Gaz 66 przystawka do reduktora
Moderator: Pasza
Gaz 66 przystawka do reduktora
Witam szanowne grono poszukuję przytawki przykręcanej do redukora gaza 66 z góry tej co napędza wiertło, hydrałlike. Może ktoś posiada tą przystawke lub wie dzie ją można nabyć 

~ 4x4 Tczew ~
Ja miałem takie reduktory i to nie jest przykecana!!! z Góry!!!
Jest Wałek dłuższy specjalny ten co od wilnika w chodzi i z drógiej strony jest zamontowane takie cus... co prawie jest kopią sprzegiełka właczającego w GAZe 69 w reduktorze przedni napęd...
(wiem bo rozbierałem)... Jak chcesz gdzies miałem zdjęcia!!
Jest Wałek dłuższy specjalny ten co od wilnika w chodzi i z drógiej strony jest zamontowane takie cus... co prawie jest kopią sprzegiełka właczającego w GAZe 69 w reduktorze przedni napęd...

Gaz 69 M 1960 - pół wieku i jeszcze jeździ.
Jeśli możesz to wyśli zdjęcia. DziękiWaldemar pisze:Ja miałem takie reduktory i to nie jest przykecana!!! z Góry!!!
Jest Wałek dłuższy specjalny ten co od wilnika w chodzi i z drógiej strony jest zamontowane takie cus... co prawie jest kopią sprzegiełka właczającego w GAZe 69 w reduktorze przedni napęd...(wiem bo rozbierałem)... Jak chcesz gdzies miałem zdjęcia!!
~ 4x4 Tczew ~
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
Przystawka odbioru mocy od reduktora w gazie 66 jest przykrecana po prawej stronie reduktora (patrząc od tyłu) na 8 śrób. Sterowana jest silniczkiem elektryczbym lub mechanicznie za pomocom cięgna. Stosowana nie tylko w wiertnicach ale też innych urządzeniach instalowanych na samochodzie (m. in. pompy).Waldemar pisze:Ja miałem takie reduktory i to nie jest przykecana!!! z Góry!!!
Jest Wałek dłuższy specjalny ten co od wilnika w chodzi i z drógiej strony jest zamontowane takie cus... co prawie jest kopią sprzegiełka właczającego w GAZe 69 w reduktorze przedni napęd...(wiem bo rozbierałem)... Jak chcesz gdzies miałem zdjęcia!!
pozdrawiam
Stary na zile wiertnica???kamilpm pisze:a tak wogóle to chętnie kupie wiertnice na zile Jeśli macie jakieś informacje to będe wdzięczny Albo części do wiertnicy żerdzie gryzery itp itd.
nie myślałeś o jakimś bardziej sowriemiennym rozwiązaniu
Odebralem wiertnicę na Gazeli z pełnym osprzętem 30m nie stanowi problemu. W średnicy 230mm obrotowo śmiga jak się patrzy.
Problem jeden jest przeciążona i jak wjeżdza w torfowiska, rozmoczone pola na glinach to grzęźnie. Mam ze sobą zawsze nowego Parchola i wyciągam gamonia.
Drugi problem gazel to silnik Andorii na dole nie ma wogóle mocy i momentu więć gaśnie a jak mu obroty to się kopie

Jak nie chcesz miec wiecej problemow z gazela to zobacz jak ten problem rozwiazali ruscy , chyba z tym rozwiazaniem parchola gazelka bedzie wyciagac nie tylko z torfu .Wojan pisze: Odebralem wiertnicę na Gazeli z pełnym osprzętem 30m nie stanowi problemu. W średnicy 230mm obrotowo śmiga jak się patrzy.
Problem jeden jest przeciążona i jak wjeżdza w torfowiska, rozmoczone pola na glinach to grzęźnie. Mam ze sobą zawsze nowego Parchola i wyciągam gamonia.
Drugi problem gazel to silnik Andorii na dole nie ma wogóle mocy i momentu więć gaśnie a jak mu obroty to się kopie
http://vezdehody.ru/subs/22.htm
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon
Gaz 69-57rp, Gaz 69-72rp,UAZ, MB 123,BMW 316,
- Nicoxxx
-
- Kontaktowanie:
Hehe chyba lekko przegięli pewnie w zestawie drabinka opuszczana z kabiny jest ale wygląda nieźle
Zapraszam do odwiedzania http://WWW.Hardtrucks.pl Poświęconej ciężarówkom terenowym
Gazon pisze:Jak nie chcesz miec wiecej problemow z gazela to zobacz jak ten problem rozwiazali ruscy , chyba z tym rozwiazaniem parchola gazelka bedzie wyciagac nie tylko z torfu .
http://vezdehody.ru/subs/22.htm
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon
Co to za mosty