viatoll sratoll
Moderator: Pasza
Re: viatoll sratoll
i nie płacą dodatkowych opłat typu podatek drogowy - taki sam dla stara okazjonalnie używanego i dla cięzarówki robiącej 500tys w roku
- bilans
- Kontaktowanie:
obwodnica Bydgoszczy odcinek około 5/6 km od węzła stryszek do węzła białe błota
na wysokości miejscowości zielonka jest postawiona ta ... bramka oczywiście z agregatam ...
stoja sobie dwa kontenerki jeden z paliwem taki zbiornik bodaj 1000 l a na tym agregat napierd....
opakowane blachą ...
nie wiem czy jeszcze działa bo ostatnio była tam jakaś demolka ...
bodaj jakiś wyciek był czy coś ...
na wysokości miejscowości zielonka jest postawiona ta ... bramka oczywiście z agregatam ...
stoja sobie dwa kontenerki jeden z paliwem taki zbiornik bodaj 1000 l a na tym agregat napierd....
opakowane blachą ...
nie wiem czy jeszcze działa bo ostatnio była tam jakaś demolka ...
bodaj jakiś wyciek był czy coś ...
wrangler yj 4.0 .......toyota LC J12,Ranger, Pajero 2,5
http://www.firmabilans.pl/
http://www.firmabilans.pl/
raczej po to nie ma wyjątków, aby nie dało się sratola w jakikolwiek sposób obejść no i oczywiście większą kasę zedrzećmały pisze:
A dlatego , że jeśli ktoś nie używa pojazdu zarobkowo to dlaczego ma płacić tak samo jak firmy które zarabiają na korzystaniu z dróg . Po niemieckiej stronie wszelkie pojazdy specjalne są zwolnione z opłat , pomijam fakt , że płacą tylko za auta powyżej 12 ton DMC

Jimny 

Ja się wcale nie dziwię, że bramki są uszkadzane.
Powinno się to niszczyć sukcesywnie w czynie obywatelskim tak jak fotoradary w debilnych miejscach aby zedrzeć z $.
Powinno się to niszczyć sukcesywnie w czynie obywatelskim tak jak fotoradary w debilnych miejscach aby zedrzeć z $.
Pajero 2,8TD LWB, bodylift 2'' i MT 33x12,5''
docelowo bedzie kazde auto to mialo. niemcy juz sie przygotowują do montażu w osobowych. a ze my jestesmy nadgorliwi to może ich wyprzedzimy. masz auto - znaczy masz kase ktora można od ciebie wyciągnąć.
i nikt mnie nie przekona ze białe jest białe a czarne jest czarne
W US to już dawno funkcjonuje.
W trybie on-line zbiera dane z boxa przy szybie i automatycznie pobiera taksę z karty (konta) właściciela. Żadnych tam przedpłat, kaucji, kolejek i innych głupot.
Tyle, że opłaty niewielkie i autostrady przyzwoite.
Już 2005 roku jeżdżąc zastanawiałem się, kiedy toto przywleką do Polski. No i wystarczyło 5 lat.
W trybie on-line zbiera dane z boxa przy szybie i automatycznie pobiera taksę z karty (konta) właściciela. Żadnych tam przedpłat, kaucji, kolejek i innych głupot.
Już 2005 roku jeżdżąc zastanawiałem się, kiedy toto przywleką do Polski. No i wystarczyło 5 lat.

- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
lech&j12 pisze:W US to już dawno funkcjonuje.
tam wsio tańsze

najbardziej mnie rozbraja stwierdzenie że kasa z tego gówna pójdzie na remonty i budowe dróg

Czwarte serce 

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
no nie wiem czy tak wszystko.
jak by ci smakowało leczo z papryki po trzy dolary sztuka?

#noichuj
Chętnie założę we wszystkich autach i będę płacił...niech tylko autostrady do tego systemu dobudująmaristez pisze:docelowo bedzie kazde auto to mialo. niemcy juz sie przygotowują do montażu w osobowych. a ze my jestesmy nadgorliwi to może ich wyprzedzimy. masz auto - znaczy masz kase ktora można od ciebie wyciągnąć.

