Nissan Pickup D21 - wysokie spalanie paliwa
Moderator: Kosiarz
Nissan Pickup D21 - wysokie spalanie paliwa
Średnie spalanie w jeździe mieszanej wychodzi mi w granicach 12-14 litrów dla silnika 2.5D przy aucie nie dociążonym. Wg różnych opinii ten samochód nie powinien spalać więcej niż 10-11 litrów. Nie jeżdżę ostro.
Na tym samym paliwie (tej samej firmy) moje drugie auto pali podobnie w porównaniu z tymi samymi modelami auta. Więc paliwo wykluczam jako przyczynę.
Wiem, że opony mam większe bo 245/70/R16 a nie oryginalne 205/80/R16. Jednak czy to może być jedyny powód tego?
Na tym samym paliwie (tej samej firmy) moje drugie auto pali podobnie w porównaniu z tymi samymi modelami auta. Więc paliwo wykluczam jako przyczynę.
Wiem, że opony mam większe bo 245/70/R16 a nie oryginalne 205/80/R16. Jednak czy to może być jedyny powód tego?
Nissan D22 2.5TD 2000r
Re: Nissan Pickup D21 - wysokie spalanie paliwa
tak. wystarczy wieksze kółka założyć .....
era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
moj t1 na orginalnych w jezdzie mieszanej bral 9-10. teraz przy 31x10,5x15 ciagnie kolo 12.
TOITOI J95 D4D 2002
to może zacznijtreewood pisze: Nie jeżdżę ostro.

A tak na poważnie to rzeczywiście coś leje, czy aby nie ma za Tobą zadymy? To "beleco" nie pali więcej jak 12 l / 100 km, choćbyś się zesrał.
Jak jest właściwie wyregulowane oczywiście. Ale pod niektóre górki to czasem nawet 3 bieg uda się zapiąć

Wywal to, regulacje i remonty wyjdą tyle samo co żwawy 2,7. To właściwy kierunek
R20-2,7tdi/XRV-750/WR-400/Jvx 85
Thomas - nie ma zadymy wlasnie. Kolega bigi napisal, ze po zmianie opon spalanie w jego aucie poszlo do gory o ponad 2 litry. Az nie chce mi sie wierzyc, ze opona w moim przypadku o 4 cm szersza i o srednicy wiekszej o 1.5 cm powoduje spalanie 2 litrow wiecej niz u innych aut z rozmiarem oryginalnym.
Co do 2.7 TD od Terrano to jednak podoba mi sie ten mul, ktory mam. W terenie fajnie sobie w miare radzi a zbierac sie nie musi. Wazne by silnik byl trwaly a podobno te 2.5D sa trwale ...
Co do 2.7 TD od Terrano to jednak podoba mi sie ten mul, ktory mam. W terenie fajnie sobie w miare radzi a zbierac sie nie musi. Wazne by silnik byl trwaly a podobno te 2.5D sa trwale ...
Nissan D22 2.5TD 2000r
no są trwałe, jak lubisz się bujać to Twoja sprawa... A z tym spalaniem po zmianie opon to jest bardzo prawdopodobne

mój MD21 pali w granicach 1o litrów a więcej jeździmy nim po mieście lub z kempingiem ale wtedy wojno się rozpędza i spala 11 litrów
Mój D21 pali średnio 10-12 l mam jak Ty większe kapcie - dużo większe 

byle do przodu ale z rozwaga GG 4567396
Jak Ci teraz D21 jeżdzi od czuwasz znaczący przyrost mocy - przyspieszenia .Napisz jak to razem hula bo mi po głowie snują sie myśli o wstawce 2,7 td do mojego D21 z 1994 r.Thomas pisze:no są trwałe, jak lubisz się bujać to Twoja sprawa... A z tym spalaniem po zmianie opon to jest bardzo prawdopodobne

polecam, zupełnie inna jazda, pickup ma wolniejsze mosty niż terrano, nie pójdzie szybciej jak 140, a i to już katowanie silnika... Natomiast z ładunkiem, albo z balastem na haku różnica jest potężna. Teraz zastanawiam się nad pochlastaniem maski i dołożeniem IC, bo mi się od R20 plącze po garażu 

Musze przyznać ,ze masz dobre
pomysły tyle ,ze ja mam zwyklego 2,5 d z 1994 r to chyba najlepiej od Terrano I zapodac 2,7td co masz może jakieś foty z prac nad tym przeszczepem na priva
Bo powiem ,że miałem już kupować Navare ale jak poczytałem o tych super silnikach to chyba bedzie lepiej zmote zrobić . Mam jeszcze pytanie czy Terrano II na codzien do jazdy dobry jest -tylko mi nie pisz kup se jeepa czy plaskacza chce japońca i co najwyżej suva .jakiś czas temu myslałem o amerykańskim pickupie ale argumenty forumowiczów przemówiły mi do rozsądku . 

ja na codzień latam pickupem, a żona R20 2,7tdi 7 miejscowym. Sprawdza się jako auto rodzinne i dla niej na codzienne dojazdy do pracy. Postawiłem na unifikację sprzętów, masę gratów trzymam sobie na półce "na zaś" i jestem zadowolony.
Właśnie zamiast brać 3 auto te bardziej u cywilizować woła tzn. dać 2,7 td zamiast 2,5 d , hard top mam jakiego fajnego kangura a pod wanne plastikową na pace dam jakiś 100 kg blachy ,odpicuje srodek i będzie unikat ale jaki 

ja wyjąłem po piórze z resorów i obniżyłem ciśnienie tyłu do 1,5 atm. Zrobiło swoje. Ale nadal chodzą mi po głowie miechy pneumatyczne...rafalkaka pisze:pod wanne plastikową na pace dam jakiś 100 kg blachy ,odpicuje srodek i będzie unikat ale jaki
AAA pneumatyka to bajka
Szkoda że mam do Ciebie tak daleko bo podpatrzyłbym co nie co .

Tylko, że Terrano to Hiszpan... Pisanie w tych czasach, że chcę Japońca jest co najmniej nie na miejscu...rafalkaka pisze:Musze przyznać ,ze masz dobrepomysły tyle ,ze ja mam zwyklego 2,5 d z 1994 r to chyba najlepiej od Terrano I zapodac 2,7td co masz może jakieś foty z prac nad tym przeszczepem na priva
Bo powiem ,że miałem już kupować Navare ale jak poczytałem o tych super silnikach to chyba bedzie lepiej zmote zrobić . Mam jeszcze pytanie czy Terrano II na codzien do jazdy dobry jest -tylko mi nie pisz kup se jeepa czy plaskacza chce japońca i co najwyżej suva .jakiś czas temu myslałem o amerykańskim pickupie ale argumenty forumowiczów przemówiły mi do rozsądku .

sikor
maverick '98 2,7 tdi long
maverick '96 2,7 td króciak
maverick '95 2,4 lpg króciak
maverick '98 2,7 tdi long
maverick '96 2,7 td króciak
maverick '95 2,4 lpg króciak
sie cepiassikor32 pisze:Tylko, że Terrano to Hiszpan... Pisanie w tych czasach, że chcę Japońca jest co najmniej nie na miejscu...rafalkaka pisze:Musze przyznać ,ze masz dobrepomysły tyle ,ze ja mam zwyklego 2,5 d z 1994 r to chyba najlepiej od Terrano I zapodac 2,7td co masz może jakieś foty z prac nad tym przeszczepem na priva

w zimie wszystko pali więcej...
Ja w poprzednim wozie mialem koła wieksze i nawet 2-3 litry wiecej zeżarł
Ja w poprzednim wozie mialem koła wieksze i nawet 2-3 litry wiecej zeżarł
WITAM,JA TEŻ OD KILKU LAT UJEŻDŻAM D21 , Z POCZĄTKU CZASEM ZAKOPCIŁ ALE MIEŚCIŁ SIĘ W 12L,TERAZ JEST MASAKRA-OBAWIAM SIĘ ŻE Z CIĘŻAREM ŁYKA NAWET OK 20L!!!I BAAAAARDZO KOPCI!MAM TYLKO NADZIEJĘ ŻE TO KOŃCÓWKI WTRYSKÓW-ŻE JE WYMIENIĘ I BĘDZIE OK!OGÓLNIE DUŻO NIM PRACUJE W TERENIE I JESTEM BARDZO ZADOWOLONY!!!!!
Chlebowo-SLA4X4.PL-
Wszystkie ole to dekleolo1 pisze:WITAM,JA TEŻ OD KILKU LAT UJEŻDŻAM D21 , Z POCZĄTKU CZASEM ZAKOPCIŁ ALE MIEŚCIŁ SIĘ W 12L,TERAZ JEST MASAKRA-OBAWIAM SIĘ ŻE Z CIĘŻAREM ŁYKA NAWET OK 20L!!!I BAAAAARDZO KOPCI!MAM TYLKO NADZIEJĘ ŻE TO KOŃCÓWKI WTRYSKÓW-ŻE JE WYMIENIĘ I BĘDZIE OK!OGÓLNIE DUŻO NIM PRACUJE W TERENIE I JESTEM BARDZO ZADOWOLONY!!!!!

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
nie krzycz Olo bo łocy bolo
z początku 12 l.... później się na Tobie poznał, teraz już Cię nie lubi

z początku 12 l.... później się na Tobie poznał, teraz już Cię nie lubi

Nie krzycze Tomas tylko nie łapie w czym jest problem ? I nie lubie gdy ktoś mnie od dekli wyzywa . Nie znasz mnie więc po co się trudzisz , szukam planów instalacji do CJ7 , nie chcesz pomóc to nie , ale nie jeździj po mnie . To nie terapetyczne - hihihi.OLO.
Chlebowo-SLA4X4.PL-
Olo... szukasz planów CJ-7... Dżizass zwłaszcza w tym poście... Massakrrraaa...klucz13 pisze:Wszystkie ole to dekleolo1 pisze:WITAM,JA TEŻ OD KILKU LAT UJEŻDŻAM D21 , Z POCZĄTKU CZASEM ZAKOPCIŁ ALE MIEŚCIŁ SIĘ W 12L,TERAZ JEST MASAKRA-OBAWIAM SIĘ ŻE Z CIĘŻAREM ŁYKA NAWET OK 20L!!!I BAAAAARDZO KOPCI!MAM TYLKO NADZIEJĘ ŻE TO KOŃCÓWKI WTRYSKÓW-ŻE JE WYMIENIĘ I BĘDZIE OK!OGÓLNIE DUŻO NIM PRACUJE W TERENIE I JESTEM BARDZO ZADOWOLONY!!!!!![]()
To nie ja nazwałem Cię deklem, ale widzę, że ze wszystkich sił starasz się udowadniać, że zasługujesz na to określenie. Nie pisz tego co myślisz, myśl, co piszesz... Proszę...
- apede
-
- Kontaktowanie:
http://www.forum4x4.pl/search.php?keywo ... mit=Szukajolo1 pisze:nie łapie w czym jest problem ? I nie lubie gdy ktoś mnie od dekli wyzywa .

loppujen lopuksi suzuki neliveto
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
Karwa co tu jest za spęd przecież to wątek o D21