Witam kolegów.
Panowie mam problem ze sprzęgłem w parchu jak jest zimny silnik to sprzęgło działa jak należy gdy tylko auto się rozgrzeje to zaczyna się ślizgać co tu robić.
Wymieniłem wężyk sprzęgłowy bo się rozdwoił , wysprzęglik się zacierał wiec go zregenerowałem , w zeszłym roku padła pompa sprzęgła więc wymieniłem na fabrycznie nową firmy TRW. i nadal pojawia się ten sam problem .
Sprawdziłem sprzęgło w taki sposób że wrzuciłem trzeci bieg i puszczałem sprzęgło wraz z jednoczesnym hamowaniem i dodawaniem gazu i auto zawsze gaśnie czy jest zimny czy ciepły.
Co robić zwalać wszystko i wymieniać sprzęgło?
patrol y60 2.8 td problem ze sprzęgłem
Moderator: Kosiarz
patrol y60 2.8 td problem ze sprzęgłem
Był Parch 160 3.3td 3" Cybuch , 33" Sahara
Jest Nieviasta 1.6 i GV 3D 2.5 R6
Re: patrol y60 2.8 td problem ze sprzęgłem
Brak luzu na pedale?
Układ sprzęgła nagrzewa się np od wydechu?

Układ sprzęgła nagrzewa się np od wydechu?

- LSD
-
- Kontaktowanie:
Czy masz wspomaganie sprzęgła? Jeżeli tak to odłącz podciśnienie i zobaczy czy dalej się ślizga.
Druga opcja - Może to nie wina nagrzewającego się silnika tylko tarczy sprzęgła. Jak jest już trochę przypieczona to po rozgrzaniu bardziej się ślizga.
Druga opcja - Może to nie wina nagrzewającego się silnika tylko tarczy sprzęgła. Jak jest już trochę przypieczona to po rozgrzaniu bardziej się ślizga.
Safari "Gucio" 4,2D
Patrol "Żuber" 4,2TDI SGX
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Patrol "Żuber" 4,2TDI SGX
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Wymień to czego jeszcze nie wymieniłeś,czyli kompletne sprzęgło (tarcza ,docisk,tulejka,łożysko) i będzie ok. 

ZMOTA SCORPION Y60
wymieniłem kompletne sprzęgło i przetoczyłem koło bo było nie równe i jest git.
Był Parch 160 3.3td 3" Cybuch , 33" Sahara