STAR 660-camping
Moderator: Pasza
STAR 660-camping
Mam taki pomysł-nabyć stara 660 i za pomocą piły, sklejki i fieberglassu przerobić to na pojazd campingowo-turystyczny.
Pyt.1-jak to jeżdzi po czarnym i w terenie?
Pyt.2-trza do tego instalować tacho?
Pyt.1-jak to jeżdzi po czarnym i w terenie?
Pyt.2-trza do tego instalować tacho?
W gliuwicach jest fajnie przerobiony star na camping. nawet ma przyczepe( laweta z plandeka na kolach ze stara- bezproblemowo moescio sie tam uaz).
wsadzili w to auto bardzo duzo pieniedzy, wyglada swietnie.... ale robi jako pomnik. Jest do sprzedania. wg mnie zupelnie niepraktycznie.
np w zabrzu jest banda pletwonurkow, ktorzy takim lekko ucywilizowanym starem jezdza sobie na nurkowania
wsadzili w to auto bardzo duzo pieniedzy, wyglada swietnie.... ale robi jako pomnik. Jest do sprzedania. wg mnie zupelnie niepraktycznie.
np w zabrzu jest banda pletwonurkow, ktorzy takim lekko ucywilizowanym starem jezdza sobie na nurkowania

- PrzemekP
- jestem tu nowy...
też to widziałem...SZKLARZYK pisze:apropo's Stara tej grupy,to przed chwilw widziałem go w Małej Armi na TVNturbo.Naprawde ładnie zrobiony...,ale chyba czeka go remont kabiny bo niebieski zaniemog wyciagał go z rowu zmieniajac jego plaszczyzne poruszania sie![]()
ale jeśli to były właściwości terenowe to skąd ta legenda?

a tak wogóle przecież to auto ma blokade chyba wszystkich mostów.... czemu z nich nie skorzystali?
gg:3313260
SJ-413 "pchełka"
XT600Z '86
SJ-413 "pchełka"
XT600Z '86

-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
star 660
Hej...jestem nowym uzytkownikiem i trafilem tu przez przypadek a mianowice Stara 660...mam owego Stara przerobionego na taki w sumie kamping spokojnie miesci sie 10osob, ma zalozony gaz i ogolnie zap....la chociarz jest strasznie ciezki i wolny, ale te sprzety tak maja...ale moje pytanie jest calkiem inne ostatnio zatopilismy go po sama kabine i strzelilo sprzeglo bezpieczenstwa na lebiodce(dokladnie kolek na walku) obecnie zalozylem srube fi8 ale chcialbym sie dowiedziec gdzie mozna nabyc oryginalne kolki albo jaka twardosc ma ten kolek i z jakiej jest stali...z gory dziekuje za kazde info...pozdrawiam
-
- Kontaktowanie:
Jedno jest pewne ze ta srube fi8 to napewno ci utnie jezeli jest ta miekka.
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
.
Takie małe odstępstwo od tematu
.Gaz 66 przerobiony na samochód Camping'owy.
http://www.pogranicze.fir.pl/turystyka/ ... /fot_1.jpg

http://www.pogranicze.fir.pl/turystyka/ ... /fot_1.jpg
- LSD
-
- Kontaktowanie:
Tak z ciekawości. To który z wyżej wymienionych jest najardziej "legendarny" to znaczy dobry w ciężki teren.Kamel pisze:Pytanie: Star 66, 660, 266 czy 1466? Co do legend i zastosowań różnych silników zależy od tego o jakim modelu rzeczywiście się mówi.
Safari "Gucio" 4,2D
Patrol "Żuber" 4,2TDI SGX
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Patrol "Żuber" 4,2TDI SGX
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
660
Czy ja dobrze widzegdzieś w ŻP czytałem

Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.
Alfa Romeo Sprint.
Re: 660
gdzieś z dwa albo 3 latka temu coś pisali, a teraz bardziej kolorowszy jest tzn. dużo pierdoł cywilnych piszą i chyba troszkę bardziej zaadresowany dla młodego wojska i cywili.Piotrul pisze:Czy ja dobrze widzegdzieś w ŻP czytałemŻołnierz Polski
Kiedyś czytywałem, ale potem to chyba zeszli do podziemia
![]()
Gdzie to można zanabyć i czy warto

VOLVO TGB 11 + GE300 Спец + Honda XR400R
moim zdaniem 266, prosty diesel 6 cio cylindrowy, kawał betona bo 1466 to ma te manowskie silniki, i niewiem przypadkiem czy to nie są tylko 4 cylindrówki, a zrewsztą wszystkie nowoczesne diesle są do dupy, pompowtryskiwacze, 5 tysięcy pasków klinowych,powywijanych we wwszystkie strony i kupa nikomu niepotrzebnej elektroniki i napinaczy.etc.LSD pisze:Tak z ciekawości. To który z wyżej wymienionych jest najardziej "legendarny" to znaczy dobry w ciężki teren.Kamel pisze:Pytanie: Star 66, 660, 266 czy 1466? Co do legend i zastosowań różnych silników zależy od tego o jakim modelu rzeczywiście się mówi.
A propos tematu, poco ci kombinowac z jakąs sklejką, i sie z tym wszytkim pier..lić, zanabądź sobie takie cudo jak na zdjęciu, zaadoptuj tylko budę od środka i masz z głowy, a i z wygladu zew. to auto bedzie wpełni oryginalne, bo jak widzę co niektórzy ładuja na ramę to płakac się chce.

- dark_zdzich
- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
Waga Panowie, wagadark_zdzich pisze:zgadzam sie przynajmniej to wygląda a te sklejki wszystkie i budy przerabiane z kempingów to z całym szacunkiem ale mi sie niebardzo![]()

Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71
- w trakcie motania

- dark_zdzich
- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
To juz nie o spalane chodzi. Auto lzejsze to i dynamiczniejsze (o ile tu mozna o dynamice mowic), i latwiej jest je prowadzic w terenie. Ciezkie bedzie sie wszedzie zapadac.
Zamontowanie przyczepy wiaze sie tez z udogodnieniami zwiazanymi z wyposarzeniem przyczepy. nie musimy bowiem projektowac schowkow i szaf, legowiska, stolikow i innych szpei. To wszystko juz tam jest.
Zamontowanie przyczepy wiaze sie tez z udogodnieniami zwiazanymi z wyposarzeniem przyczepy. nie musimy bowiem projektowac schowkow i szaf, legowiska, stolikow i innych szpei. To wszystko juz tam jest.
Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71
- w trakcie motania