, łożyska zwrotnic i łożyska igiełkowe półosi - koszt takiego remontu nie jest mały, ale daje szansę na brak konieczności zaglądania do kul przez długi okres czasu.

A i uszczelniacze tylko oryginalne.

A i uszczelniacze tylko oryginalne.
nie dramatyzujmyN2O pisze: A i uszczelniacze tylko oryginalne.

jak to duzo roboty ? nie kumam ?
koledzy radzą od razu inspekcje piasty i tak dalej (co jak najbardziej ma sens) sama wymiana uszczelniacza to odkręcenie 24-25 śrub na stronę i godzina robotyredzik pisze:jak to duzo roboty ? nie kumam ?

no w sumie wymiana uszczelniacza kuli to dobry pretekst na remont mostu 

Ale jak już remont mostu, to warto zerkąć na wały. Przy okazji należałoby spojtzeć na reduktor i skrzynię. No a jak już jesteśmy przy skrzyni to szybka kapitalka silnika nie zaszkodzi 
Mając tak wyszykowany samochód aż się prosi żeby zrobić blacharkę.
Więc roboty dużo

Mając tak wyszykowany samochód aż się prosi żeby zrobić blacharkę.
Więc roboty dużo

Uaz and GR Y61
a jak juz bedzie robil jedno auto to podrzucimy mu nasze, przy okazji chlasnie. 

gorzej jak rachunek wystawiredzik pisze:a jak juz bedzie robil jedno auto to podrzucimy mu nasze, przy okazji chlasnie.

- rabarbar_pn
jak już będziesz miał rozbebeszony most, nie zaszkodzi dołożyć blokady, lepiej będzie robił w terenie 

bo Patrol wysoki i szeroki musi być 

Nie no, dla przyjaciół z forumlbl78 pisze:gorzej jak rachunek wystawiredzik pisze:a jak juz bedzie robil jedno auto to podrzucimy mu nasze, przy okazji chlasnie.

Uaz and GR Y61
kupując swego też myślałem że wyciek z kuli to pikuś.
Niestety skończyło się na nowym moście.
Przyczyna posypane łożysko
które wyrąbało rowek w kuli.
Niestety skończyło się na nowym moście.
Przyczyna posypane łożysko

Blazer 88 4.2+gaz
Parchaty plaskacz GR 95
Parchaty plaskacz GR 95
He he tak było u mnie: Zaczęło się od wycieku i poszło: uszczelniacze, łożyska, smar, olej, regeneracja kuli, blokada arb, a jak blokada to i kompresor... no i sprzęgiełka od razu wymieniłem... A zaczęło się tak niewinnerabarbar_pn pisze:jak już będziesz miał rozbebeszony most, nie zaszkodzi dołożyć blokady, lepiej będzie robił w terenie

wszystko zalezy od budzetu 

dokładnie jeden wyda 58 zeta drugi 4700 i obaj szczęśliwi

nie obaj tylko obytrzej... Zapomniałeś o tym co te 4700 zainkasujelbl78 pisze:dokładnie jeden wyda 58 zeta drugi 4700 i obaj szczęśliwi![]()

Bierz życie tak by na Twoim pogrzebie nawet grabarz płakał...
Duzo roboty?? Troche dlubaniny jest przy kompleksowym remoncie ze zmiana lozysk. Sama wymiana uszczelniacza polosi to max 2 godz.
mayer pisze:nie obaj tylko obytrzej... Zapomniałeś o tym co te 4700 zainkasujelbl78 pisze:dokładnie jeden wyda 58 zeta drugi 4700 i obaj szczęśliwi![]()

A ja tam to pieprze.
Dolewam tylko olej co jakiś czas i jest supciak 

Patrol GR Y60 
OME 2'', Tabor 9K by Warn, BFG A/T

Tylko że jak się tak pojeździ, biorąc pod uwagę, że woda wpływa szybciej niż olej wypływa, najpierw zardzewieją łożyska,które następnie zdemolują resztę mostuMarcinuS pisze:A ja tam to pieprze.Dolewam tylko olej co jakiś czas i jest supciak

2 lata nic się narazie nie robi. A wyciek nie jest też taki duży;pAdamo pisze:Tylko że jak się tak pojeździ, biorąc pod uwagę, że woda wpływa szybciej niż olej wypływa, najpierw zardzewieją łożyska,które następnie zdemolują resztę mostuMarcinuS pisze:A ja tam to pieprze.Dolewam tylko olej co jakiś czas i jest supciak
Patrol GR Y60