Jak to wygląda dla cywili

Moderator: Pasza
coś właśnie jak to.Rhodos pisze:nie wiem czy cos sie zmieniło ale było tak ze przewoz osob poza kabina kierowcy ciężarwką dozwolony jst gdy
-zajmuja miejsca siedzące na przymocowanych ławkach
-odchylane burty boczne nadwozia skrzyniowego mają nie mniej niz 110 cm i są zabezpieczone przed samoczynnym otwarciem
-jest oswietlenie wnętrza
-gaśnica, apteczka, urzadzenie umozliwiająze łącznosc osob z kierowcą
-stopnie lub drabinka z poręczą
cos takiego uczyli kiedys na kursie ale czy dalej tak jest to nie wiem
Kodeks drogowy to moze i czasami obowiazuje co do zasad poruszania sie na drogach publicznych ale warunki techniczne jak dla pojazdow cywilnych to juz raczej nie. W zwiazku z tym badania techniczne tez nie. A szweje sa wozeni w warunkach ogolnowojskowychLSD pisze:Jakby nie można było, to wojsko łamało by kodeks drogowy. Z tego co wiem, to ich rówież obowiązuje, przynajmniej teoretycznie.
a to ciekawy artykuł. to znaczy jak jadę osobówką to mogę jeść, a jak cięzarówką sam w kabinie to nie mogę?heniu w berecie pisze:Prawo o Ruchu Drogowym Art. 63
5. Kierującemu pojazdem silnikowym, który przewozi osobę, zabrania się palenia tytoniu lub spożywania pokarmów w czasie jazdy. Nie dotyczy to kierującego samochodem ciężarowym, który przewozi osobę w kabinie kierowcy, i kierującego samochodem osobowym, z wyjątkiem taksówki.
Czy można bić konia to ustawodawca chyba nie precyzował,heniu w berecie pisze:jesli jedziesz prywatnie to mozesz zrec pic jarac, bic konia i co tam jeszcze
jesli zarobkowo nie
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość