Poszukuje zdjęcia nr Vin na ramie.
Moderator: Kosiarz
- Sawa GR
- Kontaktowanie:
Poszukuje zdjęcia nr Vin na ramie.
Witam!
Chciałbym legalnie zrobić sobie przegląd, wszystko doprowadziłem do stanu wymaganego przez diagnostów, pozostało mi "tylko" znaleźć nr na ramie. Może ktoś podesłać mi foto w którym miejscu i jak wygląda jego nr, auto to ciężarowy Krótki Y60 z 92r. Wcześniej pytałem, odesłany zostałem do manuali ale z nich wynika tylko orientacyjne miejsce umieszczenia numerów. Ja chciałby zobaczyć jak z tym jest u innych. Ramę dziś szorowałem we wszystkich miejscach wskazanych przez książkę znalazłem tylko jakieś dziwne oznaczenie (widać na foto), najbardziej zgnite miejsce jest przy łapie silnika inne wyglądają ładnie.
Foto
http://picasaweb.google.com/sawatresor/Temp#
Chciałbym legalnie zrobić sobie przegląd, wszystko doprowadziłem do stanu wymaganego przez diagnostów, pozostało mi "tylko" znaleźć nr na ramie. Może ktoś podesłać mi foto w którym miejscu i jak wygląda jego nr, auto to ciężarowy Krótki Y60 z 92r. Wcześniej pytałem, odesłany zostałem do manuali ale z nich wynika tylko orientacyjne miejsce umieszczenia numerów. Ja chciałby zobaczyć jak z tym jest u innych. Ramę dziś szorowałem we wszystkich miejscach wskazanych przez książkę znalazłem tylko jakieś dziwne oznaczenie (widać na foto), najbardziej zgnite miejsce jest przy łapie silnika inne wyglądają ładnie.
Foto
http://picasaweb.google.com/sawatresor/Temp#
Patrol Y60 2,8TD 1992 - Jest
Niva 1,9D 1990 - Była
Pathfinder 2,5TD automat 2008 - On road
Niva 1,9D 1990 - Była
Re: Poszukuje zdjęcia nr Vin na ramie.
Przecież diagnosta jest po to aby się męczył i to on ma wiedzieć gdzie są numery.

Jak dobrze pamiętam to zdjęcie nr 4- byłeś blisko- od góry.
Pisz na PW do @Kuba500- kiedyś razem szukaliśmy jego numeru, nawet znalazł
więc powie co i jak
Pisz na PW do @Kuba500- kiedyś razem szukaliśmy jego numeru, nawet znalazł

- Sawa GR
- Kontaktowanie:
Dokładnie, pozostaje małe ale, jak diagnosta nie znajdzie tych numerów auta nie przepuści, podejrzewam ze nie znajdzie ja dziś szukałem 2,5h i nie znalazłem. Foto chcę po to aby mieć 100% pewność w którym to miejscu i czy tylko w tym jednym, jeśli ich tam nie znajdę będę musiał radzić sobie inaczej.N2O pisze:Przecież diagnosta jest po to aby się męczył i to on ma wiedzieć gdzie są numery.
Może ktoś przechodził procedurę zmiany nr VIN i orientuje się ile to kosztuje ile trwa? W Nivce miałem nr. nadane przez stację diagnostyczną ale ja tego nie robiłem.
Od góry na ramie z lewej strony łapy silnika (foto nr 5 to to samo miejsce tylko od góry)? W tym miejscu mam rdzę wszędzie indziej rama czarna... Zaraz napiszę do Kuby podpytam co i jak.Jekke pisze:Jak dobrze pamiętam to zdjęcie nr 4- byłeś blisko- od góry.
Niva 1,9D 1990 - Była
Niva 1,9D 1990 - Była
- patrolpulawy
- Kontaktowanie:
numer jest tam gdzie odginasz gumę na 11 fotce. Nabity od góry. Mój patrol to europa 2.8 - 89r.

