...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU vol. 3
Moderator: Kosiarz
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
Re: ...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU vol. 3
Tomek on jest podobny do twojego nie ma tak ordynarnie podciętych nadkoli
kiedyś takiego sobie kupie , czy będzie miał okrągłe lampy czy prostokątne to mnie uj interesuje , ale takiego właśnie rodzynka , na 35 '' kółkach

kiedyś takiego sobie kupie , czy będzie miał okrągłe lampy czy prostokątne to mnie uj interesuje , ale takiego właśnie rodzynka , na 35 '' kółkach

Super parchatek Super y60 

Ten wątek powinien się nazywać - Chce pokasztanić...nie wiem gdzie??...mogę tutaj??Mroczny pisze:włala

Nissan Patrol
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
sebson pisze:Ten wątek powinien się nazywać - Chce pokasztanić...nie wiem gdzie??...mogę tutaj??Mroczny pisze:włala

Się nam przez ostatnie strony skasztanił wątek strasznie

y60 autobus, czerwony.
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
no ale nie może być tylko poważnie , jak ktoś zadaje pytanie i tak dostaje rzetelną odpowiedź , to że koledze żona wylała wiadro wody do A6 i się przyznała , ale dostał odp, gdzie ewentualnie szukać przyczyny , a nowi nie zadają sobie trudu użycie szukajki i zakładają nowe tematy np, jaką terenówkę kupić , jakie opony , itp. , a tu przynajmniej wszyscy zaglądają i pośmiać się można a i Patryk co raz to nowe rzeczy z kwasówki robi do K 160 , no i ostatnio miał maseczkę z kwasu z aku 

Panowie, pomóżcie mi z tą pompą, patrol stoi trzy tygodnie w garażu, nie mam czym jeździć :/
Wziełem auto na komputer, pokazuje się komunikat związany z dawką, osoba która mi zrenegeruje ten sterownik, mówi, ze to własnie komunikat dotyczacy tego sterownika.
Mam film jak go wykręcić: http://www.youtube.com/watch?v=GcW4uGPqtGI
Problem w tym, że nie możemy go znaleźć.
Ojciec mój to złota rączka, zawsze naprawia sam wszystkie auta, ale mamy problem, bo nigdzie tej pompy nie widac.. gdzie ona sięznajduje?
Potrzebuje wykręcić z niej ten sterownik i wysłać.
Prosze o podpowiedź..
Wziełem auto na komputer, pokazuje się komunikat związany z dawką, osoba która mi zrenegeruje ten sterownik, mówi, ze to własnie komunikat dotyczacy tego sterownika.
Mam film jak go wykręcić: http://www.youtube.com/watch?v=GcW4uGPqtGI
Problem w tym, że nie możemy go znaleźć.
Ojciec mój to złota rączka, zawsze naprawia sam wszystkie auta, ale mamy problem, bo nigdzie tej pompy nie widac.. gdzie ona sięznajduje?
Potrzebuje wykręcić z niej ten sterownik i wysłać.
Prosze o podpowiedź..
Nissan Patrol Y61 2000r 3.0Di Long Automat
Lift 3"
Cooper STT Disvoverer 35"
Lift 3"
Probowales jakas serwisowke sciagnac ? Na pewno bedzie. Ja mam tylko od 2.8 wiec nie pomoze.
Naprawde tu Ci nikt zle nie radzi, ale sterownik musi byc na pompie (jesli to ta pompa z filmu) wiec w czym problem? Pompy nie mozecie znalezc. Od wtryskow przewody metalowe , sztywne musza isc.
Podtrzymuje swoje poprzednie zdanie. Zawiez calosc do pompiarza daj zepsuty odbierz gotowy. Inaczej kazdy z "fachowcow" bedzie mogl zrzucic na poprzedniego. Niech ktos z czyzero mu zrobi fotke. Zagaj. Dali!
Naprawde tu Ci nikt zle nie radzi, ale sterownik musi byc na pompie (jesli to ta pompa z filmu) wiec w czym problem? Pompy nie mozecie znalezc. Od wtryskow przewody metalowe , sztywne musza isc.
Podtrzymuje swoje poprzednie zdanie. Zawiez calosc do pompiarza daj zepsuty odbierz gotowy. Inaczej kazdy z "fachowcow" bedzie mogl zrzucic na poprzedniego. Niech ktos z czyzero mu zrobi fotke. Zagaj. Dali!

y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
a możesz nakręcić film tego co masz pod maską , a zwłaszcza pompę , może ten film dotyczy innej pompy nie do 3,0
jak powyżej za przewodami od wtrysku dojdziesz do pompy znajdź nakręć i pokaż

ok przygotuje filmik.pawel abramczyk pisze:a możesz nakręcić film tego co masz pod maską , a zwłaszcza pompę , może ten film dotyczy innej pompy nie do 3,0
Znalazłem firme co regeneruje takie sterowniki z drugiego końca Polski. http://www.naprawa-pomp.com/
Są tam takie aluminiowe rurki, które idą do silnika n wierzchu, byś może to one.
Nissan Patrol Y61 2000r 3.0Di Long Automat
Lift 3"
Lift 3"
Zaraz Ci posle PW linka do Manuala. Podobno (nie sprawdzalem) wszystkie silniki obejmuje,
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
Poszlo
Pompa

Pompa

pawel abramczyk pisze:Tomek on jest podobny do twojego nie ma tak ordynarnie podciętych nadkoli![]()
ja mam na mysli mojego pierwszego Datsuna,identyczny misiu identyczny

se w galerie popatrz

- BENGI
- Kontaktowanie:
przecież pisałem Ci już wcześniej że rurki doprowadzą Cię do pompyjesio pisze:ok przygotuje filmik.pawel abramczyk pisze:a możesz nakręcić film tego co masz pod maską , a zwłaszcza pompę , może ten film dotyczy innej pompy nie do 3,0
Znalazłem firme co regeneruje takie sterowniki z drugiego końca Polski. http://www.naprawa-pomp.com/
Są tam takie aluminiowe rurki, które idą do silnika n wierzchu, byś może to one.

Uaz, Uaz, Nissan Szakal, 2xNissan Patrol K160, W160, Nissan Strzała, Y60 long
pzdr Mati
pzdr Mati

To ja mam dylemat okrutny
Mianowicie dzisiaj rano odpaliłem swojego Parch (3,0) od strzała. Rozgrzał się, no i w trasę ... a tu dupa, niema mocy, ma problem wkręcić się po wyżej 2 tyś, na luzie wkręca się normalnie
, jak mu depnę do dechy to po dłuższym czasie obroty wzrosną, ale i tak coś muli okrutnie. Zrobiłem nim dziś w takim stanie trasę 300km bo jakoś na spokojnie da się tak jechać, ale co może być przyczyną, zatkany filtr paliwa parafiną - sądzę że po takiej trasie to by się odetkał, filtr powietrza czysty, czy może problem tkwi w automatycznej skrzyni, drogie Brawo Pomocy 

Patrol Y61 Long ZD30DTi &Seicento& KTM LC4 640SM
Dziadostwa nie rób, skręć drutem...!

Miałem 1/4 baku, dolałem do tego przed trasą 40l świeżego i dopiero na trasie zauważyłem objawy. Tankuje tylko na jednej stacji
Aż takie gówno by było na orlenie 

- BENGI
- Kontaktowanie:
filtr paliwa 

pzdr Mati
pzdr Mati

No jutro do niego zajrzę
ale jak by się zatkał parafiną to po takiej trasie to powinien się chyba udrożnić
Mam jeszcze chipka z V-techa, jutro go wypnę, bo w zeszłą zimę mi jedn padł (dostałem nowy na gwarancji) i w ogóle się nie dało odpalić parcha 

- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
Paliwo nawet jak teraz masz ok, to w filtrze pierwsze zamarza syf tam zebrany wczesniej. Wymien filtr za 15 zl i problemy sie skoncza.
Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71
- w trakcie motania

Juto tak uczynię i złożę zeznania, dziękuję
Tylko po prostu zdziwiło mnie to że jak już odpalił przy tych największych mrozach to było wszystko OK, a tu raptem -7 i tak go zatkało
@jesio daj spokój tej pompie i sterownikowi, jak nie możesz jej znaleźć, to sam nie kombinuj pomimo złotych rączek
Fakt że pompa jest nieco schowana, bo sam się do niej w zeszłym roku dobierałem, ale to długa historia opisywana na forum
stało się tak właśnie przez wyżej wymienionego chipaka 

@jesio daj spokój tej pompie i sterownikowi, jak nie możesz jej znaleźć, to sam nie kombinuj pomimo złotych rączek

- BENGI
- Kontaktowanie:
wielokrotnie przerabiany temat w ciężarówkachMarcin-Kraków pisze:Paliwo nawet jak teraz masz ok, to w filtrze pierwsze zamarza syf tam zebrany wczesniej. Wymien filtr za 15 zl i problemy sie skoncza.

pzdr Mati
pzdr Mati

- Sawa GR
- Kontaktowanie:
Czy filtr paliwa do Y61 jest taki tani? Ja do Y60 dawałem 70 albo 90 zylków...
Filtr zmieniałem przed zimą, bo latem śmigałem na jakiś bioetanolach z wodą i zlałem z niego prawie 0,5l wody
U mnie Patrol padł w niedzielę przy -28, ropa stanęła sztorcem, rozrusznik kręcił jak szalony, pół dnia w ogrzewanym garażu (+7C') i mu przeszło a dziś było +2...

Filtr zmieniałem przed zimą, bo latem śmigałem na jakiś bioetanolach z wodą i zlałem z niego prawie 0,5l wody

U mnie Patrol padł w niedzielę przy -28, ropa stanęła sztorcem, rozrusznik kręcił jak szalony, pół dnia w ogrzewanym garażu (+7C') i mu przeszło a dziś było +2...
Patrol Y60 2,8TD 1992 - Jest
Niva 1,9D 1990 - Była
Pathfinder 2,5TD automat 2008 - On road
Niva 1,9D 1990 - Była
Pathfinder 2,5TD automat 2008 - On road
Zagaj, tak jak koledzy radzą 99% filter paliwa, poza parafiną są jeszcze pierdzielone bio dodatki, to gówno skutecznie zabija filtr i nie rozmarza jak parafina, u kumpla na warsztacie leży już drugi tydzień w ciepełku, taki filterek z bio-dodatkiem i nadal glut się nie rozpuścił
PATROL K160 SD33T Krótki - 2szt
PATROL Y61 RD28Ti Krótki - sprzedany
PATROL Y61 TD42T LONG
PATROL Y61 RD28Ti Krótki - sprzedany
PATROL Y61 TD42T LONG
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
do y60 - JC Premium - 18.88 złociszyoko_demona pisze:Czy filtr paliwa do Y61 jest taki tani? Ja do Y60 dawałem 70 albo 90 zylków...![]()

Inna sprawa co taki filtr sobą prezentuje...

y60 autobus, czerwony.
No wlasnie...
A do Y61 co wrzucacie? Bo ja jakis czas temu dostalem od znajomego komplet jakis kilku nonameow za darmo robia. Raz mi tylko tej zimy zamarzlo paliwo, ale jak odtajal to jezdzi dalej jak szalony.
A do Y61 co wrzucacie? Bo ja jakis czas temu dostalem od znajomego komplet jakis kilku nonameow za darmo robia. Raz mi tylko tej zimy zamarzlo paliwo, ale jak odtajal to jezdzi dalej jak szalony.