STAR 660 a wspomaganie.

ciężarówki 4x4 i więcej..

Moderator: Pasza

Awatar użytkownika
busiek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

STAR 660 a wspomaganie.

Post autor: busiek » ndz maja 06, 2007 3:46 pm

Witam wszystkich! na forum jestem od kilku miesięcy,na codzien jezdze trolem,w terenie quadem,a teraz jestem w trakcie robienia prawka na ciężarówki i chciałem przesiąść się na coś większego.... Mianowicie: mam stara 660 "pogotowie techniczne", z dieslem od bodajze 28,po remoncie kapitalnym w zeszlym roku,zmienic płyny(przez ten rok stał zupełnie sam,nieużywany),lać paliwko i jeżdzic. I tu wlasnie pojawia sie problem,bo po czarnym przyjemność z jazdy średnia,wolałbym wjechać troszke w teren,ale ukręcić tymi kołami nie jest łatwo... jest trudno bym nawet powiedział. jest koszmarnie trudno wręcz. Czy brać truckowa może mi jakies sugestie podsunąć może w temacie wspomagania w tym potworze właśnie? na forum i googlach ślęczę już drugi tydzień i jakos ter informacje nie chcą mi na monitor wskoczyć. z gówry dziękuje za okazaną pomoc i wyrozumiałość dla mojego nie obycia w temacie. pozdrawiam,dziś troszke ubłocony
Nie poznał prawdy ten,kto nie poznał prawdy!

Awatar użytkownika
suziXL

Post autor: suziXL » ndz maja 06, 2007 7:23 pm

nie wiem co rozumiesz przez koszmarnie trudno, ale jesli twoja definicja tego sformulowania jest zblizona do mojej to sprawdzil bym zwrotnice w mostach bo w starach sie czesto zacieraja i zapiekaja
jest to tym bardziej prawdopodobne, ze jak mowisz maszyna rok stala nieuzywana
jesli to nie przyniesie efektu to wtedy kombinuj
Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).

Awatar użytkownika
Nicoxxx

Kontaktowanie:

Post autor: Nicoxxx » ndz maja 06, 2007 8:40 pm

Jak nie pomoże przesmarowanie i bendziesz chciał robić wspomaganie to zmień całom przekładnie + wszystkie żeczy do wspomagania bo inaczej nie ma sensu ta przekąldnia ktura jest to bardzo wiele kręcenia i mały efekt
Zapraszam do odwiedzania http://WWW.Hardtrucks.pl Poświęconej ciężarówkom terenowym

seba l200

Post autor: seba l200 » ndz maja 06, 2007 8:47 pm

ze stara 1142 pasuje tylko musisz zanabyc z przekldanią
L 200 2008r. bulwar :)
GR Y 60 :)
BMW X5

Awatar użytkownika
busiek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: busiek » wt maja 08, 2007 6:14 pm

hm,dziekuje bardzo za rady,jesli uda mi sie kolo soboty wygospodarowac jakis czas,to zaczne smarowanie,jesli nie pomoze to pomysle nad tym wspomaganiem z 1142... tylko,ze to chyba skorka za wyprawke bedzie,bo to pewnie ze 3-4k zlotych zabezpieczy,do tego jakas przekladka..... a 660 ze strazy,ze wspomaganiem widzialem gdzies na necie chyba za dyszke. No nic,bede korzystal z rad szanownych Panow. pozdawiam,postaram sie informowac o postepach.
Nie poznał prawdy ten,kto nie poznał prawdy!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Samochody ciężarowe”