Piotr
nie jest tam a bywa tam

jak planujesz wyjazdy na UA to warto zawczasu odtworzyć

jak planujesz wyjazdy na UA to warto zawczasu odtworzyć

Na ostatnim przeglądzie ...full legal... diagnosta całe auto skontrolował w jakies 4 minuty....do niczego się nie doczepił, spytał tylko czy halogeny dachowe maję wyłączniki...po upewnieniu się, że mają przyszła kolej na numer VIN na ramie.....no i się zaczeło....
15 minut szukał latał do komputera upewniając się gdzie mają być a tu lipa nie ma ich....po 15 minutach bezowocnego poszukiwania oddał mi dokumenty mówiąc, że nie widzi aby tu coś grzebano, więc nie chce tracić czasu bo kolejka już się zrobiła
Na to ja mu mówię, że ciężko je znaleźć bo gówniano nabijane są....rozstaliśmy się w pokoju....
15 minut szukał latał do komputera upewniając się gdzie mają być a tu lipa nie ma ich....po 15 minutach bezowocnego poszukiwania oddał mi dokumenty mówiąc, że nie widzi aby tu coś grzebano, więc nie chce tracić czasu bo kolejka już się zrobiła

Na to ja mu mówię, że ciężko je znaleźć bo gówniano nabijane są....rozstaliśmy się w pokoju....

ten sam tekst zapodalemvivit pisze: Na to ja mu mówię, że ciężko je znaleźć bo gówniano nabijane są....rozstaliśmy się w pokoju....

TOITOI J95 D4D 2002
- Fiba
-
- Kontaktowanie:
Ja jeżdżę do takiej stacji że jeszcze nigdy mi w żadnym aucie nr. VIN nie sprawdzali.
A na Ukrainie bylem dwa razy i jak mnie pytał celnik ukraiński czy vin był sprawdzany to zawsze mu przytakuje i jest O.K.
Może miałem szczęście ale tak było.
A na Ukrainie bylem dwa razy i jak mnie pytał celnik ukraiński czy vin był sprawdzany to zawsze mu przytakuje i jest O.K.
Może miałem szczęście ale tak było.

Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca ,który siedzi w domu.
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
To dziwne bo mnie to za każdym razem sprawdzali. Ale nie ukraincy, tylko polacy 

Nissan Patrol Y60 TD42+PTO
- Sawa GR
- Kontaktowanie:
Dzięki chłopakipatrolpulawy pisze:numer jest tam gdzie odginasz gumę na 11 fotce. Nabity od góry. Mój patrol to europa 2.8 - 89r.

Jak już wiedziałem dokładnie do kilku cm gdzie on ma być, zdjąłem gumę papier ścierny i heja, po 10 min wylazł mi pięknie numer, choć słabo czytelny (kubie zajęło to 2h).
Teraz muszę tylko lecieć po lakier bezbarwny zalakierować bo goły metal.
Niva 1,9D 1990 - Była
Niva 1,9D 1990 - Była
- patrolpulawy
- Kontaktowanie:
ja pociągnąłem srebrnym sprayem - załamania światła trochę uwydatniają numer
Piotr
Kubuś ma małe rączki
ja za to w końcu też muszę się zabrać 

- Sawa GR
- Kontaktowanie:
Ja mogłem się domyślać tylko liter patrząc na tabliczkę i porównując, wróciłem z roboty z lakierem bezbarwnym w spreju, pomalowałem i numer jest pięknie uwidoczniony, w całości czytelny. Jest tak jak mówisz, po pomalowaniu inaczej pada światło i jest OK.patrolpulawy pisze:ja pociągnąłem srebrnym sprayem - załamania światła trochę uwydatniają numer
Niva 1,9D 1990 - Była
Niva 1,9D 1990 - Była
- Sawa GR
- Kontaktowanie:
A tu dla potomnych z podobnymi problemami.

.
i poglądowo
.

.
i poglądowo
.

Niva 1,9D 1990 - Była
Niva 1,9D 1990 - Była
a ja właśnie na vin'ie poległem ostatnio w k160. Kilka lat temu wydobyłem jeszcze papierkiem numery, ale... to było kilka lat temu, a teraz zaostrzyli kontrole na stacji diagnostycznej i doopa. Ehhh.... wydatki sie szykują
W 160 3,3 TD (wyprawowy)
była niwka (i uaz, i aro też )
- Sawa GR
- Kontaktowanie:
Czyli wina twoja, bo o nie nie zadbałeś...
Ja po odzyskaniu nr. pomalowałem to miejsce 3 warstwami lakieru bezbarwnego, potem zapodałem taśmę izolacyjną wielkości nr i zapaćkałem smołą zostawiając kawałek taśmy odstającej. Za rok odrywasz taśmę izolacyjną nr pięknie wyłażą robisz przegląd taśma bidex...
Temat sprawdzony w Nivie w której miałem nr przy samym kole więc o wiele trudniejszym miejscu (błocko, sól, piasek, kamienie, karcher).
Ja po odzyskaniu nr. pomalowałem to miejsce 3 warstwami lakieru bezbarwnego, potem zapodałem taśmę izolacyjną wielkości nr i zapaćkałem smołą zostawiając kawałek taśmy odstającej. Za rok odrywasz taśmę izolacyjną nr pięknie wyłażą robisz przegląd taśma bidex...
Temat sprawdzony w Nivie w której miałem nr przy samym kole więc o wiele trudniejszym miejscu (błocko, sól, piasek, kamienie, karcher).
Niva 1,9D 1990 - Była
Niva 1,9D 1990 - Była
zamalowałem tylko farbką, mea culpa.
Numer w niwce przy kole!? Ja mam na grodzi, nad akumulatorem (na pewno fabryka), blaszka też w tamtych okolicach- fabrycznie.
Numer w niwce przy kole!? Ja mam na grodzi, nad akumulatorem (na pewno fabryka), blaszka też w tamtych okolicach- fabrycznie.
W 160 3,3 TD (wyprawowy)
- Sawa GR
- Kontaktowanie:
Fabrycznie tak, ale ja miałem nabijany przez stację diagnostyczną bo oryginał by nieczytelny, na grodzi nie szło nabić bo za chuda blacha i się gięła.
Niva 1,9D 1990 - Była
Niva 1,9D 1990 - Była
Takiego numerka od rzeczoznawcy to nietrzeba zabezpieczac 

Gr 850Nm mi sie marzy :)
-
- jestem tu nowy...
Hej.
Podpinam się pod ten temat, bo w sumie o to samo chodzi.
Poszukuję najlepiej zdjęcia, bądź też informacji gdzie dokładnie znajduje się numer VIN na ramie w Patrolu Y61 2000 (długi). W sensie, gdzie dokładnie pod drzwiami pasażera.
Konserwowałem ramę i osoba, która była za to odpowiedzialna nie zabezpieczyła odpowiednio numerów. Teraz przez to muszę zedrzeć trochę farby, aby rzeczoznawca mógł coś zobaczyć i wydać opinię potrzebną do nadania nowych numerów. A chcę zedrzeć tylko tyle ile trzeba.
Liczę, że ktoś pomoże.
Dzięki.
Poszukuję najlepiej zdjęcia, bądź też informacji gdzie dokładnie znajduje się numer VIN na ramie w Patrolu Y61 2000 (długi). W sensie, gdzie dokładnie pod drzwiami pasażera.
Konserwowałem ramę i osoba, która była za to odpowiedzialna nie zabezpieczyła odpowiednio numerów. Teraz przez to muszę zedrzeć trochę farby, aby rzeczoznawca mógł coś zobaczyć i wydać opinię potrzebną do nadania nowych numerów. A chcę zedrzeć tylko tyle ile trzeba.
Liczę, że ktoś pomoże.
Dzięki.
https://plus.google.com/photos/10514856 ... 9026286146kosior1987 pisze:Hej.
Liczę, że ktoś pomoże.
Dzięki.
PATROL GU4 LWB 4,2 TD - TD42T MANUAL
SUPER SAFARI 4,5 - TB45 GULF MANUAL był
SUPER SAFARI 4,5 - TB45 GULF MANUAL był
-
- jestem tu nowy...
Dzięki bardzo
.