Moderator: Kosiarz
rzuć na forum te fotki, sam jestem ciekaw jak wygląda zderzak za ok 100 pln plus farbakrzychooxxx pisze:calkowity koszt zderzaka wyszedl ~100 zl, z farba oczywiscie... wiec nie wiem za co tyle kasy biora sprzedawcy skurw.... brak slow, robota na 8 godzin, zrobilbym zdjecia juz dzisiaj ale mi sie komora rozladowala, ale jutro wpakuje kilka fotek z zaznaczonymi wymiarami tak zeby juz nikt nie musial kombinowac na kurewskim mrozie jak ja tylko kazdy zrobi sobie w garazu i luz. Moze ruszy to czyjes serce i zapoda mi chociaz na PW wymiary przedniego cos na styl ARB cobym znow nie marzl godzinami mierzac i kombinujac na mrozie (bo do spawalni w szkole mi samochod nie wjedzie...)![]()
tak czy inaczej przedni zaczynam motac za jakies 2 tygodnie i zdjeciami oraz wymiarami rowniez sie podziele co by zakonczyc ta bezlitosna ere krojenia cen 10-krotnie...![]()
![]()
![]()
krzychooxxx pisze:calkowity koszt zderzaka wyszedl ~100 zl, z farba oczywiscie... wiec nie wiem za co tyle kasy biora sprzedawcy skurw.... brak slow, robota na 8 godzin,
lysy76 pisze:Wyślę Ci materiał i wykonaj dla mnie ...
a potem zobaczymy czy cena będzie taka sama...
w naszym kraju nie obowiązują inne cenymik pisze: Aaaa.... i oczywiście cena brutto![]()
ja 100pln to dalem za sam litr podkladu i kolejne 100pln za nawierzchniowa farbe i kolejne 100pln za piaskowanierabarbar_pn pisze: rzuć na forum te fotki, sam jestem ciekaw jak wygląda zderzak za ok 100 pln plus farba
a ktore tak maja ? napisz, bo przegladalem oferty do Y61 i jakos nigdzie nie znalazlem info o jakiejkolwiek homologacji...redzik pisze: A te drogie, bardzo drogie to maja homologacje i dlatego tak sobie licza.
redzik pisze:ja 100pln to dalem za sam litr podkladu i kolejne 100pln za nawierzchniowa farbe i kolejne 100pln za piaskowanierabarbar_pn pisze: rzuć na forum te fotki, sam jestem ciekaw jak wygląda zderzak za ok 100 pln plus farba
patrolpulawy pisze:redzik pisze:ja 100pln to dalem za sam litr podkladu i kolejne 100pln za nawierzchniowa farbe i kolejne 100pln za piaskowanierabarbar_pn pisze: rzuć na forum te fotki, sam jestem ciekaw jak wygląda zderzak za ok 100 pln plus farba
podkład > > nawierzchniowa > > piaskowanie?
czy aby nie pomyliłeś kolejności w cyklu?
Nie dawaj się tak podpuszczać.krzychooxxx pisze: Widze ze temat przerodzil sie raczej w atak sfrustrowanych nabywcow zderzakow za 1,5 kPLN na mnie wiec mam juz wyrzucone na podawanie wymiarow, wstawie tylko zdjecia zderzaczka zeby potwierdzic ze mozna...
jest nalot tzw. zendra, zreszta niedlugo farba Ci zejdzie, jak po tym pomalujesz.krzychooxxx pisze: Piaskowac nie trzeba bo stal nowa nie zardzewiala, ...
krzychooxxx pisze:Co za ludzie, wiadomo ze nie wykonam go nikomu za 100 zl bo moja robota sie liczy ale kur... nie wiem kto jeszcze w tym kraju za jeden dzien pracy dostaje 1000 zl bo minimalnie taka przebitka jest przy kupowanych zderzakach, a jesli w dalszym ciagu uwazacie ze nie moglem zejsc do takiej ceny to ukazuje jak niewielkie pojecie macie o temacie robot w stali.
mistrzostwo świata to to nie jest, ale za 100 zeta, nawet 150, zrób dla mnie 10 sztuk będę je giął na potęgę
a ty kolego to trochę przesadziłeśmik pisze:krzychooxxx pisze:Co za ludzie, wiadomo ze nie wykonam go nikomu za 100 zl bo moja robota sie liczy ale kur... nie wiem kto jeszcze w tym kraju za jeden dzien pracy dostaje 1000 zl bo minimalnie taka przebitka jest przy kupowanych zderzakach, a jesli w dalszym ciagu uwazacie ze nie moglem zejsc do takiej ceny to ukazuje jak niewielkie pojecie macie o temacie robot w stali.
Kolego, może o robocie w stali masz jakie takie pojęcie ale o ekonomi to już chyba nie.
Na cenę wyrobu nie składa się tylko koszt stali, usługi giecia i koszt farb.
Pisałem czy cena brutto, jeśli wiesz co to znaczyto wiesz że musisz zarejestrować działalność ( i już pierwszy koszt - ZUS).
Dobrze byłoby mieć jakiś budyneczek coby rączki nie marzły i nie skamleć o wymiary![]()
Jak sie pewnie domyślasz Ci co produkują te "drogie" zderzaki nie robią ich w spawalni w szkole![]()
Czyli następny koszt.
Fajnie byłoby zapłacić jeszcze za prąd i opał na te rączki![]()
No i kupa innych małych kosztów.
Ale co tu się spinać.
Jak uważasz, że taka straszna niesprawiedliwość jest w tym światku to zakładaj działalność, krzesaj iskry, spawaj stal, podnieś cenę nawet 3-4 krotnie od tych Twoich magicznych 100 złotych i zobaczysz czy staniesz się następnym Rockeffelerem
...skrajnie nieprzemyślana
sam se sugerujesz, mnie tez sie nie chce gadac, echh rady daje a czlowiek jako atak odbiera, bez odbioru.krzychooxxx pisze:
co do niemoznosci "malowania bez piaskowania" - JEZU...sugerujesz ze niczym innym nie da sie pozbyc tej powloczki ochronnej i zeby farba sie trzymala jedynym sposobem jest piaskowanie?? hehe gratuluje
![]()
Nie chce mi sie tu wiecej wypowiadac, bo jest nieprzyjemnie![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość