skrzynia z 2,8
Moderator: Kosiarz
skrzynia z 2,8
GR 2,8 96r ostatnio jazda na czwórce stała sie męcząca ze wzg. na "wycie" , ogólnie skrzynia chodzi gładko terkocze po rozgrzaniu jak każda w tym roczniku , robić coś z tą czwórką czy szukać całej skrzyni z cyzero 

GR Y60 + Gaz69 = Meksyk
...a mnie nic nigdy nie wybucha i zdanżam na czas .
- Fiba
-
- Kontaktowanie:
Re: skrzynia z 2,8
Ale z cyzero nie podejdzie .
Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca ,który siedzi w domu.
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Jeśli wycie to robić.U mnie obiaw był podobny ale wycie występowało na 5 biegu.Wymiana łożysk pomogła.Terkotanie po czasie powróciło,jest jeszcze opcja innego oleju bo jeżdzę na atf-ie(lubię w zimie mieć jak w lecie
)Niemniej jednak przed wymianą łożysk jazda była męcząca ale dziwi mnie fakt ,że czwarty bieg."4" chodzi na wałku głównym i u mnie było cicho -czasami może być to zużyty tryb a wtedy problem większy

Wszystko co jest rodzaju żeńskiego zawsze jest q-wa zagadką
ja bym zostawił aż się rozleci całkowicie. Przypuszczam , że jeżeli skrzynia ma olej to zrobisz jeszcze na niej z 200 tys km. Cza się przyzwyczaić 

Y60 2.8 SWB lift 2"OME,285/75r16 SIMEX copy. Winch .Podcięty. Snorkel,Stal przód i tył, MBC
przesadzasz-jak ogładam telewizję to drażni mnie krzywo odłożona gazetakornik21 pisze:ja bym zostawił aż się rozleci całkowicie. Przypuszczam , że jeżeli skrzynia ma olej to zrobisz jeszcze na niej z 200 tys km. Cza się przyzwyczaić

Wszystko co jest rodzaju żeńskiego zawsze jest q-wa zagadką
- janusz k160
-
Marudzisz...ale.....kto bogatemu zabroni 

Paranoja to znajomość wszystkich faktów.William S.Borroughs
k1603.3TD,Y612.8TDIC,Qashqai+2 1.6dci
k1603.3TD,Y612.8TDIC,Qashqai+2 1.6dci
siakis ciulowy rocznik Ci sie trafil - moja z 89 chodzi gladko i nie terkoczeiskra69 pisze:GR 2,8 96r ostatnio jazda na czwórce stała sie męcząca ze wzg. na "wycie" , ogólnie skrzynia chodzi gładko terkocze po rozgrzaniu jak każda w tym roczniku , robić coś z tą czwórką czy szukać całej skrzyni z cyzero
jak synchra ok to zmieniaj lozyska i lataj dalej
lozyska glowne to koszt 25-120pl sztuka
jak robilem transformacjie krzynki z Y61 to wymienilem glowne bo po dokladnym umyciu na bierzni znalazlem malutki odprysk wielkosci 1x2mm ktory na suchym powodowal cykanie - a ze nie mam ochoty do tego dzadostwa

..... tak bredze cyzero nie , ale z y61 2,8 podejdzie , mimo wszystko narazie podglosnie radio i będe miesięcznie odkładał na niby nówke z y61 . Cięzko mi jednak uwieżyć , że ta np. z 98r będzie miała mniej najechane niż moja z 96r , no ,ale tak to jest ze starymi truchłamiFiba pisze:Ale z cyzero nie podejdzie .

GR Y60 + Gaz69 = Meksyk
- Fiba
-
- Kontaktowanie:
Mój też z 96 roku ale na razie skrzynia cicha . W miarę . 

Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca ,który siedzi w domu.
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
- wojtek_kom
-
Z tego co pamiętam, to nie...iskra69 pisze:ale z y61 2,8 podejdzie
Może jeszcze, gdzieś leży u Jacka, taka z Y61, z nalotem ponad 400 tys., zepsuła się sama.
Nissan-y
z y61 cwajlosiem podejdzie po malych przerobkach
ja mam w zielonce taka nowke funkiel na nowych lozyskach zalana ATFem - w zime nie wiem co to gesty olej
jednak zmienilem bo - wysry mi sie wsie sunchra, choc sie przyzwyczailem i latalem na miedzygazie 2 lata ale jak mi zmielilo 5tke to nadeszla pora na zmiany
jak Twoja krzynka nie ma oporow przy redukcjach a tylko wyje rozbierz wymien lozyska glowne i lataj dalej
eobota prosta ale upierdliwa, bo trza rozbebeszyc prawie cala skrzynie

ja mam w zielonce taka nowke funkiel na nowych lozyskach zalana ATFem - w zime nie wiem co to gesty olej

jednak zmienilem bo - wysry mi sie wsie sunchra, choc sie przyzwyczailem i latalem na miedzygazie 2 lata ale jak mi zmielilo 5tke to nadeszla pora na zmiany
jak Twoja krzynka nie ma oporow przy redukcjach a tylko wyje rozbierz wymien lozyska glowne i lataj dalej
eobota prosta ale upierdliwa, bo trza rozbebeszyc prawie cala skrzynie