Serwis Patrol Sląsk
Moderator: Kosiarz
Serwis Patrol Sląsk
witam
poszukuje sprawdzonego serwisu na slasku ktory zajmuje sie glownie patrolami. chodzi o zrobienie oslon pod samochodem, zderzakow, progow oraz calego zawieszenia.
poszukuje sprawdzonego serwisu na slasku ktory zajmuje sie glownie patrolami. chodzi o zrobienie oslon pod samochodem, zderzakow, progow oraz calego zawieszenia.
Re: Serwis Patrol Sląsk
śląsk jest duży
doprecyzuj
doprecyzuj
biedny inżynier 
"[cenzura] no nie, no po prostu [cenzura] no nie!"

co mam doprecyzowac. poszukuje serwisu na terenie województwa śląskiego. może być też małopolskie bliżej olkuszaporeb pisze:śląsk jest duży
doprecyzuj
W zabrzu są dwa takie co zajmuja sie parchami ale jeden zrobi ci zderzaki wszystko od a do z sam mam pelen komplet w swoim .
GR Long y60 ,
MOJA ZASADA ,,DWÓJA I GAZU OD CHUJA,,
Król Liftu jest tylko jeden.
wiem ze jeden w zabrzu to bigu a drugi gosc ktory sie zajmuje patrolami ma dopiero za miesiac wolny termin..szwagier1 pisze:W zabrzu są dwa takie co zajmuja sie parchami ale jeden zrobi ci zderzaki wszystko od a do z sam mam pelen komplet w swoim .
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
A jakichże to osłon podwozia potrzebuje patrol? 

- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
przeciwpancernych 

Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71
- w trakcie motania

co miales na mysli ? jestem laikiem takze nie znam sie na rzeczy, ale zamierzam zaczac bawic sie troche w off road i roznego rodzaju wyprawy dlatego zaczynam przygotowywac samochod i szukam specjalisty ktory doradzi, zrobi wszystko co trzeba i jak trzeba i dobrze policzyMisiek Bielsko pisze:A jakichże to osłon podwozia potrzebuje patrol?

To może zacznij się najpierw bawić w ofrołd,
a dopiero potem zobacz czy potrzebne ci te osłony...
a dopiero potem zobacz czy potrzebne ci te osłony...
Wujek Dobra Rada 

- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
Dokładnie...
Na początek załóż opony min. AT i zacznij jeździć. Potem sam zdecydujesz, jak daleko chcesz pójść z modyfikacjami.
Patrol, podwoziowo, jest pancernym dość samochodem, zresztą większośc aut nie potrzebuje w naszych warunkach żadnych osłon. Są wyjątki typu LR, które mają delikatne, albo niefortunnie umieszczone drążki kierownicze, ale to zdecydowana mniejszość.
Osłony, lifty zawieszenia, opony 35 cali, bagażniki dachowe, blokady po 4 tysie, pancerne zderzaki typu ARB, wyciągarki...
To wszystko najczęściej ludzie zakładają na samym początku, zupełnie bez świadomości, czy się przyda w ich jeżdżeniu, czy nie. Potem się dziwią, że patrolowi brakuje mocy, dużo pali, waży 3 tony.
Na początek załóż opony min. AT i zacznij jeździć. Potem sam zdecydujesz, jak daleko chcesz pójść z modyfikacjami.
Patrol, podwoziowo, jest pancernym dość samochodem, zresztą większośc aut nie potrzebuje w naszych warunkach żadnych osłon. Są wyjątki typu LR, które mają delikatne, albo niefortunnie umieszczone drążki kierownicze, ale to zdecydowana mniejszość.
Osłony, lifty zawieszenia, opony 35 cali, bagażniki dachowe, blokady po 4 tysie, pancerne zderzaki typu ARB, wyciągarki...
To wszystko najczęściej ludzie zakładają na samym początku, zupełnie bez świadomości, czy się przyda w ich jeżdżeniu, czy nie. Potem się dziwią, że patrolowi brakuje mocy, dużo pali, waży 3 tony.
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
a tam, szczegóły...lysy76 pisze:... i nie jedzie...

