Przy jeździe na zapiętym 4x4 i skręcie na maxa w prawo koło stawia bardzo duży opór.
Łożysko jest oki , przegub też, zacisk hamulcowy nie blokuje. Może macie jakiś pomysł co to może być

Moderator: Kosiarz
Rozumiem, że dalej sobie spokojnie podróżujesz tym pojazdem, bez stresu, z rodziną, mijając inne auta, które też sobie jadą z rodzinami...?farfocel pisze:Ja ma taki problem w Y60. Przy skręcie obojętnie w którą stronę czasami zblokuje da sie tylko do połowy, obojętnie czy spięty 4x4 czy nie.
Musze trochę zluzować i ponownie skręcić kierą wtedy słychać jebitny trzask i dopiero skręci na maxa.
Kiedyś "szybko" chciałem uciec w krzyżówce w prawo, w rezultacie mi zblokował i załatwiłem oba pasy bom nie wyrobił
ernil pisze:Rozumiem, że dalej sobie spokojnie podróżujesz tym pojazdem, bez stresu, z rodziną, mijając inne auta, które też sobie jadą z rodzinami...?farfocel pisze:Ja ma taki problem w Y60. Przy skręcie obojętnie w którą stronę czasami zblokuje da sie tylko do połowy, obojętnie czy spięty 4x4 czy nie.
Musze trochę zluzować i ponownie skręcić kierą wtedy słychać jebitny trzask i dopiero skręci na maxa.
Kiedyś "szybko" chciałem uciec w krzyżówce w prawo, w rezultacie mi zblokował i załatwiłem oba pasy bom nie wyrobił
Amor skrętu, cała zawiecha nowa, wszystkie polibusze nowe.jagódka pisze:ernil pisze:Rozumiem, że dalej sobie spokojnie podróżujesz tym pojazdem, bez stresu, z rodziną, mijając inne auta, które też sobie jadą z rodzinami...?farfocel pisze:Ja ma taki problem w Y60. Przy skręcie obojętnie w którą stronę czasami zblokuje da sie tylko do połowy, obojętnie czy spięty 4x4 czy nie.
I nadal nie wypierdolił zdupiałego amora skrętu...
Może ma skoro napisał, że po wymianie, jest ok??Zibi pisze:tylko co ma sprzęgiełko do skrętu koła?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości