Uploaded with ImageShack.us
Moderator: Kosiarz
trzeba bylo nie parkowac kolo fiata pinkoczentosaleta pisze:co sie stało ze sie ze...ło![]()
![]()
![]()
![]()
Patryk 160 pisze:to 100% piasta
wyciek wrzesnowy byl z prawej strony juz dawno zrobiony. a to jest lewa strona od max 2miesiecy pociła sie..revo pisze:Saleta,we wrzesniu w chmielniku juz miales wyciek oleju na tej kuli.....niemow ze tego od wrzesnia nie zrobiles??
W nivie po przejechaniu 3km na bucie i reduktorze tarcza zaczęła świecić, z racji że tam były ciągłe problemy z heblami postanowiłem zdemontować zacisk i wracać do domu 15km/h + hamowanie ręcznym. Po poluzowaniu zacisku okazało sie że koło trzyma się tylko na tarczy - zacisku, zmieliło łożysko piasty, powypadały wałeczki. Skręciłem spowrotem, reduktor 5km/h i do domku (5km). Po wybebeszeniu łożysko do wymiany, w samej piaście też sporo zniszczeń (przez wałki i powrót bez łożyska) zniszczone uszczelniacze, bieżna uszczelniaczy z dziurami, klocki zdarte z jednej strony.saleta pisze:objaw jest taki ze spalilo klocki, tarcze czyli chyba piasta..
i tak najprawdopodobniej bedzieN2O pisze:Jak się rozjebały łożyska piasty i tak jechałeś, to może nie być tanio.
Raz widziałem taki przypadek i do wymiany był czop, piasta, łożyska, sprzęgiełko, zacisk z jarzmem i czujnik ABS.
no ja osobiście graty do zwrotnicy czyli uszczelniacze plus 2 lożyska zamawiałem u semakówrevo pisze:mi tez po zimie zaczela pocic sie lewa kulka,czas na zakupy i do roboty....skladasz na oryginalnych czesciach czy zamiennikach
Panie juz wszystko powymienianeMroczny pisze:czopy do wymiany
uderz do Rafała - właśnie to przerabia
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości