Nissan Patrol GR '91, jak w temacie - dupa w stosunku do przedniego zawieszenia siedzi ok 5 cm.
Co zrobić - wymieniać sprężyny, czy stosować jakieś podkładki czy jeszcze coś innego. ?
Wybite tylne zawieszenie
Moderator: Kosiarz
Re: Wybite tylne zawieszenie
Wymień sprężyny , jak planujesz wieksze koła to kup od razu spręzyny z dwucalowym liftem , cena taka sama jak normalnych . Wstawianie podkładek przy tak klapniętych sprężynach to wyrzucanie pieniązków w błoto .
Samurai 1.3->Patrol GR Y60 2.8 ->Suzuki Jimny 1.3
a przy okazji zmień amortyzatory na własciwe tym sprężynom i kołom jak planujesz. I zweryfikuj stan elementów gumowych
U mnie jest 2 calowy lift (buda jest podniesiona w stosunku do ramy), takiego już kupiłem i różnica między przodem a tyłem była od początku.
Mam przeczucie że sprężyny na tyle są od wersji standardowej. Jak by gościu założył sprężyny z liftem to pewnie wału "by zabrakło" albo jeszcze coś innego.
Jak to jest z tymi liftami - z czym dodatkowo wiąże się podniesienie budy o dwa cale ?
Mam przeczucie że sprężyny na tyle są od wersji standardowej. Jak by gościu założył sprężyny z liftem to pewnie wału "by zabrakło" albo jeszcze coś innego.
Jak to jest z tymi liftami - z czym dodatkowo wiąże się podniesienie budy o dwa cale ?
czytaj, czytaj, czytaj
wszystko było
wszystko było