Nierozgrzewający się silnik
Moderator: Kosiarz
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Nierozgrzewający się silnik
Witam,
dzisiaj zakupiłem Parcha Y61, 99 rocznik, 2.8TD. Podczas 300km powrotu dopadła mnie przykra przypadłość - w pewnym momencie temperatura spadła do "zera" i przestało grzać ogrzewanie (przy -11 stopniach na zewnątrz jest to na prawdę mrożące krew w żyłach doświadczenie).
Czy to aby termostat się zawiesił i został na "dużym obiegu"? Jeśli tak to co można z tym zrobić? Kiedyś w żony aucie wygotowywałem termostat po czym bezawaryjnie działał jeszcze dwa lata.. Czy jest szansa na takie działanie w mojej Nysce? Czy jeśli przejechałem jeszcze około 100km mogłem wyrządzić jakieś straty?
Pozdrawiam!
dzisiaj zakupiłem Parcha Y61, 99 rocznik, 2.8TD. Podczas 300km powrotu dopadła mnie przykra przypadłość - w pewnym momencie temperatura spadła do "zera" i przestało grzać ogrzewanie (przy -11 stopniach na zewnątrz jest to na prawdę mrożące krew w żyłach doświadczenie).
Czy to aby termostat się zawiesił i został na "dużym obiegu"? Jeśli tak to co można z tym zrobić? Kiedyś w żony aucie wygotowywałem termostat po czym bezawaryjnie działał jeszcze dwa lata.. Czy jest szansa na takie działanie w mojej Nysce? Czy jeśli przejechałem jeszcze około 100km mogłem wyrządzić jakieś straty?
Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony ndz sty 17, 2010 12:05 am przez expart, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Nie rozgrzewający się silnik
Uuuuuuuuu zaczeło się

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Re: Nierozgrzewający się silnik
termostat , zamiast go gotować kup nowy
Samurai 1.3->Patrol GR Y60 2.8 ->Suzuki Jimny 1.3
NIE KARMIĆ TROLLA!!
Bierz życie tak by na Twoim pogrzebie nawet grabarz płakał...
nie kamanmayer pisze:NIE KARMIĆ TROLLA!!
kup nowy termostat przecież to groszowe sprawy
Tylko twardziele pierdzą przy sikaniu
http://www.forum-gaz-uaz.pl
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Termostat zamówiony, dziękuję bardzo wszystkim za pomoc i uspokojenie newbe 

"Prawie" jak expert...
Land Cruiser FZJ 80
Feroza vel Ruda.
Land Cruiser FZJ 80
Feroza vel Ruda.
On na poważnie to pytamayer pisze:NIE KARMIĆ TROLLA!!

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
to w takim razie moze moja mama mu odpowie...klucz13 pisze:On na poważnie to pytamayer pisze:NIE KARMIĆ TROLLA!!
Bierz życie tak by na Twoim pogrzebie nawet grabarz płakał...
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Odpowiedz juz mam ale skoro Twoja mama moze.. moze to po prostu rodzinne..mayer pisze:to w takim razie moze moja mama mu odpowie...klucz13 pisze:On na poważnie to pytamayer pisze:NIE KARMIĆ TROLLA!!
"Prawie" jak expert...
Land Cruiser FZJ 80
Feroza vel Ruda.
Land Cruiser FZJ 80
Feroza vel Ruda.
starty wyrządziłeś ale raczej sobie
zmarzłeś obyś nie był chory
a na poważnie jedź kup nowy choćby do ASO ... wymień i po sprawie ... takie rzeczy to chyba podstawy i puki płynu nie ubywa się nie martw

- LSD
-
- Kontaktowanie:
Oby się nie okazało, że termostatu po prostu brak... bo ktoś wyjał... bo się silnik przegrzewał...bo głowica...
Oby nie
Oby nie

Safari "Gucio" 4,2D
Patrol "Żuber" 4,2TDI SGX
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Patrol "Żuber" 4,2TDI SGX
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Jechał grzało i przestałoLSD pisze:Oby się nie okazało, że termostatu po prostu brak... bo ktoś wyjał... bo się silnik przegrzewał...bo głowica...
Oby nie

-
- jestem tu nowy...
Miałem dokładnie takie same objawy, z tą różnicą, że u mnie głowica padła i gazy pompowane do układu chłodzenia wypychały płyn do zbiornika wyrównawczego. Ogrzewanie wtedy też przestaje działać i wskaźnik spada w dół.
grejfit
Y60 long 1993
Y60 long 1993
o ku.............wa
Tylko twardziele pierdzą przy sikaniu
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Kupilem nowy, juz jest zalozony i wszystko bangla. Temperatura powietrza z ukladu nie jest zbyt wielka ale wydaje mi sie, ze to kwestia wyczyszczenia nagrzewnicy.foma pisze:wystarczy ugotowac termostat na twardo będzie git
"Prawie" jak expert...
Land Cruiser FZJ 80
Feroza vel Ruda.
Land Cruiser FZJ 80
Feroza vel Ruda.