Czy ktoś oglądał to Terrano?
Moderator: Kosiarz
Czy ktoś oglądał to Terrano?
Może zacznijmy nazywać modele po imieniu?
http://allegro.pl/nissan-terrano-ii-per ... 38455.html
Przyglądał mu się już ktoś z bliska?
http://allegro.pl/nissan-terrano-ii-per ... 38455.html
Przyglądał mu się już ktoś z bliska?
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Re: Czy ktoś oglądał to Terrano?
Dżemik tyle tu już siedzisz, i jeszcze się nie spotkałeś z tym tematem ? http://forum4x4.pl/viewtopic.php?f=6&t=85734&start=2925

y60 autobus, czerwony.
Pewnie że widziałem ale rzadko zaglądam bo mnie Patrole nie interesują i się za nimi nie rozglądam.
Pojawiają, raz na 5 stron lub raz na kwartał. 

- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
@dżem powiedz mi ile pali 2,7 turbo , noszę się z zamiarem kupna z tym że t1 i mam takie przemyślenia czy automat 3,0 czy disel niestety nie ma automatów i tu zajebisty minus , w podobnych pieniądzach są t2 disel w automacie
Super parchatek Super y60 

Kumpel ma T2 na starej pompie i w manualu, w jeździe mieszanej, miasto-teren wychodzi go średnio 12l/100km. Opony 235/75r15 MT, a teren to taki bardziej turystyczny, raczej bez wklejania w błoto po klamki
Nie ma to jednak jak T1 3.0 w manualu
szkoda że nie mam takiego, ale może kiedyś 

Nie ma to jednak jak T1 3.0 w manualu

Jest
Terrano 1 2,4b+lpg 1988r
Łopel vectra 1,8b+lpg 1995r
Terrano 1 2,4b+lpg 1988r
Łopel vectra 1,8b+lpg 1995r
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
jako że dobrego gr czy też K nie ma więc padł pomysł na zakup t1 lub jeepa ale ....... na 100 będzie T1 w automacie 3,0 150 koni , a z zawiasem coś się wymyśli

Zawias to w II kolejności. Najpierw reanimacja ramy lub podmianka z TII.
2,7 w T1 pali od 9 do 13l opony mt 31/10,5 były w automacie, ale jest je niesamowicie ciężko spotkać białe kruki, ostatniego widziałem kilka lat temu w UK, prywatny import z japoni
Bo bez blota to nie robota 
Terrano 2.7TD 1990...

Terrano 2.7TD 1990...
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
wiem wiem miałem kiedyś t1 z 3.0 wracam do początków , mam tylko zagwostke czy disel czy 3.0 ma być do gnoju

No dobra, odbiegliśmy od tematu i widzę że nic z podwieszenia go nie będzie.
Co do wyboru modelu, osiągów i problemów z Terrano już wiele zostało powiedziane i wystarczy odgrzebać parę tematów ale...
Spalanie 9-13l ON w 2,7 td 29" BFG MT. Delikatny zawias na przodzie lecz jeżeli się nie przesadzi z oponą sporo wytrzyma. Bywają problemy ze skrzynią - moja na razie się trzyma. T2 rzadko gniją lecz trafiają się kwiatki w stanie agonalnym. W zimie pali z półobrotu pod warunkiem sprawnych grzałek. B. przyjemnie ciąga się nim kemping.
Nie chce mi się więcej rozpisywać bo to bez sensu. Proste auto sporo informacji jest już na naszym forum.
Co do wyboru modelu, osiągów i problemów z Terrano już wiele zostało powiedziane i wystarczy odgrzebać parę tematów ale...
Spalanie 9-13l ON w 2,7 td 29" BFG MT. Delikatny zawias na przodzie lecz jeżeli się nie przesadzi z oponą sporo wytrzyma. Bywają problemy ze skrzynią - moja na razie się trzyma. T2 rzadko gniją lecz trafiają się kwiatki w stanie agonalnym. W zimie pali z półobrotu pod warunkiem sprawnych grzałek. B. przyjemnie ciąga się nim kemping.
Nie chce mi się więcej rozpisywać bo to bez sensu. Proste auto sporo informacji jest już na naszym forum.
3 PYTANIA:
TERRANO ROBILI TYLKO DO 2006 ROKU?
jaki jest najmocniejszy silnik
czy 3.0 to ten sam wybuchowy silnik co w parchu?
sorry za czaslocka
TERRANO ROBILI TYLKO DO 2006 ROKU?
jaki jest najmocniejszy silnik
czy 3.0 to ten sam wybuchowy silnik co w parchu?
sorry za czaslocka

O i to jest dobre pytanie.
Max to chyba 2006 choć były artykuły że coś tam jeszcze tłukli później w Hiszpanii ale ja nie trafiłem na młodszy model.
Natomiast 3,0 diesel jest ciągle zagadką. Rzekomo jest to poprawiona konstrukcja względem tej wypuszczanej początkowo w Patrolu. Natomiast jak się sprawuje w Terrano nikt tu nie opisał jeszcze jakichś dramatycznych historii. Cena tych silników jest stosunkowo wysoka na rynku wtórnym ale myślę że bierze się ze względu na spory popyt do Patroli.
Max to chyba 2006 choć były artykuły że coś tam jeszcze tłukli później w Hiszpanii ale ja nie trafiłem na młodszy model.
Natomiast 3,0 diesel jest ciągle zagadką. Rzekomo jest to poprawiona konstrukcja względem tej wypuszczanej początkowo w Patrolu. Natomiast jak się sprawuje w Terrano nikt tu nie opisał jeszcze jakichś dramatycznych historii. Cena tych silników jest stosunkowo wysoka na rynku wtórnym ale myślę że bierze się ze względu na spory popyt do Patroli.
Silnik jest taki sam.
Osprzęt się różni.
Auto jest o 500 kg lżejsze to się nie nadwyręża.
I jeździ dłużej i sprawniej i nawet ładnie zapierdala.
Bo auto lżejsze.
Amen.
A i tak 2,7 z Terrano rządzi.
Taki trochę mulasty grzechotnik ale się nie jebie za to nic.
Ten z coolerem nawet umie szybciej jechać.
Osprzęt się różni.
Auto jest o 500 kg lżejsze to się nie nadwyręża.
I jeździ dłużej i sprawniej i nawet ładnie zapierdala.
Bo auto lżejsze.
Amen.
A i tak 2,7 z Terrano rządzi.
Taki trochę mulasty grzechotnik ale się nie jebie za to nic.
Ten z coolerem nawet umie szybciej jechać.
...z zawodu jestem...człowiekiem.
Tel - 508087274; GG - 7664920; Maciej
K160 SD33
Tel - 508087274; GG - 7664920; Maciej
K160 SD33
Coś takiego znalazłem ale to ciągle o Patrolowym:
http://www.chaz.yellowfoot.org/zd30_engine_problems.htm
http://www.chaz.yellowfoot.org/zd30_engine_problems.htm