IC w Terrano 1
Moderator: Kosiarz
- siegfried
- jestem tu nowy...
IC w Terrano 1
Witam forumowiczów. IC w terrano 1 2,7 home made. zmotał ktoś, i jakie są efekty, tzn. power i żarłoczność
Najważniejsze to się nie nudzić!!! 
Terrano I 2.7 i jeszcze coś w teren (home made)

Re: IC w Terrano 1
motal w 2,7 TD w T2, ale to ten sam motor, IC od miska, jakas rzezba tam byla, twierdzi koles ze +moc i - spalanie, ale generalnie to bajkopisarz, suma sumarum da sie.
tym razem nie przypierdalam sie do Cie. O innym osobniku prawie.krzychooxxx pisze:no jak jaredzik pisze: twierdzi koles ze +moc i - spalanie, ale generalnie to bajkopisarz, .![]()

a generalnie jeszcze turbo podkrecil i dawke na pompie i cos sie z turbina stalo, poszly wiora na tloki silnik zajebany.

- siegfried
- jestem tu nowy...
Ja w swoim T1 2,7 z 93r. wstawiłem IC z VW T4 2.4. Początkowo były problemy z turbo-dziurą, ale przewody elastyczne zastąpiłem twardymi z alu. Pomimo 250tyś. autko zrobiło się żwawsze. Nie wiem jak z paliwem, bo fajnie mi się teraz depta i nie boję się wyprzedzac traktory
.Bez kopania przy pompie jest poprawa dynamika lepsza i czuc w oparciu fotela kiedy sprężarka zaczyna pracowac.

Witam ja wsadziłem ic razem z chłodnicą od passata lub wektry nie pamiętam razem ta sama szerokość co oryginał moc wzrosła a spalanie troszke mniejsze kółka 31 ;] zbiornik wyrównawczy od chłodnicy trzeba przenieść i wyspawać podporę pod chłodnicę reszta pasuje pozdrawiam
ale po co zmieniales chlodnice wody? i co ma ona wspolnego z moca?? 
edit: juz kminie, pewnie to byl zestaw chlodnic, co to jest jedna na drugiej. To tam IC jest pewnie pierwsze od czola, nie bedzie sie to syfilo blotem? Jakos bardziej w terenowce widzi mi sie IC nad silnikiem i dziura w masce, mniej syfu tam trafia.

edit: juz kminie, pewnie to byl zestaw chlodnic, co to jest jedna na drugiej. To tam IC jest pewnie pierwsze od czola, nie bedzie sie to syfilo blotem? Jakos bardziej w terenowce widzi mi sie IC nad silnikiem i dziura w masce, mniej syfu tam trafia.
nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...
GSX 1200 F
i tak dalej...
- siegfried
- jestem tu nowy...
Łosiu, jedni mają 4x4 do topienia i zabawy. wtedy z mocowaniem masz rację. inni mają 4x4 jako woły robocze . myślę że w takim wypadku lepiej mieć IC z przodu. generalnie jednak gdzie by on nie był trzeba czasem zajrzeć i odsyfić.

Ano w zasadzie to tak, takiego zastosowania nie wzielem pod uwage
nie, nie neguje takiego uzytkowania 4x4, bo to w zasadzie calkiem rozsadne podejscie
No, ale jak bym motal to nad silnikiem, a, ze motac raczej nie bede, bo mi seryjne td27t w zupelnosci w tym aucie wystarcza, to inna para kaloszy. Zwyczajnie dobrze mi sie jezdzi tym zabytkowym klekotem.
Tyle, ze ja chetnie poczytam co tam wyrabiacie, bo ponoc tylko krowa nie zmienia zdania, gdyz go nie ma

Tyle, ze ja chetnie poczytam co tam wyrabiacie, bo ponoc tylko krowa nie zmienia zdania, gdyz go nie ma

nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...
GSX 1200 F
i tak dalej...
a może kto motał to niech fotę zapoda jakąś to innym będzie łatwiej.
Nissan Terrano 3,0 2003
HONDA CRV III 2,0
MAVERICK long 31" 2,7 TD
MUSCEL M461 300D
HONDA CRV III 2,0
MAVERICK long 31" 2,7 TD
MUSCEL M461 300D
- siegfried
- jestem tu nowy...
we środę zapodam coś, jeśli aura pozwoli zrobić fotki.

- siegfried
- jestem tu nowy...
jak obiecałem zapodaję fotki. w środku prostych odcinków silikonu są rury alu. kolana poskracane na maxa żeby nie tężały, a jednocześnie przenosiły drgania.
http://yfrog.com/jwp1130275j
http://yfrog.com/emp1130274j
http://yfrog.com/jwp1130275j
http://yfrog.com/emp1130274j