Czy wiecie może czy zbiornik paliwa w Patrolu K260 ma jakiś odpowietrznik np. w korku wlewu? Ja sprawdziłem i nigdzie nie znalazłem.
Ale może wytłumacze dlaczego tego szukam.
Chodzi o to że mój patrol dymi na biało przy zapalaniu i to dość sporo. Jeśli na zimnym silniku (zwłaszcza teraz w zimie choć i tak nie jest mroźno) nie przegazuję go mocno to się ksztusi i szarpie jakby miał zaraz coś wypluć

Dodam, że zmieniłem już przekaźniki (duży i mały) i wymieniłem jedną swiecę, która była spalona.
Powiedziano mi abym sprawdził czy bak się dobrze odpowietrza, bo jak nie to możliwe, że w zbiorniku robi się podciśnienie i gdy auto stoi paliwo z pompy cofa się do zbiornika. Przepatrzyłem zbiornik, ale jedyne co znalazłem to jedna cienka rurka która biegnie od rury przy wlewie do zbiornika i dwie cienkie rurki biegnące do pompy. W samym korku natomiast odpowietrznika nie znalazłem. Czy u Was też korki nie mają odpowietrznika?
Dodam też że kopcenie zaczęło się po tym jak dwa lata temu dałem pompę paliwową do uszczelnienia. Ale pózniej znowu się unormowało więc nic nie ruszałem aż zaczęło się znowu tej jesieni.
pozdrawiam