Bolec blokujący Stabi Off
Moderator: Kosiarz
Bolec blokujący Stabi Off
Koledzy, zgubiłem bolec ze sprężynką, który blokuje mechanizm wyłączania stabilizatora (rysunek tutaj). Czy ktoś ma może takowy pod ręką i mógłby go zmierzyć? Chciałbym jakoś dorobić. Będę wdzięczny za pomoc.
Y61 Long 2.8
Re: Bolec blokujący Stabi Off
Jaka szkoda....
Mielismy tego kilka i wszystkie w kibel poszły.

Mielismy tego kilka i wszystkie w kibel poszły.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
No to faktycznie szkoda. Niby to drobiazg i da się bez tego jeździć, ale akurat na jesieni złożyłem ten cały mechanizm z dwóch i uruchomiłem no i długo się nim nie nacieszyłem 
A swoją drogą zapytałem z głupia frant czy da się coś takiego w ASO kupić... samego bolca oczywiście nie, ale z linką i puszką z silniczkiem kosztuje... tak dużo że i tak mi nie uwierzycie, więc ogłaszam plebiscyt, kto da więcej

A swoją drogą zapytałem z głupia frant czy da się coś takiego w ASO kupić... samego bolca oczywiście nie, ale z linką i puszką z silniczkiem kosztuje... tak dużo że i tak mi nie uwierzycie, więc ogłaszam plebiscyt, kto da więcej

Y61 Long 2.8
Strzelam że coś koło 9 tyś.

Ja obstawię 3 

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
- Fiba
-
- Kontaktowanie:
2300
Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca ,który siedzi w domu.
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Najbliżej był N20, ale trochę przesadził. W ASO zaśpiewali mi 8000 PLN!!!
Y61 Long 2.8
No to trochę staniało chyba.

Jak staniało,to grzech nie wziąć 

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
Kolego rozbebeszyłeś cylinder czy tylko musiałeś zająć się sworzniem i linką.
Mam to badziewie na stole już drugi rok i nie wiem jak zabrać się za latający tłok
Mam to badziewie na stole już drugi rok i nie wiem jak zabrać się za latający tłok
Jak już dwa lata robisz,to chyba czas najwyższy posłac to w pole po krzywej balistycznej...
W to miejsce wstaw klasyczny łącznik i finito.
W to miejsce wstaw klasyczny łącznik i finito.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
Cylindra akurat nie rozbebeszałem tylko ten mechanizm z silniczkiem. Musiałem to wyczyścić, przełożyć przekładnię z drugiego mechanizmu, wyczyścić wirnik i złożyć to razem.GPrucnal pisze:Kolego rozbebeszyłeś cylinder czy tylko musiałeś zająć się sworzniem i linką.
A skoro masz na wierzchu cylinderek to może i ten sworzeń na końcu linki. Mógłbyś go zmierzyć (średnica, długość całkowita i długość do otworu na końcówkę linki).
Y61 Long 2.8
Tego cylindra czy jak to zwać to nie rozbierzesz, to raz jest złożone na amenGPrucnal pisze:Kolego rozbebeszyłeś cylinder czy tylko musiałeś zająć się sworzniem i linką.

Patrol Y61 Long ZD30DTi &Seicento& KTM LC4 640SM
Dziadostwa nie rób, skręć drutem...!

-
Jak Vandall pisał WYWAL TOTO W CHOLERE, przy longu prawie nie czuć róznicy czy stabi jest czy go nie ma
A jak Cię boli świecąca lampka to ją wykręć 

PATROL Y61 V8 LONG TURYSTYK
Nie brak wykręcać, można zmostkować dwa kabelki we wtyczce 

Patrol Y61 Long ZD30DTi &Seicento& KTM LC4 640SM

Daj jakiś namiar na pw bo nie wiem jak wkleić tu obrazekprubac pisze:Cylindra akurat nie rozbebeszałem tylko ten mechanizm z silniczkiem. Musiałem to wyczyścić, przełożyć przekładnię z drugiego mechanizmu, wyczyścić wirnik i złożyć to razem.GPrucnal pisze:Kolego rozbebeszyłeś cylinder czy tylko musiałeś zająć się sworzniem i linką.
A skoro masz na wierzchu cylinderek to może i ten sworzeń na końcu linki. Mógłbyś go zmierzyć (średnica, długość całkowita i długość do otworu na końcówkę linki).
Wysłałem Ci na PW adres. Dzięki!GPrucnal pisze:Daj jakiś namiar na pw bo nie wiem jak wkleić tu obrazek
Y61 Long 2.8