Nissan Terrano 3.0V6 awaria automatu.
Moderator: Kosiarz
Nissan Terrano 3.0V6 awaria automatu.
Witam, padła skrzynia automatyczna w Terrano I 3.0V6, auto normalnie jechało i nagle napęd przestał być przekazywany. Z tego co się zorientowaliśmy działa P, po przełączeniu na inne pozycje auto minimalnie czasami się poruszy kwestia może 1cm, ubywa do tego oleju ze skrzyni biegów. Ktoś miał do czynienia z podobną awaria? Co mogło się zbuntować?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Galloper LWB - turysta
Re: Nissan Terrano 3.0V6 awaria automatu.
Kilka dni i nawet żadnego kasztana
kasztanika
tyci tyci kasztanika

Galloper LWB - turysta
zlituje sie
zbuntowala sie skrzynia
lepiej

zbuntowala sie skrzynia

lepiej

- krzysiek.g24
-
śmierdziało tak jakby topił się plastik?? wcześniej normalnie przekazywał napęd czy może ślizgało się sprzęgło??
Nie wnikać, nie ruszać, szukać drugiej, bo naprawa tej może być kosztowna i podwoić wartość terrano 

RR zmota, mechanik itp.
RAV4 żony
RAV4 żony

- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
W związku z powyższym mam pytanie..... Czy skrzynia od T II 2,7 TD z wczesnej fazy produkcji będzie pasować? Szukam skrzyni do w/w auta i nigdzie nie ma do 3,0 V6....... Ewentualnie poszukiwałbym info na temat typów (symboli) automatów w T I i T II. Z góry dzięki 

- krzysiek.g24
-
mogło paść sprzęgło.. regeneracja jakieś 500-600zł
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
seba4x4 pisze:W związku z powyższym mam pytanie..... Czy skrzynia od T II 2,7 TD z wczesnej fazy produkcji będzie pasować? Szukam skrzyni do w/w auta i nigdzie nie ma do 3,0 V6....... Ewentualnie poszukiwałbym info na temat typów (symboli) automatów w T I i T II. Z góry dzięki
raczej nie będzie pasowało, ręczne skrzynie w 3.0V6 są inne od tych 2,4 czy 2,7 to myślę że awtomat pewnie też
zreszta manual prawde ci powie a jest w przyklejonych
Czwarte serce 

- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
Też tak myślę, różnica w stanie oleju przy włączonym i wyłączonym silniku wskazuje na pracę pompy. Też przychodzi mi na myśl awaria hydrokinetyka...krzysiek.g24 pisze:mogło paść sprzęgło.. regeneracja jakieś 500-600zł