Przednie siedzenia do Y60
Moderator: Kosiarz
Przednie siedzenia do Y60
Przyszedł czas na remont bądź wymianę przednich siedzeń w moim Y60 długim. Auto użytkuje jako wycieczkowóz i czasami trafiaja się jakieś dłuższe przebiegi.
I teraz pytanie, czy są jakieś fotele przednie podchodzące wielkością do oryginalnych [mam 188 i ze 120 na wadze], może troche wygodniejsze.
Czy nie szukac mózgu w doopie i dać stare do tapicera ?
Szukajka nie pomogła
I teraz pytanie, czy są jakieś fotele przednie podchodzące wielkością do oryginalnych [mam 188 i ze 120 na wadze], może troche wygodniejsze.
Szukajka nie pomogła
- willi7
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Re: Przednie siedzenia do Y60
ja mam od początku takie : http://allegro.pl/ford-explorer-fotel-f ... 71871.html
"mega" wygodne (oczywiście w porównaniu z oryginałami) tylko jedna wada :dużo elektryki , pompowane itd
Możesz się przymierzyć...
"mega" wygodne (oczywiście w porównaniu z oryginałami) tylko jedna wada :dużo elektryki , pompowane itd
Możesz się przymierzyć...
Machnąć je z kodury, albo z dobrego skaju u Tapicera i się nie przejmować. Wyjdzie cię tyle co kupno nowych i kombinacje
- miastek
-
- Kontaktowanie:
Piotrek M pisze:Przyszedł czas na remont bądź wymianę przednich siedzeń w moim Y60 długim. Auto użytkuje jako wycieczkowóz i czasami trafiaja się jakieś dłuższe przebiegi.
Szukajka nie pomogła
Trochę z wagą oszukałeś coś mi się wydaje.

http://www.4x4.szczecin.pl/
Vitara->Samurai->GR->GRII
Oj tam oj tam, dycha w tą, dycha w tamtą Patrolu róznicy nie robi.

Remont w Szczecinie dwóch przednich foteli to pińcet złociszy

To otwieraj warsztat tapicerski
Nie becz, tylko bierz te z linku od Williego.
Miałeś kiedyś eksplozję to powinieneś wiedzieć, że akurat wygodne fotele to amerykańce potrafią zrobić.
Z drugiej strony ja na patrolowe nie narzekam.
We wszystkomającym peżocie i tak musiałem się posiłkować specjalną poduszką ortopedyczną pod kręgosłup. W patrolu niczego takiego nie potrzebuję robiąc dziesięciogodzinne przeloty.

Nie becz, tylko bierz te z linku od Williego.
Miałeś kiedyś eksplozję to powinieneś wiedzieć, że akurat wygodne fotele to amerykańce potrafią zrobić.
Z drugiej strony ja na patrolowe nie narzekam.
We wszystkomającym peżocie i tak musiałem się posiłkować specjalną poduszką ortopedyczną pod kręgosłup. W patrolu niczego takiego nie potrzebuję robiąc dziesięciogodzinne przeloty.
XJ4.0... nastała era 4.2Donkey 
Jeśli coś się nie daje naprawić, znaczy, że nie było zepsute.

Jeśli coś się nie daje naprawić, znaczy, że nie było zepsute.
Amerykańskie to pewnie będą w tyłek parzyły znając Piotrka miłość do tej technologii ,ale zapewne wygodniejszych nie znajdzie
Od Jeepa XJ 89-95 też są wygodne

Od Jeepa XJ 89-95 też są wygodne

Można próbować wcisnąć fotele od RR P38 - ciężko będzie znaleźć wygodniejsze, tyle że niestety drogie są.

- miastek
-
- Kontaktowanie:
tfu... do patrola fotele z jeepa albo innego land rovera ohydztwo, paskudztwo....
Prawdą jest to, ze amerykańskie kanapy nigdy nie były moimi wykładnikami wygody
Chyba jednak przeważy remont oryginałów.

