USZKODZONY SIŁOWNIK BLOKADY PRZY MOSCIE GR Y 60

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

gr9192

USZKODZONY SIŁOWNIK BLOKADY PRZY MOSCIE GR Y 60

Post autor: gr9192 » ndz mar 06, 2011 9:55 am

Witam wszystkich.uszkodziłem na kamieniu,moze pniaku siłownik (grzybek) blokady mostu w patrolu y60.grzybek jest pogiety i skrzywiony w bok,wyprostowanie go za bardzo sie nie udaje.w garazu uzywajac duzego kompresora i podajac duze cisnienie ,od czasu do czasu udaje sie włączyc/wyłaczyc blokade.czy moze ktos przerabiał temat?moze po wyjeciu tego grzybka(po rozebraniu mostu),uda sie zrobic nowy grzybek-obudowe na ta membrane co jest w srodku,a moze ma ktos do sprzedania takową.wiem ze mogłem przed awaria zrobic osłone tego grzybka,ale jakos nie było czasu.pozdrawiam.
4x4

Awatar użytkownika
thor88
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Re: USZKODZONY SIŁOWNIK BLOKADY PRZY MOSCIE GR Y 60

Post autor: thor88 » ndz mar 06, 2011 5:01 pm

no to jak dałeś dużego ciśnienia to o membranie możesz zapomnieć, raczej jest to teraz element "złom".
Jeżeli nie można naprawić czegoś za pomocą młotka,
masz do czynienia z usterką elektryczną.
blog!!!

Awatar użytkownika
daniel b

Post autor: daniel b » ndz mar 06, 2011 6:21 pm

gr9192 pisze:Witam wszystkich.uszkodziłem na kamieniu,moze pniaku siłownik (grzybek) blokady mostu w patrolu y60.grzybek jest pogiety i skrzywiony w bok,wyprostowanie go za bardzo sie nie udaje.w garazu uzywajac duzego kompresora i podajac duze cisnienie ,od czasu do czasu udaje sie włączyc/wyłaczyc blokade.czy moze ktos przerabiał temat?moze po wyjeciu tego grzybka(po rozebraniu mostu),uda sie zrobic nowy grzybek-obudowe na ta membrane co jest w srodku,a moze ma ktos do sprzedania takową.wiem ze mogłem przed awaria zrobic osłone tego grzybka,ale jakos nie było czasu.pozdrawiam.
Albo nowa pochwa ,albo linka ze sprężynką i wajcha ssania od malucha i będzie lepsze od podciśnienia :)2
ZMOTA SCORPION Y60

zagiel
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: zagiel » pn mar 07, 2011 9:48 pm

możesz spróbować inny siłownik pneumatyczny zastosować, obcinasz puszkę na zaprasowaniu i podpinasz się siłownikiem do czpienia od membrany, tylko oczywiście dorabiasz uchwyty do nowego siłownika.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nissan”