Zerwana blokada Y60
Moderator: Kosiarz
Zerwana blokada Y60
Witam
Padła mi blokada w tylnym moście Y60 (jak jest włączona to kontrolka podczas jazdy mruga)
Najprawdopodobniej podła koronka w moście.
Czy ktoś próbował naprawiać cos takiego, czy warto, albo może ktoś takie cos wie gdzie kupić?
Z góry dzięki
Padła mi blokada w tylnym moście Y60 (jak jest włączona to kontrolka podczas jazdy mruga)
Najprawdopodobniej podła koronka w moście.
Czy ktoś próbował naprawiać cos takiego, czy warto, albo może ktoś takie cos wie gdzie kupić?
Z góry dzięki
Wszystko jest tak mocne jak jego najsłabszy element
https://www.facebook.com/Kaszuby4x4
Re: Zerwana blokada Y60
Czesi dorabiaja, szukaj na ich forum
Chodzi ci o taki hmm "kieł"? Wyjmij dyfer zrób zdjęcie. Przerabiałem to, koszt napawania/dorobienia 40zł w Gdańsku.
Biały kuter Y60
tel: 502-358-221
tel: 502-358-221
Katun pisze:Chodzi ci o taki hmm "kieł"? Wyjmij dyfer zrób zdjęcie. Przerabiałem to, koszt napawania/dorobienia 40zł w Gdańsku.

Wszystko jest tak mocne jak jego najsłabszy element
a utwardzić powierzchniowo tego nie trzeba aby?
E tam, przeta tam siły żadne nie działają
Migo-mago i do przodu 

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
napawać trzeba specjalnym drutem,lub elektrodą .Póżniej frezowanie i utwardzanie
Ja to właśnie robię w ten sposób,a nie jak niektórzy nasmarkał spawarą ,a póżniej szlifirka
Ja to właśnie robię w ten sposób,a nie jak niektórzy nasmarkał spawarą ,a póżniej szlifirka

ZMOTA SCORPION Y60
myśle że to uszkodzenie kłów to od postępowania typu załanczam diff lock i od razu "faja gaz do dechy" ,a po załączeniu to trzeba delikatnie aż kły wskoczą ,a potem dopiero faja jak dyfer w pełni się zblokuje
Samurai 1.3->Patrol GR Y60 2.8 ->Suzuki Jimny 1.3
- miastek
-
- Kontaktowanie:
Można wiedzieć ile za taką naprawę? Dajesz na to jakąś gwarancję?daniel b pisze:napawać trzeba specjalnym drutem,lub elektrodą .Póżniej frezowanie i utwardzanie
Mam taki most do naprawienia.
http://www.4x4.szczecin.pl/
Vitara->Samurai->GR->GRII
Vitara->Samurai->GR->GRII
- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
Takie uszkodzenia czesto powstaja , gdy jest slabe albo niestateczne podcisnienie zapinajace.
Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71
- w trakcie motania

Miastek poszło na priwmiastek pisze:Można wiedzieć ile za taką naprawę? Dajesz na to jakąś gwarancję?daniel b pisze:napawać trzeba specjalnym drutem,lub elektrodą .Póżniej frezowanie i utwardzanie
Mam taki most do naprawienia.
A marcin dobrze pisze szybkość załączenia i wyłączenia diff locka ma bardzo duży wpływ na zużucie mechanizmu
ZMOTA SCORPION Y60
Ustek pisze:Katun pisze:Chodzi ci o taki hmm "kieł"? Wyjmij dyfer zrób zdjęcie. Przerabiałem to, koszt napawania/dorobienia 40zł w Gdańsku.![]()
odświerzam temat, bo swoją blokadę załatwiłem podobnie, (przez uszkodzony jeden z zaworków sterujących)
Zna ktoś cenę oryginalnej przesuwki w ASO ?
zna ktoś może nr katalogowy tej przesuwki ?
bo w serwisie nie umieją mnie zrozumiec o co mi chodzi, bez podania numeru katalogowego.
bo w serwisie nie umieją mnie zrozumiec o co mi chodzi, bez podania numeru katalogowego.
Jest na nissan4u.com
dzieki jednemu jak i drugiemu, tylko czemu te numery sie roznia z tych 2 zrodel ?

- wojtek_kom
-
Różne wersje pojazdów, roczniki etc. Pobierz soft to będziesz wiedział co jest grane.redzik pisze:dzieki jednemu jak i drugiemu, tylko czemu te numery sie roznia z tych 2 zrodel ?![]()
![]()
Nissan-y
wojtek_kom pisze:Różne wersje pojazdów, roczniki etc. Pobierz soft to będziesz wiedział co jest grane.redzik pisze:dzieki jednemu jak i drugiemu, tylko czemu te numery sie roznia z tych 2 zrodel ?![]()
![]()
A moglbys podac nazwe softu ?
dzieki, ciagnie sie z torrent.Wowos pisze:nissan FAST system
w schematach jest link chyba
- LSD
-
- Kontaktowanie:
Koledzy odgrzewam temat.
Z powodu padniętego zaworku ukruszyłem zęby przesuwki blokady Y60. Uszkodzenie jest niewielkie i blokada nadal działa, ale obwaiam się, że kiedyś pod dużym obciażeniem może puścić.
Jak już rozgrzebałem most to chciałbym to naprawić. W związku z tym mam 3 pytania.
Czy ktoś dorabia w PL całe przesuwki do blokady?
Ktoś zna cenę przesuwki w ASO?
Gdzie można profesjonalnie naspawać i utwardzić uszkodzony element?
Z powodu padniętego zaworku ukruszyłem zęby przesuwki blokady Y60. Uszkodzenie jest niewielkie i blokada nadal działa, ale obwaiam się, że kiedyś pod dużym obciażeniem może puścić.
Jak już rozgrzebałem most to chciałbym to naprawić. W związku z tym mam 3 pytania.
Czy ktoś dorabia w PL całe przesuwki do blokady?
Ktoś zna cenę przesuwki w ASO?
Gdzie można profesjonalnie naspawać i utwardzić uszkodzony element?
Safari "Gucio" 4,2D
Patrol "Żuber" 4,2TDI SGX
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Patrol "Żuber" 4,2TDI SGX
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
- Miskiller
-
przesówka w ASO 600 pare zloty, ktos naprawia ?
4-ta REAKTYWACJA.Zrobie sobie PTO do Quada...a co ? umiem..