Moderator: Kosiarz
Nie, raczej nie kopci w ogóle, jak już to raczej na ciemnonie puszcza bialego dyma przy okazji ?
Poziom płynu jest ok, natomiast lampka zapala się tylko gdy samochód stoi na sporym mrozie przez noc i świeci się przez jakieś 20 sekund od uruchomienia silnika. W żadnych innych warunkach ani nigdy wcześniej przez cały okres eksploatacji nie zauważyłem żeby się zapaliła. Mam jeszcze małe pytanko w związku z zaciąganiem ssania: do ilu obrotów je zaciągnąć? Nigdy nie jeździłem w samochodzie z ręcznym ssaniem gdyż zeszłą zimę samochód przestał w garażu z wyjętą skrzyniąJak Ci się ręczny zapala to sprawdź poziom płynu ham.
Ładnie napisane...Wiechu pisze:...a ja na brak wiedzy o gałce, która jest pod deską rozdzielczą
Witam. Mam ten sam problem: swiece sprawdzone, wtryski OK a telepie na wolnych obrotach(650). Jaka to dzwigienka?PG pisze:wszystko przez to ze czasem w tyranie trzeba cos pociagnac....
nawet instrukcja o tym pisze![]()
takze dzwigienke pociagnac trza ... ustawic na ~1000obr/min i bedzie ok.
Czy w 2.7 TDI tez jest? Jezeli tak to gdzie sie znajdujeRzeźnik z Jakubowa pisze:taka gałka ssania co sobie moszna ustawić jak jest zajebiaszczo zimno na podwórku
andythin pisze:Czy w 2.7 TDI tez jest? Jezeli tak to gdzie sie znajdujeRzeźnik z Jakubowa pisze:taka gałka ssania co sobie moszna ustawić jak jest zajebiaszczo zimno na podwórku
Zgadza się, przy zapalaniu na zimnym zwiększa się dawka, póżniej obroty.benkai pisze:andythin pisze:Czy w 2.7 TDI tez jest? Jezeli tak to gdzie sie znajdujeRzeźnik z Jakubowa pisze:taka gałka ssania co sobie moszna ustawić jak jest zajebiaszczo zimno na podwórku
W 2,7 TDI nie ma tej magicznej gałki. Elektronika sama sobie cos dobiera.
Pozdr
Zaraz kęcić się chce ... dotyczy tylko wolnych obrotów.andythin pisze:A gdzie ta srubka?
Wrzuc kolego link do tego linku. albo manuala.wojtek_kom pisze:Zaraz kęcić się chce ... dotyczy tylko wolnych obrotów.andythin pisze:A gdzie ta srubka?
Manual ściągnij, był link na forum.
a link jest tu: http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f= ... 55&start=0andythin pisze:Wrzuc kolego link do tego linku. albo manuala.wojtek_kom pisze:Zaraz kęcić się chce ... dotyczy tylko wolnych obrotów.andythin pisze:A gdzie ta srubka?
Manual ściągnij, był link na forum.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość