USZKODZONY SIŁOWNIK BLOKADY PRZY MOSCIE GR Y 60
Moderator: Kosiarz
USZKODZONY SIŁOWNIK BLOKADY PRZY MOSCIE GR Y 60
Witam wszystkich.uszkodziłem na kamieniu,moze pniaku siłownik (grzybek) blokady mostu w patrolu y60.grzybek jest pogiety i skrzywiony w bok,wyprostowanie go za bardzo sie nie udaje.w garazu uzywajac duzego kompresora i podajac duze cisnienie ,od czasu do czasu udaje sie włączyc/wyłaczyc blokade.czy moze ktos przerabiał temat?moze po wyjeciu tego grzybka(po rozebraniu mostu),uda sie zrobic nowy grzybek-obudowe na ta membrane co jest w srodku,a moze ma ktos do sprzedania takową.wiem ze mogłem przed awaria zrobic osłone tego grzybka,ale jakos nie było czasu.pozdrawiam.
4x4
- thor88
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Re: USZKODZONY SIŁOWNIK BLOKADY PRZY MOSCIE GR Y 60
no to jak dałeś dużego ciśnienia to o membranie możesz zapomnieć, raczej jest to teraz element "złom".
Albo nowa pochwa ,albo linka ze sprężynką i wajcha ssania od malucha i będzie lepsze od podciśnieniagr9192 pisze:Witam wszystkich.uszkodziłem na kamieniu,moze pniaku siłownik (grzybek) blokady mostu w patrolu y60.grzybek jest pogiety i skrzywiony w bok,wyprostowanie go za bardzo sie nie udaje.w garazu uzywajac duzego kompresora i podajac duze cisnienie ,od czasu do czasu udaje sie włączyc/wyłaczyc blokade.czy moze ktos przerabiał temat?moze po wyjeciu tego grzybka(po rozebraniu mostu),uda sie zrobic nowy grzybek-obudowe na ta membrane co jest w srodku,a moze ma ktos do sprzedania takową.wiem ze mogłem przed awaria zrobic osłone tego grzybka,ale jakos nie było czasu.pozdrawiam.

ZMOTA SCORPION Y60
możesz spróbować inny siłownik pneumatyczny zastosować, obcinasz puszkę na zaprasowaniu i podpinasz się siłownikiem do czpienia od membrany, tylko oczywiście dorabiasz uchwyty do nowego siłownika.