Wysprzęglik w Patrol K260.
Moderator: Kosiarz
Wysprzęglik w Patrol K260.
Witam !
Wczoraj popsuł mi się wysprzęglik( zaczoł przeciekać, a co zatym idzie nie ma sprzęgła). Chcę zamontować nowy tylko problem polega na tym, że te dedykowane do patrola k260 są średnicy 19mm. Ja mam zamontowany Nabco Japan 17,5mm (11/16). Znalazłem w necie, że takie są dostępne tylko są dedykowane do nissana terrano. Podpowiedzcie czy tak mogło być u mnie w oryginale czy ktoś już coś kombinował. Do tej pory sprzegło działało bez zastrzeżeń. Nie wiem co kupić cena podobna, ale jak mam zakładać to założę część od patrola (chociaż teraźniejszy wysprzęglik wygląda jak montowany w fabryce). Pomóżcie bo zagwózdke mam jak fix.
Wczoraj popsuł mi się wysprzęglik( zaczoł przeciekać, a co zatym idzie nie ma sprzęgła). Chcę zamontować nowy tylko problem polega na tym, że te dedykowane do patrola k260 są średnicy 19mm. Ja mam zamontowany Nabco Japan 17,5mm (11/16). Znalazłem w necie, że takie są dostępne tylko są dedykowane do nissana terrano. Podpowiedzcie czy tak mogło być u mnie w oryginale czy ktoś już coś kombinował. Do tej pory sprzegło działało bez zastrzeżeń. Nie wiem co kupić cena podobna, ale jak mam zakładać to założę część od patrola (chociaż teraźniejszy wysprzęglik wygląda jak montowany w fabryce). Pomóżcie bo zagwózdke mam jak fix.
Re: Wysprzęglik w Patrol K260.
Montuj i tyle - to jest proste urządzenie hydrauliczne - nic nie można zepsuć.
No i napisz czy działa...
No i napisz czy działa...
Był Hiszpan 260 długas ...jest Y60 długas...
-
-
jasne jasne, montuj i....
pedał w podłogę , jak będzie niewłaściwe umiejscowienie to się rozleci docisk
albo będzie się ślizgało sprzęgło
albo wogóle nie sięgnie
proste urządzenie jak cep
ale jest wiele rodzajów wysprzęglików, wiele rodzajów popychaczy
albo wogóle nie sięgnie
Ten kto wolny nad swym losem nie płacze
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu
Nie strasz go, ma wysprzeglic tyle ile ma i po problemie. Czyli ramie musi sie wysunac tyle ile powinno.Patryk 160 pisze:jasne jasne, montuj i....
albo wogóle nie sięgnie
Mocowanie tez powinno byc identyczne i po sprawie.
Ok! Zawsze mogę zamontować takie jak było czyli Nabco Japan 11/16 średnica 17,5mm( do tej pory działało). Tylko pytanie brzmi czy to jest orginał od Patrola czy k260 wychodziły z takim wysprzęglikiem. Jest dużo rodzajów wysprzęglików do patrola, ale o średnicy 19mm. Ten który ja mam w katalogu jest dedykowany do nissana terrano. Zastanawiam się czy 19mm nie robiłby lepiej, może ktoś grzebał przede mną i załóżył od terrano (przy okazji u......lił odpowietrznik). Zajrzyjcie pod auto i dajcie znać co macie u siebie w K260.
Sa w sprzedazy rowniez zestawy naprawcze - uszczelniacze. Wtedy musisz kupic odpowiednie do modelu.
Moim zdaniem lepiej kupic calosc niz zestaw naprawczy, bo w srodku moze byc tak juz wytarte, ze nic nie pomoze.
Moim zdaniem lepiej kupic calosc niz zestaw naprawczy, bo w srodku moze byc tak juz wytarte, ze nic nie pomoze.
Witam !
Założyłem taki jaki miałem do tej pory ( tylko że nowy, średnica tłoka 17,5mm) i działa bez zarzutu.
Założyłem taki jaki miałem do tej pory ( tylko że nowy, średnica tłoka 17,5mm) i działa bez zarzutu.