Hiszpan przednie resory. Po ile piór?
Moderator: Kosiarz
Hiszpan przednie resory. Po ile piór?
Po ile piór mają fabryczne przednie resory w Hiszpanie krótkim? U mnie są po dwa, (takie grubsze) a nie mam innego Hiszpana pod reką żeby porównać. Sprzedawane używki jedne na Alledrogo które widziałem, miały chyba po 5. Ironman'y i OME maja jeszcze więcej- 6 zdaje się. Z tyłu mam po 7 piór.
Gdzieś wyczytałem, (dość nieścisłe informacje) że dwupiórowy resor to też może być jakiś ''tuningowy'', (że miększy, że większy wykrzyż wtedy itp.) ale wątpię żeby w moim parchu, który robił za traktor na niemieckiej wsi ktoś w tuningi inwestował.
To ilopiórowy resor fabryka wsadzała, bo ciekawi mnie to?
Gdzieś wyczytałem, (dość nieścisłe informacje) że dwupiórowy resor to też może być jakiś ''tuningowy'', (że miększy, że większy wykrzyż wtedy itp.) ale wątpię żeby w moim parchu, który robił za traktor na niemieckiej wsi ktoś w tuningi inwestował.
To ilopiórowy resor fabryka wsadzała, bo ciekawi mnie to?
K260 '91
P.A.T.R.O.L. Pojazd Akrobacyjno Turystyczno Rolniczy Oraz Latający
Re: Hiszpan przednie resory. Po ile piór?
W niektórych 260-kach były 2 pióra paraboliczne z przodu - swoją drogą bardzo miękkie i komfortowe.
No ''mientkie'' to one są, fakt. Ale czy komfortowe? Buja sie i podskakuje, jak na resoraka przystało
Ale amortyzatory też już raczej najlepsze lata mają za sobą.
To rozumiem, że w niekórych były dwupiórowe, a w innych więcej-piórowe, czyli twardsze?

To rozumiem, że w niekórych były dwupiórowe, a w innych więcej-piórowe, czyli twardsze?
K260 '91
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
ja mam w 260 z przodu 2 pióra i amory tylne z y 61 longa sądłuższe i dają radę
w k 160 z przodu miałem 3 lub 4 i po pierwszym skoku się powyginały w pizdu przy mocowaniach przednich
w k 160 z przodu miałem 3 lub 4 i po pierwszym skoku się powyginały w pizdu przy mocowaniach przednich
Super parchatek Super y60 

tak tylko na szybko spojrzałem... mam chyba z 5
...z zawodu jestem...człowiekiem.
Tel - 508087274; GG - 7664920; Maciej
K160 SD33
Tel - 508087274; GG - 7664920; Maciej
K160 SD33
nie wiem ile mam ale mam serie,i jest tak komfortowo jak w jeepie a moze i lepiej,co utwierdza mnie w przekonaniu ze zajefajny samochod
pomoglem?

pomoglem?

Resor w 160-co póki nie klepany i posiada przekładki między piórami jest bardzo komfortowy.

W 260 nominalnie były 2 pióra tzw parabole.pawel abramczyk pisze:ja mam w 260 z przodu 2 pióra i amory tylne z y 61 longa sądłuższe i dają radę
Miękkie, fajne, wygodne.
Wrażenie robiły że są zajechane ( prawie w poziomie stoją ) ale robią swoje.
Super Patrol Super K160 "El Diablo"
www.silesiapark4x4.pl
www.silesiapark4x4.pl
dobry resor ma byc w poziomo,wtedy jest komfortowy
Dzięki pany
Czyli większość w serii ma po dwa piórka. Moje resory też są prawie płaskie, ale auto nie jest oklapnięte i ładnie stoi. Za to amory sie kończą, bo bujnięty mocniej buja się ze 3 razy zanim stanie.
Pytam o te resory, dumam, kombinuję, bo lift jakiś mi chodzi po glowie, ale z braku funduszy jeszcze do tego daleka droga.

Czyli większość w serii ma po dwa piórka. Moje resory też są prawie płaskie, ale auto nie jest oklapnięte i ładnie stoi. Za to amory sie kończą, bo bujnięty mocniej buja się ze 3 razy zanim stanie.
Pytam o te resory, dumam, kombinuję, bo lift jakiś mi chodzi po glowie, ale z braku funduszy jeszcze do tego daleka droga.
K260 '91
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
lift ha spoa
zawias orginał + 2-3 '' ok 1600 za stronę
zawias orginał + 2-3 '' ok 1600 za stronę
Super parchatek Super y60