autorze słuchaj rad, bo to mądre rady są

y60 autobus, czerwony.
samochod ma jezdzic na wyprawy wiec bedzie komplet. wizyta juz umowiona takze dzieki za radyWowos pisze:a tam, szczegóły...lysy76 pisze:... i nie jedzie...
autorze słuchaj rad, bo to mądre rady są
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
Czyli jak 90 procent łosi dasz się skroić, a połowy tego "wszystkiego" racjonalnie nie wykorzystasz 
No ale jak już tam stryjenka uważa...
BTW.
Tak to jest na tym forum od jakiegoś czasu, że ludzie nowi w temacie przeważnie są mądrzejsi, niż kolorowy telewizor

No ale jak już tam stryjenka uważa...
BTW.
Tak to jest na tym forum od jakiegoś czasu, że ludzie nowi w temacie przeważnie są mądrzejsi, niż kolorowy telewizor

- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
No to jeszcze łaskawie napisz nam, maluczkim, czego ten komplet będzie?
szwagier, daj mi namiary na tego co robił tobieszwagier1 pisze:W zabrzu są dwa takie co zajmuja sie parchami ale jeden zrobi ci zderzaki wszystko od a do z sam mam pelen komplet w swoim .

wyczuwam focha

baczu pisze:szwagier, daj mi namiary na tego co robił tobieszwagier1 pisze:W zabrzu są dwa takie co zajmuja sie parchami ale jeden zrobi ci zderzaki wszystko od a do z sam mam pelen komplet w swoim .
Zabrze ul.królowej kingi 10 .
Dariusz ,,bigu,, Ziółkowski.
zrobi ci wszystko co tam chcesz ,zderzaki lifty co tam sobie wymyślisz ,ja mam full zestaw i naprawde jestem zadowolony.
GR Long y60 ,
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
To jest ten full zestaw?
http://yfrog.com/18dsc00602wlj
Po co Ci takie koła, skoro sam piszesz, że silnik zmuliło - przełożeń nie zmieniłeś?
Jeśli nie, to dla mnie jest tylko pomnik - sorry...
Ja wiem, że auto dla wielu musi wyglądać poważnie, ale na wyprawy robi się zupełnie inną specyfikację, niż do gnoju.
@baczu
Dla Twojej wiadomości - jestem tylko teoretykiem, nigdy nie jeździłem, ani nawet terenówki nie miałem. Po prostu muszę się dowartościować w necie. Myślałem, że wszyscy tutaj mają tak samo
Po co Ci takie koła, skoro sam piszesz, że silnik zmuliło - przełożeń nie zmieniłeś?
Ja wiem, że auto dla wielu musi wyglądać poważnie, ale na wyprawy robi się zupełnie inną specyfikację, niż do gnoju.
@baczu
Dla Twojej wiadomości - jestem tylko teoretykiem, nigdy nie jeździłem, ani nawet terenówki nie miałem. Po prostu muszę się dowartościować w necie. Myślałem, że wszyscy tutaj mają tak samo

- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
Jeszcze jedno w temacie, spore doświadczenie z parchami (od co najmniej 1999r., wcześniej go nie znałem) ma Szczygieł w Jaworznie - 503 353 031. Człowiek nie wciska rzeczy niepotrzebnych w każdym razie, no i ma ceny rozsądne.
- Damian
-
- Kontaktowanie:
To ostatnie na pewno dobrze zrobimarcinvvv pisze:szukam specjalisty ktory doradzi, zrobi wszystko co trzeba i jak trzeba i dobrze policzy

"panie, no...nie wiem, a co jeszcze w takim samochodzie na wyprawy powinno być?"

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
wiele sie zmienilo od tego zdjecia ,brakuje mu tylko nowej ramy i wyciagarki i auto jest całkowicie wyremontowane ,na 35 jest odczuwalna roznica ale problem ten juz rozwiazalem .Misiek Bielsko pisze:To jest ten full zestaw?
@baczu
to jest pomnik ,ale ze stali ,pierwsze testy w terenie juz przeszedł i naprawde jedzie jedynie kierowca musi sie z nim bardziej oswoic bo za bardzo wysokie ma cisnienie.
GR Long y60 ,
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
dawaj przylatuj do mnie jutro zaczynamy robotę.... tylko podeślij z 15tysi zaliczki cobym już mógł sprzęta kompletować...marcinvvv pisze:szukam specjalisty ktory doradzi, zrobi wszystko co trzeba i jak trzeba i dobrze policzy

y60 autobus, czerwony.
szwagier1 zmień sobie podpis bo komercha zalatuje 

biedny inżynier