Zanikanie mocy???
Moderator: Kosiarz
- doktorKingKong
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Zanikanie mocy???
Kolejny problem ZD30. Nowy przepływomierz, zmieniony filtr paliwa, pasek klinowy z napinaczem, wyczyszczcony dolot, zatkany EGR, odma silnika pod autem, a teraz... Kurka znowu coś... Na trasie po 30 min. jazdy przestał przyspieszać - znowy przepływka pomyślałem, bo kurka zaporowa cena oryginału kazała mi kupić MagnetiMarelli, który padł, potem Boscha i pewnie TO TO. Ale niestety nie. Odpoczął, podmuchałem w przepływkę - działa normalnie, ale po 15min. znowu po prostu nie jedzie - na żadnym biegu nie przyspiesza prawie. Może odpowietrznik baku - niestety - po odkręcaniu korka nie syczy. Ale zaraz... znowu przyspiesza - po "popracowaniu" pedałem gazu "naprawia się" na chwilę i tak w kółko. Kiedyś miałem Chevroleta Luminę i podobne kłopoty, których długo nie mogłem zdiagnozować i był dziwnie pęknięty wężyk podciśnieniowy. Posprawdzam. Czy ktoś może miał/ma podobny problem lub wie co to kurka może być. Zmęczony już jestem obsługą tego silnika przez ostatnich 6 m-cy... Ciągle coś nowego. Ale lubię go.
Noł Pejn Noł Gejm
- doktorKingKong
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Re: Zanikanie mocy???
Manualna....a myślisz, że może sprzęgło??? Ja wykluczam, bo nie wchodzi wogóle na obroty, po prostu zamula silnik.
Noł Pejn Noł Gejm
Sam sobie odpowiedziałeś - może nadal przepływka. Skoro po dmuchaniu było lepiej a potem chu.
Pożycz od kogoś przepływkę i podmień.
A ewentualnie potencjometr pedała gazu - też lubią padać.
Pożycz od kogoś przepływkę i podmień.
A ewentualnie potencjometr pedała gazu - też lubią padać.
tel: 600298546
poczytaj w d22 jest tak samo czujnik połorzenia lewarka w pozycji luz , jak nie ciągnie to dociągni lewarek do siebie powinno pomuc , luz podaje mase bieg przerwa poszukaj w servis manuale
lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
Dobra, a ja mam tak w automacie. Co radzisz ?Marci pisze:poczytaj w d22 jest tak samo czujnik połorzenia lewarka w pozycji luz , jak nie ciągnie to dociągni lewarek do siebie powinno pomuc , luz podaje mase bieg przerwa poszukaj w servis manuale
koniu
a błedy odczytywałes , spróbuj jeszcze dolać 1litr mixolu do paliwa , przejedz sie z 15min z obrotami silnika na poziomie 3000obr. ciągle , kasowanie całkowite błędów następuje po 24h odłączeniu zasilania ( zdjęciu klemy) gdzies kiedyś czytałem
lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74