Gdzie w y 61 jest czujnik stabi i napędów
Moderator: Kosiarz
Gdzie w y 61 jest czujnik stabi i napędów
Witam
Kupiłem y61 z 2004r i po kilku terenach zapaliła sie kontrolka stabi ,.Nie mozna jej wyłączyć.
Ponadto swieci się cały czas zielona kontrolka załączonych napedów. Czy ktoś miał podobny problem
Kupiłem y61 z 2004r i po kilku terenach zapaliła sie kontrolka stabi ,.Nie mozna jej wyłączyć.
Ponadto swieci się cały czas zielona kontrolka załączonych napedów. Czy ktoś miał podobny problem
Y61 Konin
Re: Gdzie w y 61 jest czujnik stabi i napędów
CAPROS pisze: Ponadto swieci się cały czas zielona kontrolka załączonych napedów. Czy ktoś miał podobny problem
musisz duzo po ciasnych rondach pojezdzic

nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...
GSX 1200 F
i tak dalej...
- vandall_jr
-
Metoda naprawy skuteczna to zakupić nowy stabi wymienić i cieszyć się ok 2 lat. Metoda druga to rozebrać ustrojstwo wyczyścić spróbować poskładać, może będzie działać
.Opcja trzecia wywalić to do kibla i wstawić standardowy łącznik zamiast tej skomplikowanej przekładni stabilizatora:) Czujnik stabi jest w tej metalowej puszce (strona kierowcy)na ramie na wysokości drzwi pasażera 
Czujnik napędów jest w reduktorze.

Czujnik napędów jest w reduktorze.
BUDUJEMY PROTOTYPY -Senior/Junior-517-80-83-86
www blaszczyk4x4.PL
www blaszczyk4x4.PL
Wyczyscic i powinno chodzic.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
- vandall_jr
-
Metoda druga dla cierpliwych i zapartychWojtek_W pisze:Wyczyscic i powinno chodzic.

BUDUJEMY PROTOTYPY -Senior/Junior-517-80-83-86
www blaszczyk4x4.PL
www blaszczyk4x4.PL
Gdzieś zakładałem o tym wątek, musi poszukać, ale udało mi się zreanimować ten stabilizator. Były i foty z wnętrza 

Patrol Y61 Long ZD30DTi &Seicento& KTM LC4 640SM
Dziadostwa nie rób, skręć drutem...!
Dziadostwa nie rób, skręć drutem...!

- matison
- Kontaktowanie:
była super foto relacjazagaj1 pisze:Gdzieś zakładałem o tym wątek, musi poszukać, ale udało mi się zreanimować ten stabilizator. Były i foty z wnętrza

jedna pomarańczowa lampka nikomu nie szkodzi