Chyba jednak przeważy remont oryginałów.
podjedz do jakiegos komisa i zasiadz w alfie 156, albo prosciej wpadnij do mnie na wioske na piwo i zasiadz w zielonym
do tej pory uwazam ze to najfajniejszy gadzet jaki splodzilem w parchu, wywalajac pikne brazowe ori dermoskorki

do tej pory uwazam ze to najfajniejszy gadzet jaki splodzilem w parchu, wywalajac pikne brazowe ori dermoskorki
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
tanie nie są ale polecam do twoich gabarytów z chewiego suburbana lub z któregoś z Vanów , mega wypas , skóra ( dla niektórych to wada ) , w starszych modelach bez elektryki , ale i tak taniej niż tapicerowanie twoich starych
jest jeszcze opcja z dostawczaka nie pamiętam dokładnie z czego było ducato albo transit z angola po 30 zł za sztukę płaciłem na szrocie , fotele z auta z 2010 roku

jest jeszcze opcja z dostawczaka nie pamiętam dokładnie z czego było ducato albo transit z angola po 30 zł za sztukę płaciłem na szrocie , fotele z auta z 2010 roku
Super parchatek Super y60 

Problem przednich foteli w GR lezy w ich "szynach".
Jedna strona szyny jest wyzej umiejscowiona, druga nizej. Poza tym, fotele nie moga byc za szerokie.
Kiedys tez probowalem cudne fotele od K160 i zonk.
Nalezaloby przespawac mocowanie foteli od GR, do spodu innych foteli.
U mnie zakonczylo sie zakupem innych, oryginalnych foteli, po wypierdzeniu starych.
Jedna strona szyny jest wyzej umiejscowiona, druga nizej. Poza tym, fotele nie moga byc za szerokie.
Kiedys tez probowalem cudne fotele od K160 i zonk.
Nalezaloby przespawac mocowanie foteli od GR, do spodu innych foteli.
U mnie zakonczylo sie zakupem innych, oryginalnych foteli, po wypierdzeniu starych.
Recaro.
Jak się ktoś nie mieści, to znak, że trzeba mniej żreć.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
zmieścić to się da....ernil pisze:Recaro.
gorzej z nich wysiąść

Wysiada się normalnie, a wręcz lepiej niż z wysiedzianego przez hamburgerożercę amerykańskiego gówna . Nie mówię o kubełkach z uszami, tylko o normalnym fotelu Recaro, na przykład takim, jak były w Omegach niektórych. Jak ktoś jest niski, to wystarczy mu fotel z Celiki. Te z Omegi mają plus, że są długie. Dla wysokich (mam 190cm) zajebioza.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
RECARO.
W każdym swoim patrolu ładuje jakieś recaro. W porównaniu do tych kulawych patrolowych prodyskopatycznych i lumbagofriendly taboretów dla kurdupli ryżożerców są rewelacyjne. i nieważne z jakiego auta. (187 cm 100 kg)
W każdym swoim patrolu ładuje jakieś recaro. W porównaniu do tych kulawych patrolowych prodyskopatycznych i lumbagofriendly taboretów dla kurdupli ryżożerców są rewelacyjne. i nieważne z jakiego auta. (187 cm 100 kg)
tel: 600298546
- miastek
-
- Kontaktowanie:
ale cena!
też mam od OPEL OMEGA B, a dałem 30zł/szt. - 2 regulacje lędźwi, el. regulacja wysokości, a co najfajniejsze - wersja ze składanym płasko do przodu oparciem pasażera, dzięki czemu dzieciakowi łatwiej wskoczyć do tyłu.
też mam od OPEL OMEGA B, a dałem 30zł/szt. - 2 regulacje lędźwi, el. regulacja wysokości, a co najfajniejsze - wersja ze składanym płasko do przodu oparciem pasażera, dzięki czemu dzieciakowi łatwiej wskoczyć do tyłu.
Prawdziwi mistrzowie nie jedzą miodu, prawdziwi mistrzowie żują pszczoły 

Ty to już jakiś wypaczony jesteśmiastek pisze:http://allegro.pl/opel-omega-b-b-fl-kom ... 96970.html
Fajny pomysł i nawet nie drogi.

A macie jakieś fajne propozycje do krótkiego patrola ?
Mam za długie nogi a 2 pary szyn za bardzo podnoszą całość do góry.
Mam za długie nogi a 2 pary szyn za bardzo podnoszą całość do góry.
Heloł...
Cały temat jest o tym.
Znajdź sobie Recaro, które będą miały opcję odchylania.

Cały temat jest o tym.
Znajdź sobie Recaro, które będą miały opcję odchylania.

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT