Patrol czy Terrano?
Moderator: Kosiarz
- Pysio-pl8s
- jestem tu nowy...
Patrol czy Terrano?
Witam wszystkich!
Mam nadzieje, że za to pytanie nikt mnie nie zlinczuje.
Szukam (najchętniej) Patrola Y61 długiego ale zacząłem się także zastanawiać nad Terrano II .
Auto ma być raczej do jazdy po czarnym z racji, że czasem zepsuje się coś na polu trzeba podjechać autem albo pociągnąć jakaś przyczepkę. Jakoś bardziej ciągnie mnie do Patrola,Terrano jest sporo mniejszy.
Ale może ktoś podpowie co było by lepsze? Raczej nie myślę aby topić auto tylko użytkować je.
Najgorsze jest to, że ciężko jest coś kupić za rozsądne pieniądze.
Patroli obejrzałem kilka i na każdym się zawiodłem bo albo był trup albo cena wysoka w porównaniu do stanu.
Terrano znalazłem jednego cena może nie jest jakaś promocyjna ale za to autko w super stanie zero rdzy itp.
Pomożecie?
Mam nadzieje, że za to pytanie nikt mnie nie zlinczuje.
Szukam (najchętniej) Patrola Y61 długiego ale zacząłem się także zastanawiać nad Terrano II .
Auto ma być raczej do jazdy po czarnym z racji, że czasem zepsuje się coś na polu trzeba podjechać autem albo pociągnąć jakaś przyczepkę. Jakoś bardziej ciągnie mnie do Patrola,Terrano jest sporo mniejszy.
Ale może ktoś podpowie co było by lepsze? Raczej nie myślę aby topić auto tylko użytkować je.
Najgorsze jest to, że ciężko jest coś kupić za rozsądne pieniądze.
Patroli obejrzałem kilka i na każdym się zawiodłem bo albo był trup albo cena wysoka w porównaniu do stanu.
Terrano znalazłem jednego cena może nie jest jakaś promocyjna ale za to autko w super stanie zero rdzy itp.
Pomożecie?
Re: Patrol czy Terrano?
bierz terrano
powaznie
powaznie

Co go mylisz?
Weźmie terrano, pojeździ, ponaprawia a potem i tak czytając to forum dojdzie do wniosku, ze patrol jednak lepszy.
Bierz patrola.
Poważnie.

Weźmie terrano, pojeździ, ponaprawia a potem i tak czytając to forum dojdzie do wniosku, ze patrol jednak lepszy.
Bierz patrola.
Poważnie.

...z zawodu jestem...człowiekiem.
Tel - 508087274; GG - 7664920; Maciej
K160 SD33
Tel - 508087274; GG - 7664920; Maciej
K160 SD33
- Pysio-pl8s
- jestem tu nowy...
a tak bez żartów:(
- BENGI
- Kontaktowanie:
raczej nie uzyskasz tu jednoznacznej odpowiedzi 

Uaz, Uaz, Nissan Szakal, 2xNissan Patrol K160, W160, Nissan Strzała, Y60 long
pzdr Mati
pzdr Mati

Jak nie wiesz co kupić, to bierz to co w lepszym stanie.

- Pysio-pl8s
- jestem tu nowy...
w lepszym stanie jest Terrano, jeden gośc u mnie sprowadził z Włoch bez wypadek 1 lakier zero rdzy manual z klimą bez skóry czyli taki jaki bym chciał. Cena jak za Terrano nie jest promocyjna ale kupić 2000 taniej trupa do poprawki to też sensu nie ma i wole dać więcej. Tyle, że mnie ciągnie do Patrola ma to coś.
aaaaaa
bierz patrola
powaznie
bierz patrola
powaznie

- Pysio-pl8s
- jestem tu nowy...
ok, to teraz podeślij ogłoszenia do aut żebym nie był rozczarowany jak po tym z Białegostoku:)
Patrol a Terrano to dwa dosc rozne od siebie auta. Jak Cie ciagnie do patrola to do niego dozbieraj zeby kupic cos fajnego. Nie powiedziales takze czy chcesz benzyne czy diesla, czy w rachube wchodza koszty utrzymania bo jak tak to terrano z zagazowanym 2.4 to najtansza opcja jezdzenia Nissanem.
Jest - Nissan Terrano II 2.4
Był - Jeep Grand Cherokee ZJ 4.0, Opel Frontera 2.0
Był - Jeep Grand Cherokee ZJ 4.0, Opel Frontera 2.0
Jak Patrol to tylko 3.3TD
Palą najmniej od całej reszty dizli

W160
PajeroLong SS
PajeroLong SS
- Pysio-pl8s
- jestem tu nowy...
tylko diesel. Patrol to tylko długi i manual kasa tak do 40tys.
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
To prawda. Na dodatek jest ich najmniej, i najtrudniej o niezajechany egzemplarz. Dodatkowo na wejściu z reguły też kosztują najmniej.pojara90 pisze:Jak Patrol to tylko 3.3TD![]()

y60 autobus, czerwony.
Generalnie sprawa dosyć prosta za cene dobrego Terrano nie kupisz dobrego Patrola.
Jak ci budżet nie pozwala kupuj terrano i się sprawdzi , możesz dołożyć/dozbierać kupuj Patrola . Czy to cy to pociągnie przyczepę lepiej niż nie jeden suv a i w razie W Terrano trochę tańszy w naprawie. Fakt faktem Terrano dużo mniejsze od Patrola.
Jak ci budżet nie pozwala kupuj terrano i się sprawdzi , możesz dołożyć/dozbierać kupuj Patrola . Czy to cy to pociągnie przyczepę lepiej niż nie jeden suv a i w razie W Terrano trochę tańszy w naprawie. Fakt faktem Terrano dużo mniejsze od Patrola.
- Pysio-pl8s
- jestem tu nowy...
na samochó chciał bym wydac nie więcej jak 40 a terrano mam u siebie za niecałę 19000 jak nie znajde Patrola jakiegoś to chyba je kupie...albo Toyote LC100. Ale z tym tak samo ciężko jak i z patrolem.
- Pysio-pl8s
- jestem tu nowy...
co myślicie o tym :http://otomoto.pl/nissan-patrol-C30181513.html ?
http://otomoto.pl/nissan-patrol-2-8-tdi ... 26131.html dzwoniłem o tego ale jest w warsztacie bo padła głowica. I pisze że do roboty progi i nadkola a ja wole uniknąć robót blacharskich.
http://otomoto.pl/nissan-patrol-2-8-tdi ... 26131.html dzwoniłem o tego ale jest w warsztacie bo padła głowica. I pisze że do roboty progi i nadkola a ja wole uniknąć robót blacharskich.
Bierz dwa w jednym http://otomoto.pl/nissan-terrano-off-ro ... 95953.html
- Pysio-pl8s
- jestem tu nowy...
ja nie chce auta do topienia. I tak jak pisałem chce auto długie .
Przeglądając rynek to mam wrażenie , że ten Terrano mi zostanie
Przeglądając rynek to mam wrażenie , że ten Terrano mi zostanie
a jesli Terrano to 1 czy 2 ?
Nie jeździj szybciej niż Twój Anioł Stróż potrafi latać.
GALERIA HONKERA
GALERIA HONKERA
- Pysio-pl8s
- jestem tu nowy...
ja tylko II
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
- BENGI
- Kontaktowanie:
kup micrę

Uaz, Uaz, Nissan Szakal, 2xNissan Patrol K160, W160, Nissan Strzała, Y60 long
pzdr Mati
pzdr Mati

Sprawdzam zapotrzebowanie rynku na takie wynalazkipawel abramczyk pisze:Paweł co ty swojego rodzynka sprzedajesz![]()

- wojtek_kom
-
Błoto wciągu kub dwa Patrola i Terrano 
W zasadzie oba modele różnią się zawieszeniem z przodu, reszta jest pomijalna.
Z praktycznego punktu widzenia tu i tu wchodzi siedem osób, różnica w szerokości to: "schowek na środku Patrola"-"schowek na środku Terrano"=różnica w szerokości.
Zawias z przodu w Terrano naprawiany na oryginalnych częściach, jakoś tam działa, szału nie ma, większych problemów też. Nie ma się czego bać, na dziurach przy Terrano czasem trzeba pomyśleć.
Najlepszą opcją jest Terrano z mostami Patrola
Silniki o obu jak dbasz tak masz.

W zasadzie oba modele różnią się zawieszeniem z przodu, reszta jest pomijalna.
Z praktycznego punktu widzenia tu i tu wchodzi siedem osób, różnica w szerokości to: "schowek na środku Patrola"-"schowek na środku Terrano"=różnica w szerokości.
Zawias z przodu w Terrano naprawiany na oryginalnych częściach, jakoś tam działa, szału nie ma, większych problemów też. Nie ma się czego bać, na dziurach przy Terrano czasem trzeba pomyśleć.
Najlepszą opcją jest Terrano z mostami Patrola

Silniki o obu jak dbasz tak masz.
Nissan-y
- Pysio-pl8s
- jestem tu nowy...
Wolał bym Patrola ma inny wygląd jest większy i jakoś dla mnie bardziej wygodniejszy.
Dziś jadę jednego obejrzeć. Jeśli będzie taka sama kiszka jak z tym z Białegostoku to chyba pojadę obejrzeć Toyote LC100
Dziś jadę jednego obejrzeć. Jeśli będzie taka sama kiszka jak z tym z Białegostoku to chyba pojadę obejrzeć Toyote LC100