Mistrzostwem świata jest (będzie) płatna A18 z przejścia w Olszynie do mostu na rz. Bóbr , 70 km totalnych wy...ebów 

"Spokojnie Marcin , Montesa musi odpalić ..." R.I.P. "Boro"
czesław&jarząbek pisze:no nie wiem czy tak wszystko.
Nie demonizuj Cześ, są rzeczy droższe, są rzeczy tańsze.
A paliwo jak myslisz, też w cenie lecza z papryki?

jakie tam wy.eby nie wiesz że to ewenement na skalę światowąmały pisze:Mistrzostwem świata jest (będzie) płatna A18 z przejścia w Olszynie do mostu na rz. Bóbr , 70 km totalnych wy...ebów

najdłuższe schody w europie

KZJ95 , Suzuki SV650, Celica GT-FOUR też 4x4 

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
a w tyle ich mam. za kilka tygodni chinole ich wykupią i zniosą wizylech&j12 pisze:czesław&jarząbek pisze:no nie wiem czy tak wszystko.
Nie demonizuj Cześ, są rzeczy droższe, są rzeczy tańsze.
A paliwo jak myslisz, też w cenie lecza z papryki?

#noichuj
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- dawidbajorek
-
i żaden Chińczyk w Chinach nie ma kredytu hipotecznego...
jaki potencjał !

46....469 

- wojtek_kom
-
Na moje wychodzi że państwo straci na całym tym interesie kupę szmalcu.
Spoglądając na mapę:
http://www.viatoll.pl/pl/pojazdy-ciezkie/mapa
cała wschodnia polska nie płaci za jazdę samochodami ciężarowymi lub płaci grosiki (głównie w okolicy miast wojewódzkich).
Za okresu winiet, nawet wyjeżdżając z bazy musiałem mieć winietę na szybie za ok 2,5tys rocznie razy kilka milionów ciężarówek w kraju = niemała kasa.
Dziś mam sratula na dafa z naczepą w Opolu i nie wjechałem ani razu na autostradę (jeżdżę wokół trzepaka do 100km od bazy) i nie zapłacę ani grosza....
gdzie tu logika państwa?
Spoglądając na mapę:
http://www.viatoll.pl/pl/pojazdy-ciezkie/mapa
cała wschodnia polska nie płaci za jazdę samochodami ciężarowymi lub płaci grosiki (głównie w okolicy miast wojewódzkich).
Za okresu winiet, nawet wyjeżdżając z bazy musiałem mieć winietę na szybie za ok 2,5tys rocznie razy kilka milionów ciężarówek w kraju = niemała kasa.
Dziś mam sratula na dafa z naczepą w Opolu i nie wjechałem ani razu na autostradę (jeżdżę wokół trzepaka do 100km od bazy) i nie zapłacę ani grosza....
gdzie tu logika państwa?
Czysta dusza, silna ręka.
Pamiętaj, żelazo nie klęka!!! V8
Pamiętaj, żelazo nie klęka!!! V8

Ten system jest tak logiczny, że aż to dla nas nie logiczne, by płacić tylko za coś z czego się korzysta... więc w Polsce B nie ma autostrad (nie licząc kilku obwodnic miast) to nie ma za co płacić. Przynajmniej tyle dobrego
To teraz winiet nie ma? W ogóle?

To teraz winiet nie ma? W ogóle?

Pajero 2,8TD LWB, bodylift 2'' i MT 33x12,5''
- brodafidela
-
A nie jest tak, że, choc masz sratolla, to za autostrady płatne i tak muszisz extra becalować ?kacper44 pisze:w Polsce B nie ma autostrad (nie licząc kilku obwodnic miast) to nie ma za co płacić. Przynajmniej tyle dobrego![]()

II TD5, LK (10,2): „Tak więc ten, któremu się wydaje, że stoi, niech uważa, aby nie upadł”.
za autostrady koncesyjne musisz płacić na bramkach. ale wtedy viatoll ci nie odejmuje. to co pisał Mikołaj to jest racja ale na razie. cały czas będą dołączać nowe drogi i myślę ze wschód pl będzie tez obstawiony.
W okolicy Radymna(Przemyśla) gdzie aktualnie rezyduję bramki viatolowe się robią - a wszak to polska wschodnia.
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
to przy takim składzie tez bym musiał wykupić to gówno? przyczepa z dyszlem ponad 7m. Papierowo niby się wszystko zgadza bo DMC mniejsze niż 3.5, ale faktycznie to bliżej 4

Bardzo mi sie podoba okreslenie "przyczepa lekka"

Bardzo mi sie podoba okreslenie "przyczepa lekka"

Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem, a szaleństwem
Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
Od czego ośka?
Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra