myślałem może zrobić cuś takiego

http://www.sportovninoviny.cz/mac/truck ... p?id=23307
Moderator: Pasza
70 to chyba w snachtiger pisze:tam ida simeringi ktore puszczają , po czarnym jechałem z nim 70km /h .
myślałem właśnie o zwężaniu mostów w dokładnie taki sposób tylko z przodu półosie są w krzyżaki(przeguby) wciskane na frez??vytżaska pisze:jeżdżę praga 13 lat /pod dźwigiem czyli max obciążnie podwozia 24 h na dobę/i mosty są naprawdę dobre 0 awarii są na walcowych zwolnicach i mają ręczną blokadę.UWAGA jak się ruszy głową można je zwęzić mają c jedynie oryginalne półośki/w tyle każda półoś jest inna i do krótkiej miast długiej dać krótką/ trzeba skrócić przy tym rurę.osiągniesz nawet 1,5 metra-widziałem traktorek sam tak zrobiony i tachał furę węgla.jak co może miałbym krótkie półosie.w bajki o słowacji nie ma co wierzyć -co lepsze przetopili parę lat temu a teraz się drożą bo sami nie mają.Praga ogólnie jast ok. tylko słabuje .ja przerobiłem na leylanda sw 400 i jest o bieg szybsza a pozatym mam w końcu ogrzewanie w kabinie a nie dym.Może mnie by ktoś poratował dobrą skrzynią biegów bo od tego sw400 1 i wsteczny są kaput.
POMOCYtymon4x4 pisze:czy ktoś ma moze przekrój tylniego mostu do pragi ?
Bo brakuje mi przesówki blokady i chyba czegos jeszcze a niewiem jak to wyglada takto bede wiedzial czego szukac .
Tak wiec prosze o pomoc
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość