drugi wentylator chlodnicy

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

tyci

drugi wentylator chlodnicy

Post autor: tyci » pt lut 24, 2012 5:29 pm

witam
jak w temacie, jak go podlaczyc, bezposrednio do aku i dac przelacznik, czy jakis cudo jst potrzebne miedzy aku i wentylatorem. orginalny zostal wymontowany pewnie wiskoza siadla, ktos wstawil elektryka podlaczonego do termostatu i dziala to dossc dosc ale musialem zmienic chlodnice i wydawa mnie sie ze ten jeden elektryk nie podola w przy katowaniu.
Jeep Grand 4.0 - 1998
Nissan Patrol K260 2.8Pb - 1989

Awatar użytkownika
bartce
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: drugi wentylator chlodnicy

Post autor: bartce » pt lut 24, 2012 10:21 pm

...no... przydałby się choć przekaźnik, bo popalisz styki włącznika... a najlepiej jeszcze jakiś bezpiecznik do tego, tak dla bezpieczeństwa...
a jak możesz zostaw sobie ten elektryk jako dodatek, a wróć do standardowej wiskozy - jeśli sprawna, ma naprawdę dużą i zbawienną moc.
Pozdro!
Bart.

tyci

Post autor: tyci » sob lut 25, 2012 9:31 am

bartce pisze:...no... przydałby się choć przekaźnik, bo popalisz styki włącznika... a najlepiej jeszcze jakiś bezpiecznik do tego, tak dla bezpieczeństwa...
a jak możesz zostaw sobie ten elektryk jako dodatek, a wróć do standardowej wiskozy - jeśli sprawna, ma naprawdę dużą i zbawienną moc.
dzieki
dzisiaj montuje :)2
Jeep Grand 4.0 - 1998
Nissan Patrol K260 2.8Pb - 1989

Awatar użytkownika
pawel abramczyk

Kontaktowanie:

Post autor: pawel abramczyk » sob lut 25, 2012 10:17 am

jeden podepnij jak było pod czujnik , żeby nie myśleć kiedy włączać , a drugi na przełącznik ( po przekaźniku może być od halogenów są takie zestawy w sklepach) i dobrze by było mieć dodatkowy wskaźnik temperatury
Super parchatek Super y60 :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nissan”