taki pomysł...

ciężarówki 4x4 i więcej..

Moderator: Pasza

Awatar użytkownika
Tomb
Kontaktowanie:

Post autor: Tomb » ndz lut 06, 2005 8:38 pm

czesław&jarząbek pisze:żałosne
kupwać ciężarówke nie mając C
:)3
Chłopie ty sie lepiej zastanów co piszesz, bo to twoje gledzenie dla gledzenia mnie wnerwia. Są cieżarówki o masie poniezej 3,5 tony i nikt przy zdrowych zmysłach nie bedzie dla nich robił kategorii "c", Pozatym jak sie okazało u mnie w wydziale komunikacji można bez kłopotów zmniejszyć DMC gaza66 bez jakiegokolwiek kombinowania. Jak dla mnie to taka wypowiedź jak twoja jest :)3 .
Rosyjska myśl techniczna rules!

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » ndz lut 06, 2005 8:39 pm

Tomb pisze:
Chłopie ty sie lepiej zastanów co piszesz, bo to twoje gledzenie dla gledzenia mnie wnerwia. Są cieżarówki o masie poniezej 3,5 tony i nikt przy zdrowych zmysłach nie bedzie dla nich robił kategorii "c", Pozatym jak sie okazało u mnie w wydziale komunikacji można bez kłopotów zmniejszyć DMC gaza66 bez jakiegokolwiek kombinowania. Jak dla mnie to taka wypowiedź jak twoja jest :)3 .
ale gaz 66 do nich nie nalezy
#noichuj

Awatar użytkownika
Tomb
Kontaktowanie:

Post autor: Tomb » ndz lut 06, 2005 8:42 pm

czesław&jarząbek pisze:do dupy taka zabawa oparta na szwindlu
albo sie chce pycić smieciarka i ponosi tego wszelkie konsekwencje, albo sie pyci kaszlakiem
drogi i bez takich kombinacji pełne są niedouków
Ku twojemu niezadowoleniu taki niedouk jak ja, będzie sobie zupełnie legalnie bez żadnych szwindli pycił gazem 66 na kategorie "b".

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » ndz lut 06, 2005 8:43 pm

i to własnie jest smutne
był już typ co chciał rejestrować uaza jako traktor żeby jezdzić na kategorie T bo mozna od 16lat
teraz mamy następnego asa...temu sie nie chce C zrobić to opłaci rzeczoznawce żeby DMC zmataczył
"...ziew..."
Ostatnio zmieniony ndz lut 06, 2005 8:46 pm przez czesław&jarząbek, łącznie zmieniany 1 raz.
#noichuj

Awatar użytkownika
Tomb
Kontaktowanie:

Post autor: Tomb » ndz lut 06, 2005 8:45 pm

czesław&jarząbek pisze:
Tomb pisze:
ale gaz 66 do nich nie nalezy
Okazuje sie, że zupełnie zgodnie z prawem gaz66 może należeć. Jak chcesz podyskutować to poszukaj po necie oświadczenia ministra Pola w którym tłumaczy w jaki sposób i dlaczego DMC można zmieniać.
Ale ciebie to pewno nie interesuje, bo w majestacie przez siebie interpretowanego prawa wolisz ubliżać innym.

Big-Unimog

Post autor: Big-Unimog » ndz lut 06, 2005 8:46 pm

czesław&jarząbek pisze:i to własnie jest smutne
A dlaczego Czesiu !!

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » ndz lut 06, 2005 8:52 pm

Big-Unimog pisze:
A dlaczego Czesiu !!
dlatego że to oszustwo.
jak chce jezdzić ciężarówką to zaczynam od podstaw...ide na kurs, ucze sie, zdaje egzamin, dostaje kwit i wszyscy mogą mi skoczyć.
to po pierwsze.
a po drugie to sam sie zastanów jakie pojęcie o prowadzeniu w ruchu publicznym ciężarówki ma studenciak z kategorią B?
chcesz na niego trafić? albo zeby trafił na twoje dzieci?
#noichuj

Awatar użytkownika
leszek

Kontaktowanie:

Post autor: leszek » ndz lut 06, 2005 9:06 pm

no z tym pojęciem to czesław ma troche racji właśnie jestem w czasie robienia C testy już opyciłem egzamin mam za tydzień i powiem wam że jeździłem z paru kolesiami co to niby kilka lat mają już B o curwa strach się bać mam nadzieje że nigdy tego C nie zrobią bo to mogła by być tragedia.
dla mnie tam jakoś różnicy nie robi co prowadze bo z ciężarówką miałem już do czynienia nie raz ale strach się bać co goście wyrabiali :o

Big-Unimog

Post autor: Big-Unimog » ndz lut 06, 2005 9:10 pm

czesław&jarząbek pisze:
Big-Unimog pisze:
A dlaczego Czesiu !!
dlatego że to [cenzura].
jak chce jezdzić ciężarówką to zaczynam od podstaw...ide na kurs, ucze sie, zdaje egzamin, dostaje kwit i wszyscy mogą mi skoczyć.
to po pierwsze.
a po drugie to sam sie zastanów jakie pojęcie o prowadzeniu w ruchu publicznym ciężarówki ma studenciak z kategorią B?
Czesław no nie :cry: prawko ma na B to i pycic moze :D bo jak odchudzi Gieza to ma straszną nie do wage będzie miał !!!! bedzie tego ze 2700 kg

Awatar użytkownika
Rhodos

Post autor: Rhodos » ndz lut 06, 2005 9:46 pm

czesław&jarząbek pisze:dlatego że to [cenzura].
to po pierwsze.
ja jestem studenciakiem ale pyce sobie ciężarówkami
fakt pierwsze co to poszedłem na kurs, zrobiłęm bez problemu
i teraz mi cięzarowym lepiej sie jezdzi jak osobówka w dodatku dorabiam na wywrotkach
Ale to są inne parametry, masy i trzeba bardziej z głową
Forek narazie... :)21

Awatar użytkownika
Tomb
Kontaktowanie:

Post autor: Tomb » pn lut 07, 2005 9:53 am

czesław&jarząbek pisze:
Big-Unimog pisze:
A dlaczego Czesiu !!
dlatego że to [cenzura].
to po pierwsze.
Widać jeszcze chyba ciężarówki nie prowadziłeś, ani na kurs na kat"c" nie chodziłeś, bo:
1. teorii większość szkół nie robi wogóle bo nikt nie przychodzi.
2. różnica w jeździe między duzym pickupem a gazem 66 jest mniejsza niż między starem - na którym robisz kurs na "c" a czteroosiową tatrą - a ludzie co na starze sie uczyli jeżdża potem taką tatrą i inkt nie panikuje o swoje dzieci tak jak ty.
3. To, że ktoś jest studentem, czy drwalem nie odzwierciedla jego umiejętności w prowadzeniu cięzarówki.
4 Widać też nigdy nie prowadziłęś ciężarówki - bo chyba wyimaginowałeś sobie jakieś tajemno-magiczne różnice. Ciężarówke prowadzi sie bardzo podobnie, na początku trzeba tylko się troche do wymiarów przyzwyczaić -a to znowu nie jest wiele trudniejsze od prowadzenia na "b" sześciometrowej limuzyny.
5. Po tym jak mnie na "b" na kursie uczyli to śmiem wątpić, czy mnie na kursie nauczą lepiej jęździć niż sam Gazem66 sie naucze (wiedza zdobyta na kursie"b": np. ruszanie bez gazu, manewry na półsprzęgle, śmieszne ograniczenia dla biegów uzależnione od miejsca gdzie sie znajduje, a nie od prędkości czy sytuacji).

Poprostu kasztanisz.

Awatar użytkownika
SZKLARZYK

Post autor: SZKLARZYK » pn lut 07, 2005 10:08 am

Brawa dla Pana z zielonym Gazem 66 :)2 :)2 :)21
Gaz 69 2,1 1970;
Gaz 12 "ZIM"1955 ;
Dodge WC63 1944;
Żuk 4x4 V8 1992;

Big-Unimog

Post autor: Big-Unimog » pn lut 07, 2005 4:55 pm

mariusz s pisze:
Big-Unimog pisze:A myslałem ze nie interesuje to nikogo
Mi tam duże auta się podobają, ale prawo jazdy u mnie ino B, dlategomuszę jeździć mniejszym,
A można dostać unimoga zarejestrowanego do 3,5T ?
I to nie jednego :D Bo to normalne jest :)2

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » pn lut 07, 2005 5:42 pm

Big-Unimog pisze:Czesław nie jest Leszczem i kat.C posiada :) ale czy pycił ??
pycił bo Sam widziałem i byłem Czesława prawym :)2 alesmy cieli 8) 8) 8) Nie !! !!
a pyciłem pyciłem...c+e mam od '95roku...od 96 do 2000 prowadziłem firme transportową, potem pracowałem w daf'ie, a potem zarządzałem flotą adr'owską[I,IIklasa] dla grupy samat...to tak tytułem mojego merytorycznego przygotowania do dyskusji o cięzarówkach
:)21
a teraz mam to w dupie
no
a zaniemogiem zółtym na zlocie faktycznie pyciłem, i mnie sie podobało...jadu troche mało ma, ale to mozna zmienić
tyle że wyniknęły w tzw międzyczasie nieciekawe okoliczności towarzyszące i dlatego sie teraz przypierdalam
bo niektórzy sie nie potrafią zachować...od wtedy do nadal
no
#noichuj

Awatar użytkownika
Drako

Kontaktowanie:

Post autor: Drako » pn lut 07, 2005 10:26 pm

IPN BU 0891/1921 MILEWSKI CZESŁAW
IPN BU 0604/1508 MILEWSKI CZESŁAW
IPN BU 00334/742 MILEWSKI CZESŁAW
IPN BU 001134/3814 MILEWSKI CZESŁAW

to jak to jest jakies polaczenie nazwiska z pseudo / noooo i dwa zera ;)21

Awatar użytkownika
Robur zmota

Post autor: Robur zmota » wt lut 08, 2005 7:31 pm

czesław&jarząbek pisze:
Big-Unimog pisze:Czesław nie jest Leszczem i kat.C posiada :) ale czy pycił ??
pycił bo Sam widziałem i byłem Czesława prawym :)2 alesmy cieli 8) 8) 8) Nie !! !!
a pyciłem pyciłem...c+e mam od '95roku...od 96 do 2000 prowadziłem firme transportową, potem pracowałem w daf'ie, a potem zarządzałem flotą adr'owską[I,IIklasa] dla grupy samat...to tak tytułem mojego merytorycznego przygotowania do dyskusji o cięzarówkach
a teraz mam to w dupie
no
a zaniemogiem zółtym na zlocie faktycznie pyciłem, i mnie sie podobało...jadu troche mało ma, ale to mozna zmienić
tyle że wyniknęły w tzw międzyczasie nieciekawe okoliczności towarzyszące i dlatego sie teraz przypierdalam
bo niektórzy sie nie potrafią zachować...od wtedy do nadal
no
CZESIU CO TY MATACZYSZ o transporcie ja przerabiam to rodzinnie od 1937 roku Dziadek zaczynał FURMANKĄ I PLATFORMĄ , W1974 r. zaczynał mój Ojciec ,w1983 r. brat , a ja 1987 r. Takie rejestracje to pestka . Dlaczego w NIEMCACH podstawowa kat. jest do 7,5 tony ,wydaje mi się to rozsądne ,ja uprawnienia na powyżej 3,5 t mam od 1988 r. a E do Bi C od1991 , a znam takich co mają tylko ''B'' i jeżdzić umią lepiej od tych co mają C+E, taki TADZIOL to i FADROME poprowadzi i ROBUREM popyci a kat. B ma dopiero 20 lat
PATROL4.2
TOTALNY ANTYKLERYKAŁ
ZMOTA KATOWICE

vetrieska
Kontaktowanie:

Post autor: vetrieska » ndz gru 25, 2005 9:55 pm

wlacze sie do tej dyskusji bo mnie zaciekawila. Jednak jazda ciezarowka jest inna od jazdy na kategorii b nawet najwiekszym dostawczakiem typu canter albo turbo daily na blizniakach. Po prostu trzeba myslec inaczej i warto sie tego nauczyc. ja mialem starego instruktora ktory powiedzial mi sporo pozytecznych rzeczy wiec nie zaluje wydanej kasy. Co do 3,5 tony to mozebyc tak ze policjant stwierdzi przy kontroli ze takie duze to musi wazyc ponad 3,5 t a jesli do tego ma wage to moze to udowodnic a wtedy mandat za brak uprawnien do prowadzenia. Znam takie przypadki. Chyba ze tak zrobisz auto ze nie bedzie jak go naladowac zeby wazyl ponad 3,5t wtedy po problemie. Rozumiem zabiegi obnienia masy bo wzrost oplat powyzej 3,5t jest baaardzo duzy (podatek, winiety itd) ale prawo jazdy hobbysta takich aut powinien miec odpowiednie. Sam chce zrobic D tak dla satysfakcji chociaz raczej kierowca autobusu na dluzej nie zostane.
A propos niemcow i 7,5t to znam zabegi zeby ural 4320 szedl na ta kategorie (sama rama bez wciagarki i zapasu), wtedy tez mozna nim smigac na b. To dopiero jest kombinacja!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Samochody ciężarowe”