Moj patrol y60 2.8td odpala rano ok ale nic pozatym

Czy moje obawy są słuszne ?Jezeli tak niech ktos kto to robił powie jakie mniej wiecej koszty czesci + zrobienia głowicy
Moderator: Kosiarz
Dlugi/krotki? Jakie kola ? motane?axe_xa pisze:chyba wszystko oprocz filtra paliwa sprawdzilem jak radziliscie.Ale auto od dołu totalnie nie ma mocy bo czarnym gdy jesg gora wieksza jade sam musze redukowac.Dzis sprawdze kompresje jezeli macie racje i kompresja bedzie ok to moze cos nie halo jest z pompa
Głupoty gadasz kolegoN2O pisze:Z tym silnikiem nie jeździ się poniżej 2 tyś obr/min. Jak jest bardzo mułowaty, to może trzeba sprawdzić ciśnienie doładowania i ewentualnie pokręcić śrubkami na pompie.
martii pisze:na 31' po drobnych modyfikacjach mozna do 2giego biegu opony smazyc![]()
zakladajac, ze kompresja jest OK
zostaja Ci 2 rzeczy
paliwo i powietrze
ja ganiam na 1,1b wtym ze mam dolozony FMIC
przy agresywnym nastawieniu boostpina jest milo, bardzo milo do 2jki mozna udawac dresa w bieemwiu (jak kogos uraza ta marka, mozna wpisac sobie dowolna inna) i palic mtki na kazdych swiatlach
- jedyny minus 0,8b juz przy 80-90 wiec w trasie zlopie powyzej 15
po paru korektach mozna dojsc do sensownego ustawienia, gdzie kiosk przyspiesza jak przecietna osobowka, a spalanie utrzymuje sie na sensownym 12-15
od korekcji dawki zalezy tez jak auto ciagnie z dolu, po miescie ganiam na poziomie 1400-2000 i przyspiesza bezproblemowo, a wrecz nienaturalnie jak na ponoc mulowate owniane 2,8![]()
ja stawiam na zbyt mala dawke paliwa,
filtr - to raczej podstawa
wtryski
...
pompa
dla testow
1
rozkrec boostpina
zaznacz sobie markerem pozycje jaka miales
obroc go 90' w prawo
spiluj lub wywal plastikowa podkladke
i powiedz jak Ci sie dobrze zrobilo![]()
2.
WG
rozruszaj dzwignie od WG
lub odlacz i zaslep wezyk cisnieniowy na baczku, jak przeladuje to otworzy sie zawor bezpieczenstwa na kolektorerze, ale zobaczysz na ile stac Twoje turbo
przed tym najlepiej zamontowac sobie zegar, bo podejzewam ze jak nawet masz sprawna turbine, to daje Ci max 0.6b, wtedy przerabia sie mocowanie od WG i bez problemu mozna cieszyc sie 0,9-1,1b
powiedzmy ze jestem poczatujacym mechanikiem z poczatkujacym warsztatemmartii pisze:456 sprawdzasz podajac 12v pomiedzy zaciski (tak jak przychodza listwy zasilajace) a nie mase - one sa izolowane do od masy
podkladka jest pod boostpinem - taki ogranicznik skoku iglicy - czyli dawki przy max booscie
Przeczytaj uwaznie http://www.rajdy4x4.pl/index.php/ida/27/?faqID=13&p=1, mam wrazenie ze jednak nie umiesz sprawdzic tych swiec 4-6 i dlatego nie ma przejscia. I jesli nie ma na obudowe to akurat dobrze.axe_xa pisze:powiedzmy ze jestem poczatujacym mechanikiem z poczatkujacym warsztatemmartii pisze:456 sprawdzasz podajac 12v pomiedzy zaciski (tak jak przychodza listwy zasilajace) a nie mase - one sa izolowane do od masy
podkladka jest pod boostpinem - taki ogranicznik skoku iglicy - czyli dawki przy max boosciecos tam wiem ale jeszcze nie wszystko
Swiece byly wyjete po czym sprawdzone pierw miernikiem pozniej podlaczone do prostownika z amperomierzem 1 2 i 3 dziala bez zarzutu reszta czyli 4 5 i 6 zero reakcji nie ma przejscia i nie dziala podlaczona pod napiecie.Wiec wnioskuje ze sa uszkodzone/zużyte
a patrola jeszcze nie mialem wiec pytam
Pozdrawiam
Marcin-Kraków pisze:Przeczytaj uwaznie http://www.rajdy4x4.pl/index.php/ida/27/?faqID=13&p=1, mam wrazenie ze jednak nie umiesz sprawdzic tych swiec 4-6 i dlatego nie ma przejscia. I jesli nie ma na obudowe to akurat dobrze.axe_xa pisze:powiedzmy ze jestem poczatujacym mechanikiem z poczatkujacym warsztatemmartii pisze:456 sprawdzasz podajac 12v pomiedzy zaciski (tak jak przychodza listwy zasilajace) a nie mase - one sa izolowane do od masy
podkladka jest pod boostpinem - taki ogranicznik skoku iglicy - czyli dawki przy max boosciecos tam wiem ale jeszcze nie wszystko
Swiece byly wyjete po czym sprawdzone pierw miernikiem pozniej podlaczone do prostownika z amperomierzem 1 2 i 3 dziala bez zarzutu reszta czyli 4 5 i 6 zero reakcji nie ma przejscia i nie dziala podlaczona pod napiecie.Wiec wnioskuje ze sa uszkodzone/zużyte
a patrola jeszcze nie mialem wiec pytam
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości