problemy z przednim zawieszeniem w tyranie II
Moderator: Kosiarz
problemy z przednim zawieszeniem w tyranie II
Witam. Walczę już jakiś czas z przednim zawieszeniem w terranie II - problem polega na zbieraniu opon przednich od wewnetrznej strony. Luzu zlikwidowane zbierznośc ustawiane juz kilka razy u różnych czarodziei i nadal tnie opony. Czy to norma w terranie czy może ktoś z kolegów pomoże?
Nissan Terrano II 2,7TDI
Re: problemy z przednim zawieszeniem w tyranie II
A jak u Ciebie z łożyskami w kołąch?
Ja ostatnio popiskuję na rondkach. Luzy są też zlikwidowane ale jak podniosę koło i poruszam nim to czuć luz na łożysku i tu upatruję problem. Właśnie się zbieram w sobie aby je wymienić
- ale tak mi się tak bardzo nie chce
że postanowiłem to zrobić po zlocie Terrano za tydzień - może jeszcze coś uszkodzę 
Ja ostatnio popiskuję na rondkach. Luzy są też zlikwidowane ale jak podniosę koło i poruszam nim to czuć luz na łożysku i tu upatruję problem. Właśnie się zbieram w sobie aby je wymienić

Suzuki Grand Vitara / Suzuki Jimny
http://magia-modelarstwa.blogspot.com/
- rus_one
-
- Kontaktowanie:
Po co wymieniać jak są regulowane
Wyją 

miasto WOODSTOCKu
Disco 200 tdiPlug & przyspawaj & Play
Mitsumaniaki
Mitsumaniaki
Zbieżność to dopiero gdzieś tak połowa albo nie 1/3 sukcesu.fotokora pisze:Witam. Walczę już jakiś czas z przednim zawieszeniem w terranie II - problem polega na zbieraniu opon przednich od wewnetrznej strony. Luzu zlikwidowane zbierznośc ustawiane juz kilka razy u różnych czarodziei i nadal tnie opony. Czy to norma w terranie czy może ktoś z kolegów pomoże?
Jeszcze kąty są tam różne. Wyprzedzenia sworznia zwrotnicy, pochylenia.... To jest powód. Się reguluje. Tyle, że trzeba specjalisty i pewnie podkładek....
...z zawodu jestem...człowiekiem.
Tel - 508087274; GG - 7664920; Maciej
K160 SD33
Tel - 508087274; GG - 7664920; Maciej
K160 SD33
no właśnie .. a jak się reguluje te kąty wyprzedzenia i pochylenia osi sworznia zwrotnicy.?
Nissan Terrano II 2,7TDI
- krzychooxxx
o czlowieku
wyzsza szkola jazdy polaczona z metoda prob i bledow
na czuja czesto bo popuszczasz wahacz kiedy jest kolo w gorze, ustawiasz podkladkami, dokrecasz i opuszczasz samochod, kolo zmienia swoje polozenie i trafisz albo od nowa zabawa i inne podkladki
troche zabawy jest, nawet duzo nieraz 

CJ7 AMC 304 v8 @37"
ZJ 5,2 v8
ZJ 4,0
XJ 2,5TD
Y60 V8 4,4 BMW
Y60 5,7 V8 Corvette
721 735 009
ZJ 5,2 v8
ZJ 4,0
XJ 2,5TD

Y60 V8 4,4 BMW
Y60 5,7 V8 Corvette
721 735 009
chodzi Ci o to że można dokręcić podkładkę którą później kontruje się śróbkami? - masz rację, można w ten sposób zmniejszyć luz koła ale u mnie już jest po ptokach - stan łożysk jest dogorywającyrus_one pisze:Po co wymieniać jak są regulowane![]()
Wyją
Suzuki Grand Vitara / Suzuki Jimny
Jak nie da się już nakrętką skasować luzu - to wymień już a nie po jakimś zlocie, bo zgubisz koło i siebie albo kogoś pozabijasz...
A czemu na oko, przeciez sa przyzady do tego i to proste.stary patrol pisze:o czlowiekuwyzsza szkola jazdy polaczona z metoda prob i bledow
na czuja czesto bo popuszczasz wahacz kiedy jest kolo w gorze, ustawiasz podkladkami, dokrecasz i opuszczasz samochod, kolo zmienia swoje polozenie i trafisz albo od nowa zabawa i inne podkladki
troche zabawy jest, nawet duzo nieraz
- rus_one
-
- Kontaktowanie:
chodzi Ci o to że można dokręcić podkładkę którą później kontruje się śróbkami?
Tak o to, ale skoro umarły to nie mam pytań.
miasto WOODSTOCKu
Mitsumaniaki
Mitsumaniaki
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
żaden problem z ustawieniem , jedziesz do diagnosty który ma choć trochę chęci i umiejętności i ustawi wszystko
Super parchatek Super y60 

a jak jest z tym pochyleniem kół przy skręcie ? kto podpowie które koło jak jest pochylone przy maksymalnym skręcie.
Nissan Terrano II 2,7TDI
No, ciekawe pytanie. Słyszałem że przy skręcie R20 mocno szlifuje gumy.
to jak te diabelstwo ustawić żeby nie szlifowało opon? może wykręcić bardziej ograniczniki skrętu ? kończą mi się pomysły.
A swoja drogą to kąt wyprzedzenia i pochylenia sworznia zwrotnicy mają duży wpływ na zbieranie opon?
A swoja drogą to kąt wyprzedzenia i pochylenia sworznia zwrotnicy mają duży wpływ na zbieranie opon?
Nissan Terrano II 2,7TDI