Witam wszystkich. Kupiłem sobie taka furkę 5 drzwi i mam drobne dylematy. Po pierwsze połowa szyb w tylnych drzwiach jest zaklejona jakąś czarną pleksą. Wyglada to tak jakby ktoś na szybę nakleił czarny plastik. Chce się tego pozbyć, ale zastanawiam się czy da się to dziadostwo oderwać od szyby i czy po zmycie kleju szyba będzie ok czy tez do wymiany. Sprawa druga jest taka, że odłączone jest elektryczne otwieranie okien za wyjątkiem szyby kierowcy. Może ktoś wie gdzie Panowie z Holandii to odłączają? W drzwiach? W sterowaniu? Czy może gdzieś indziej? Z góry dziękuję i czekam na cenne uwagi
Pozdrawiam
Terrano II ciężarowe Holandia
Moderator: Kosiarz
Terrano II ciężarowe Holandia
Boże spraw żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce.
Re: Terrano II ciężarowe Holandia
nie wiem jak TII, ale w TI jest taki "guziczek" co to wylancza sterowanie szybami, poza szyba kierowcy 

baza foty pozyczona z alledrogo, jak komu nie pasi, to usune

baza foty pozyczona z alledrogo, jak komu nie pasi, to usune

nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...
GSX 1200 F
i tak dalej...
Ja bym zaglądnął do kostek w drzwiach czy przypadkiem nie odpięte koło silników - to chyba najprostsza operacja o ile nie pomoże to co napisał kolega powyżej.
Co do szyb - odezwij się na priv jak nie uda Ci się ładnie ich odszczurzyć.
Co do szyb - odezwij się na priv jak nie uda Ci się ładnie ich odszczurzyć.
Patrol G-60 3,5D '75 => prawdopodobnie jedyny w PL 

Dzięki zostanie rozbierać drzwi. Blokada szyb jest wyłączona, więc to nie to. Przewiduję, że instalacja jest odpięta. Tak jak Kolega pisze zacznę od drzwi, bo to najprościej ogarnąć 

który rok tyrana jesli można zapytać ? bo jeśli przyciski są w konsoli środkowej to na początek tam poszukajszlagoś pisze:Dzięki zostanie rozbierać drzwi. Blokada szyb jest wyłączona, więc to nie to. Przewiduję, że instalacja jest odpięta. Tak jak Kolega pisze zacznę od drzwi, bo to najprościej ogarnąć
2002 r przyciski w konsoli środkowej