Popełniłem zderzaczek

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
Flor

Re: Popełniłem zderzaczek

Post autor: Flor » śr lis 04, 2009 5:13 pm

a pomyśleć to się nie da :o bierzesz np http://www.sklep4x4.pl/sklep/produkt/14/150.html i wiesz wszystko :)21

Awatar użytkownika
Myke

Post autor: Myke » śr lis 04, 2009 8:02 pm

Jestesmy :)21 :)21
Sam powoli musze sie zabrac za moje zderzaki, tyl i przod. Z orginalow juz niewiele zostalo :)15
Bo bez blota to nie robota :)
Terrano 2.7TD 1990...

Awatar użytkownika
lysy76

Post autor: lysy76 » śr lis 04, 2009 9:26 pm

Wyślę Ci materiał i wykonaj dla mnie ...
a potem zobaczymy czy cena będzie taka sama...
8)
Wujek Dobra Rada 8)

redzik

Post autor: redzik » śr lis 04, 2009 10:34 pm

tak, ale jak ktos sprzedaje to darmo nie policzy swojej roboty. Ja tez sobie robilem i wyszedl troche wiecej jak Twoj, moze jakbym zrobil odrazu 3 to by wyszlo po 100, ale materialu musialem z nadmiarem kupic i wyszlo wiecej. A te drogie, bardzo drogie to maja homologacje i dlatego tak sobie licza.

Awatar użytkownika
ap4x4

Post autor: ap4x4 » czw lis 05, 2009 8:18 am

A mój przedni kosztował 3000 zł :)11
http://plixy.pl/9395/1/9861
Ale mnie się podoba i jestem z niego zadowolony
Ostatnio zmieniony czw lis 05, 2009 9:26 am przez ap4x4, łącznie zmieniany 1 raz.
Może i trochę wolniej ale zawsze do celu.
SUPER Y61 3.0 DIT SUPER

Awatar użytkownika
rabarbar_pn

Post autor: rabarbar_pn » czw lis 05, 2009 8:59 am

krzychooxxx pisze:calkowity koszt zderzaka wyszedl ~100 zl, z farba oczywiscie... wiec nie wiem za co tyle kasy biora sprzedawcy skurw.... brak slow, robota na 8 godzin, zrobilbym zdjecia juz dzisiaj ale mi sie komora rozladowala, ale jutro wpakuje kilka fotek z zaznaczonymi wymiarami tak zeby juz nikt nie musial kombinowac na kurewskim mrozie jak ja tylko kazdy zrobi sobie w garazu i luz. Moze ruszy to czyjes serce i zapoda mi chociaz na PW wymiary przedniego cos na styl ARB cobym znow nie marzl godzinami mierzac i kombinujac na mrozie (bo do spawalni w szkole mi samochod nie wjedzie...) :)9
tak czy inaczej przedni zaczynam motac za jakies 2 tygodnie i zdjeciami oraz wymiarami rowniez sie podziele co by zakonczyc ta bezlitosna ere krojenia cen 10-krotnie... :P :P :P :P
rzuć na forum te fotki, sam jestem ciekaw jak wygląda zderzak za ok 100 pln plus farba :)21
bo Patrol wysoki i szeroki musi być :)

Awatar użytkownika
mik

Post autor: mik » czw lis 05, 2009 9:11 am

krzychooxxx pisze:calkowity koszt zderzaka wyszedl ~100 zl, z farba oczywiscie... wiec nie wiem za co tyle kasy biora sprzedawcy skurw.... brak slow, robota na 8 godzin,

lysy76 pisze:Wyślę Ci materiał i wykonaj dla mnie ...
a potem zobaczymy czy cena będzie taka sama...
8)

Dokładnie.

Wykonaj 20-30 sztuk, zobaczymy czy będziesz zapier.... cały miesiąc za free.

Aaaa.... i oczywiście cena brutto ??

:)21

Awatar użytkownika
lbl78

Post autor: lbl78 » czw lis 05, 2009 9:14 am

mik pisze: Aaaa.... i oczywiście cena brutto ??

w naszym kraju nie obowiązują inne ceny :)21
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze

redzik

Post autor: redzik » czw lis 05, 2009 10:10 am

rabarbar_pn pisze: rzuć na forum te fotki, sam jestem ciekaw jak wygląda zderzak za ok 100 pln plus farba :)21
ja 100pln to dalem za sam litr podkladu i kolejne 100pln za nawierzchniowa farbe i kolejne 100pln za piaskowanie :)21

Awatar użytkownika
grzes

Kontaktowanie:

Post autor: grzes » czw lis 05, 2009 11:41 am

redzik pisze: A te drogie, bardzo drogie to maja homologacje i dlatego tak sobie licza.
a ktore tak maja ? napisz, bo przegladalem oferty do Y61 i jakos nigdzie nie znalazlem info o jakiejkolwiek homologacji...

Awatar użytkownika
patrolpulawy
Kontaktowanie:

Post autor: patrolpulawy » czw lis 05, 2009 1:15 pm

redzik pisze:
rabarbar_pn pisze: rzuć na forum te fotki, sam jestem ciekaw jak wygląda zderzak za ok 100 pln plus farba :)21
ja 100pln to dalem za sam litr podkladu i kolejne 100pln za nawierzchniowa farbe i kolejne 100pln za piaskowanie :)21

podkład > > nawierzchniowa > > piaskowanie?

czy aby nie pomyliłeś kolejności w cyklu?

:)
Piotr

redzik

Post autor: redzik » czw lis 05, 2009 1:42 pm

patrolpulawy pisze:
redzik pisze:

podkład > > nawierzchniowa > > piaskowanie?

czy aby nie pomyliłeś kolejności w cyklu?

:)

kurcze, wiedzialem ze cos jest nie tak, to co mam teraz zrobic ? :)21

Awatar użytkownika
patrolpulawy
Kontaktowanie:

Post autor: patrolpulawy » czw lis 05, 2009 2:03 pm

no i właśnie mamy wyjaśnienie pochodzenia tuningowego nurtu ruststyle. :)

ponoć bez malowania przed piaskowaniem nie ma efektu.
Piotr

Awatar użytkownika
ap4x4

Post autor: ap4x4 » czw lis 05, 2009 2:31 pm

krzychooxxx pisze: Widze ze temat przerodzil sie raczej w atak sfrustrowanych nabywcow zderzakow za 1,5 kPLN na mnie wiec mam juz wyrzucone na podawanie wymiarow, wstawie tylko zdjecia zderzaczka zeby potwierdzic ze mozna...
Nie dawaj się tak podpuszczać.
Przecież Ci wszyscy co tutaj tak piszą że jest tak ciężko i drogo coś takiego wykonać
na pewno sami sprzedają te drogie zderzaki i chcą zniszczyć konkurencję.
I widzę że ich plan się powiódł
Jak nie podasz wymiarów i wskazówek osiągną cel.
Może i trochę wolniej ale zawsze do celu.
SUPER Y61 3.0 DIT SUPER

redzik

Post autor: redzik » czw lis 05, 2009 3:12 pm

krzychooxxx pisze: Piaskowac nie trzeba bo stal nowa nie zardzewiala, ...
jest nalot tzw. zendra, zreszta niedlugo farba Ci zejdzie, jak po tym pomalujesz. :)21

Awatar użytkownika
bulas

Post autor: bulas » czw lis 05, 2009 3:18 pm

Jestem zrozpaczony że nie podasz wymiarów swojego "pięknego" łapacz błota.
Człowieku to Ty zacząłeś atak na resztę ludzkości że sprzedaje towary za taką cenę a nie inną.
Proponuję wyprawę do rzeźnika i zbesztanie tegoż za ceny, bo przecież rolnik dostaje z tego jakieś grosze i wiele tego typu przykładów.
To jest wolny rynek, chcesz kupujesz nie chcesz to nie, podam Ci adres do kumpla który od czasu do czasu robi coś takiego, pojedź do niego zapytaj o cenę a później prosto w oczy powiedz mu jak to określiłeś że jest skur..... uwierz mi na długo zapamiętasz tą wizytę.
Nie sprzedaje, nie produkuje tego typu rzeczy i nigdy nie kupiłem

Awatar użytkownika
mik

Post autor: mik » czw lis 05, 2009 3:19 pm

krzychooxxx pisze:Co za ludzie, wiadomo ze nie wykonam go nikomu za 100 zl bo moja robota sie liczy ale kur... nie wiem kto jeszcze w tym kraju za jeden dzien pracy dostaje 1000 zl bo minimalnie taka przebitka jest przy kupowanych zderzakach, a jesli w dalszym ciagu uwazacie ze nie moglem zejsc do takiej ceny to ukazuje jak niewielkie pojecie macie o temacie robot w stali.

Kolego, może o robocie w stali masz jakie takie pojęcie ale o ekonomi to już chyba nie.

Na cenę wyrobu nie składa się tylko koszt stali, usługi giecia i koszt farb.

Pisałem czy cena brutto, jeśli wiesz co to znaczy :)21 to wiesz że musisz zarejestrować działalność ( i już pierwszy koszt - ZUS).
Dobrze byłoby mieć jakiś budyneczek coby rączki nie marzły i nie skamleć o wymiary :)21
Jak sie pewnie domyślasz Ci co produkują te "drogie" zderzaki nie robią ich w spawalni w szkole :)21
Czyli następny koszt.
Fajnie byłoby zapłacić jeszcze za prąd i opał na te rączki :)21
No i kupa innych małych kosztów.

Ale co tu się spinać.

Jak uważasz, że taka straszna niesprawiedliwość jest w tym światku to zakładaj działalność, krzesaj iskry, spawaj stal, podnieś cenę nawet 3-4 krotnie od tych Twoich magicznych 100 złotych i zobaczysz czy staniesz się następnym Rockeffelerem :)21

redzik

Post autor: redzik » czw lis 05, 2009 3:36 pm

to kup pan podklad epoksydowy i farbe nawierzchniowa poliuretanowa taniej, a to ze robie dla siebie i chce porzadnie miec to juz inna sprawa, wiadomo, mozna unikor i barana za 40 pln wszystko, kazdy robi co chce i jak chce :D

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » czw lis 05, 2009 3:56 pm

tona stali kosztuje 2 klocki
samochód ważący tone kosztuje 40 tys

sku...syny mają na jednym samochodzie 38 tys zeta.. złodzieje :)11

:)21 :)21
nowy a. smith nam się urodził

Awatar użytkownika
rabarbar_pn

Post autor: rabarbar_pn » czw lis 05, 2009 5:17 pm

krzychooxxx pisze:Obrazek

Obrazek

Obrazek

tylko prosze sobie darowac komenty dot. dodatkowych mocowan, bez nich zderzak malo sie rozni od firmowek, to kwestia gustu a mi na wygladzie nie zalezy bardzo... widzialem duzo urwanych zderzakow i zapobiegam
mistrzostwo świata to to nie jest, ale za 100 zeta, nawet 150, zrób dla mnie 10 sztuk będę je giął na potęgę :)21 - nawet sam po nie do ciebie przyjadę, rozumiem, że blacha to przynajmniej 5 ???

Awatar użytkownika
rabarbar_pn

Post autor: rabarbar_pn » czw lis 05, 2009 5:25 pm

mik pisze:
krzychooxxx pisze:Co za ludzie, wiadomo ze nie wykonam go nikomu za 100 zl bo moja robota sie liczy ale kur... nie wiem kto jeszcze w tym kraju za jeden dzien pracy dostaje 1000 zl bo minimalnie taka przebitka jest przy kupowanych zderzakach, a jesli w dalszym ciagu uwazacie ze nie moglem zejsc do takiej ceny to ukazuje jak niewielkie pojecie macie o temacie robot w stali.

Kolego, może o robocie w stali masz jakie takie pojęcie ale o ekonomi to już chyba nie.

Na cenę wyrobu nie składa się tylko koszt stali, usługi giecia i koszt farb.

Pisałem czy cena brutto, jeśli wiesz co to znaczy :)21 to wiesz że musisz zarejestrować działalność ( i już pierwszy koszt - ZUS).
Dobrze byłoby mieć jakiś budyneczek coby rączki nie marzły i nie skamleć o wymiary :)21
Jak sie pewnie domyślasz Ci co produkują te "drogie" zderzaki nie robią ich w spawalni w szkole :)21
Czyli następny koszt.
Fajnie byłoby zapłacić jeszcze za prąd i opał na te rączki :)21
No i kupa innych małych kosztów.

Ale co tu się spinać.

Jak uważasz, że taka straszna niesprawiedliwość jest w tym światku to zakładaj działalność, krzesaj iskry, spawaj stal, podnieś cenę nawet 3-4 krotnie od tych Twoich magicznych 100 złotych i zobaczysz czy staniesz się następnym Rockeffelerem :)21
a ty kolego to trochę przesadziłeś :)21 , ten gość robi 1 sztukę dla siebie i jakby miał dodać te wszystkie koszty, o których piszesz, jego marny zderzaczek kosztowałby z 10 tysiaków, z drugiej strony jakby zaczął produkować tanie zderzaki tak jak piszesz, to by w końcu była jakaś konkurencja i UP i inni musieliby też sprzedawać zderzaczki po 150 zyla :)21

Awatar użytkownika
grzes

Kontaktowanie:

Post autor: grzes » czw lis 05, 2009 6:25 pm

Chlopaki bez napalania... zrobil dla siebie i chwala mu za to. Jesli jest zadowolony to ok. Nie nabijajmy sie z wlasnej inicjatywy.
Faktem jest ze przebitka na zderzakach jest makabryczna, i nie ma co sie oszukiwac, pewnie ze Miku ma racje ze jak masz firme to dochodza inne koszta, ale z drugiej strony nie zakladasz jej dla wykonania jednego zderzaka - czyli koszty sie rozkladaja. Jestem w stanie zrozumiec koszt rzedu powiedzmy do 2500zl za zderzak, bo zabawy z tym jest duzo, ale zderzaki za 5000zl i wiecej, sorry ale to juz jest zdzierstwo. Moze to tylko moje zdanie.
Sam nie sprzedaje szpeju, owszem kupuje go do wlasnego auta. Robilem wlasnym kosztem wg wlasnego projektu oslone podwozia. I wiem ze da sie, zajelo mi to 2 dni po 7h, projekt mialem, wymiarowalem na biezaco na kanale. Do tego mialem wykwalifikowanego slusarza ktory wiedzial dokladnie o co chodzi w obrobce stali, materialu do wyboru do koloru - hurtownia blach itp slusarnia moze bez wodotryskow typu plazmy ale kompletnie wyposazona, plus gilotyny, gietarki i prasy do blach.
Tez moge powiedziec ze nic mnie to nie kosztowalo bo blacha byla z odpadow, a robocizny moge nie liczyc. Zapytalem ile normalnie koszt takiej uslugi i wyszlo ze kolo 700-800zl wiec tyle co oslona w sklepikach 4x4. I tego nie rozumiem, ze na oslonie cena sie jakos jeszcze kalkuluje, a na zderzaku juz nie. W znajomym warsztacie robili ostatnio zderzak do Szerokiego i stwierdzili ze koszt ok. 2000zl na gotowo, ale zabawa makabryczna - efekt za co pierwsza klasa.
zobacze czy do Patrola bede kupowal gotowy czy cos zrobimy...

Awatar użytkownika
lysy76

Post autor: lysy76 » czw lis 05, 2009 7:03 pm

[quote="krzychooxxx]
Lysy ... [/quote]

Wtyczkę wyciągłem...
Czas reaktywować klasikal...
zima idzie...
Twoja wypowiedź była
skrajnie nieprzemyślana
...
8)
Wujek Dobra Rada 8)

Awatar użytkownika
Myke

Post autor: Myke » czw lis 05, 2009 8:27 pm

Olej ich i podaj jakies wymiary.
Bo bez blota to nie robota :)
Terrano 2.7TD 1990...

redzik

Post autor: redzik » czw lis 05, 2009 10:38 pm

krzychooxxx pisze:
co do niemoznosci "malowania bez piaskowania" - JEZU... :)16 sugerujesz ze niczym innym nie da sie pozbyc tej powloczki ochronnej i zeby farba sie trzymala jedynym sposobem jest piaskowanie?? hehe gratuluje :wink:

Nie chce mi sie tu wiecej wypowiadac, bo jest nieprzyjemnie :)3 :)3
sam se sugerujesz, mnie tez sie nie chce gadac, echh rady daje a czlowiek jako atak odbiera, bez odbioru.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nissan”