STAR 660 a wspomaganie.
Moderator: Pasza
STAR 660 a wspomaganie.
Witam wszystkich! na forum jestem od kilku miesięcy,na codzien jezdze trolem,w terenie quadem,a teraz jestem w trakcie robienia prawka na ciężarówki i chciałem przesiąść się na coś większego.... Mianowicie: mam stara 660 "pogotowie techniczne", z dieslem od bodajze 28,po remoncie kapitalnym w zeszlym roku,zmienic płyny(przez ten rok stał zupełnie sam,nieużywany),lać paliwko i jeżdzic. I tu wlasnie pojawia sie problem,bo po czarnym przyjemność z jazdy średnia,wolałbym wjechać troszke w teren,ale ukręcić tymi kołami nie jest łatwo... jest trudno bym nawet powiedział. jest koszmarnie trudno wręcz. Czy brać truckowa może mi jakies sugestie podsunąć może w temacie wspomagania w tym potworze właśnie? na forum i googlach ślęczę już drugi tydzień i jakos ter informacje nie chcą mi na monitor wskoczyć. z gówry dziękuje za okazaną pomoc i wyrozumiałość dla mojego nie obycia w temacie. pozdrawiam,dziś troszke ubłocony
Nie poznał prawdy ten,kto nie poznał prawdy!
nie wiem co rozumiesz przez koszmarnie trudno, ale jesli twoja definicja tego sformulowania jest zblizona do mojej to sprawdzil bym zwrotnice w mostach bo w starach sie czesto zacieraja i zapiekaja
jest to tym bardziej prawdopodobne, ze jak mowisz maszyna rok stala nieuzywana
jesli to nie przyniesie efektu to wtedy kombinuj
jest to tym bardziej prawdopodobne, ze jak mowisz maszyna rok stala nieuzywana
jesli to nie przyniesie efektu to wtedy kombinuj
Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).
- Nicoxxx
-
- Kontaktowanie:
Jak nie pomoże przesmarowanie i bendziesz chciał robić wspomaganie to zmień całom przekładnie + wszystkie żeczy do wspomagania bo inaczej nie ma sensu ta przekąldnia ktura jest to bardzo wiele kręcenia i mały efekt
Zapraszam do odwiedzania http://WWW.Hardtrucks.pl Poświęconej ciężarówkom terenowym
hm,dziekuje bardzo za rady,jesli uda mi sie kolo soboty wygospodarowac jakis czas,to zaczne smarowanie,jesli nie pomoze to pomysle nad tym wspomaganiem z 1142... tylko,ze to chyba skorka za wyprawke bedzie,bo to pewnie ze 3-4k zlotych zabezpieczy,do tego jakas przekladka..... a 660 ze strazy,ze wspomaganiem widzialem gdzies na necie chyba za dyszke. No nic,bede korzystal z rad szanownych Panow. pozdawiam,postaram sie informowac o postepach.
Nie poznał prawdy ten,kto nie poznał prawdy!